Andra advent – och kort för veckan

Det är en mulen adventsmorgon utanför, snön faller med små virvlande flingor och isen börjar lägga sig på sjön. Jag sitter inne i värmen med kaffe och ljus – och det är faktiskt rätt så mysigt, trots mina mixade känslor för julen och hela grejen med jul.

Som jag skrev förra veckan så kommer fokus att vara adventskalendern på Gårdshusets Facebooksida nu under tiden fram till jul. Så det blir inte så långa inlägg här på söndagar nu – men jag vill ändå att ni ska få kort för veckan. Ni får mer än gärna kika in på adventskalendern – varje söndag i advent kan du vinna ett fint pris. Idag – ett Protection Pack – gå in här och kolla in vad det är <3

Veckans kort kommer här till er – jag hoppas att de kan ge er det som ni behöver idag, denna söndag i december:

Kejsaren (omvänd)
När det här kortet kommer upp omvänt kan det betyda att du är i en tid då du tappar modet och orken. Du vill vara stark, men orkar inte hela vägen. Din viljestyrka är svagare än du önskar och det känns som att du bara vill lägga dig ner och vänta på bättre tider. Orken är slut.
Det kan vara så att du “smittas” av människor i din närhet som är likadana, och du vet inte riktigt hur du ska ta dig ur detta.
Det här kortet kommer med en uppmaning om att lita på dig själv och dina egna värderingar och vilja – snarare än de som andra har och lägger på dig. För en del av er kan den senaste tiden inneburit besvikelser, kring arbete eller planer som gått i stöpet. Kejsaren säger till dig att inte ska låta någon bestämma över dig, medvetet eller omedvetet. Den här tiden har kommit till dig för att reta upp dig tillräckligt mycket så att du gör de förändringar du behöver göra för att komma vidare.

Döden
Som ni kanske minns så är detta kort ett positivt sådant, som visar på en positiv förändring i ditt liv. Gamla saker faller bort och du kan börja om. Precis som löven dör på hösten och lämnar plats för nya när det blir vår, så är det nu tid att rensa bort gammalt skräp och lämna utrymme för det nya. Var uppmärksam här – för det kan vara bekvämt att låta bli att städa. Det kan kännas obekant med det nya, och kännas tryggare med det gamla invanda. Det här kortet vill ge dig en puff i ryggen, så att du inte blir för bekväm, och i kombination med det första kortet så kan brist på ork och rädsla tillsammans skapa en förlamande känsla. Den behöver du bryta sönder. Det finns ett ljus i tunneln – du behöver bara fortsätta att gå.

Narren
Även Narren följer med i dagens tema, som handlar om rädsla för förändring. Det är dags att frigöra sig nu, från rädslor och tvivel som kan uppstå inför en förändring. Kom ihåg att förändringar som inte känns inte är en förändring att räkna med.
Narren uppmanar dig att ta ett steg från klippkanten, den – som utgörs av gamla tankesätt och handlingsmönster. Det är dags att låta din resa börja. Och du behöver packa lätt inför din resa – och precis som sagt tidigare så behöver du rensa bort saker som inte längre gör dig gott. Du behöver överväga noga din packning och bara packa ner det som är dig till nytta. Allt annat som du behöver kommer du att få till dig på din färd.
Inget nytt kommer att komma till dig om du inte tar ett steg ut i världen.

Rädslor och gamla invanda mönster är kanske det största hindret för oss, när det handlar om att komma vidare. Och såklart vår oförmåga att göra oss av med tyngande bördor. Vi kan inte förvänta oss mirakel om vi inte bjuder in dem – och skapar utrymme för dem att visa sig för oss.

Julen är tid för mirakel och reflektion. Använd din tid väl.

Jag önskar er en riktigt fin adventssöndag – och jag vill skicka min största tacksamhet för att just du läser här. Gilla gärna Karmaklubben i sociala medier – alla länkar och information om mig och mitt arbete finns på min hemsida som du hittar om du klickar här.

Namaste,

8 thoughts on “Andra advent – och kort för veckan

  1. Tack, precis vad jag behövde höra denna andra advent… kram från en långvarig följare från andra sidan potten (= Finland)

  2. Dina söndagskort alltså. Magiska varje gång och ger så mycket. Det här stämde så väl att jag fick rysningar! Hoppas du har en underbar dag. 💜

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *