Att lämna – och kort för veckan

Jag har haft en hel del regressioner den senaste tiden och det skapar ofta en lite sorgsen känsla i mig. Inte på ett dåligt sätt – mer som känslan i Mio min Mio, när Sorgfågel sjunger. En känsla av att det finns något mer, och en känsla av något som varit, som lagt sig till ro och som ibland väcks till liv igen. Det är en känsla som är svår att förklara – men jag tror att den som gjort en regression hos mig kan förstå precis vad jag menar.

Tidigare liv är beviset för själens eviga resa. Att det finns mer. Det finns en tröst i det, och en melankolisk känsla. En försäkran om att allt är som det ska, hur svårt det nuvarande livet än kan kännas ibland.

Idag känner jag att jag behöver skriva om att lämna – och det är till just dig – om du känner att du dras till den här texten. Att lämna. Vad väcker det i dig? Lämna något och gå vidare…
En bostad? Ett jobb? Kläder? Relationer? Vad händer i oss när vi lämnar något bakom oss och går vidare? Känns det svårt och tungt? Lätt och befriande?
Att rensa garderoben känns ofta jätteskönt – det blir ordning och alla kläder som vi inte använder kan vi ge vidare, sälja eller slänga om de är trasiga. Ibland håller vi fast i plagg som vi inte använder eller ens kan ha längre. För att vi tycker de är fina, för att de är förknippade med minnen eller vilken anledning som helst.

Att rensa relationer är så mycket svårare. För där finns det så mycket skuld och borden. En del relationer dör ut av sig själva, andra klamrar sig fast som klister. I en del fall behöver vi aktivt stoppa relationer och ibland kan det ta väldigt lång tid innan vi inser att en viss relation skadar oss mer än ger oss gott.
Ibland tänker vi att vi vill “tvinga” andra att se det vi själva ser, att tänka som vi gör. Men vi kan aldrig göra det. Alla människor är på sin egen livsväg. Om jag i det här livet har en andlig syn på livet och vill leva i kärlek och godhet, så är det min livsväg. Jag kan leva nära någon som inte alls har dessa saker på sin lista – och då blir det krockar. Det betyder inte att den andra personen är fel eller tänker fel. Hen är bara på SIN väg. Ibland möter vi människor som är på samma nivå eller level som vi. Det är då vi kanske kan säga att vi mött vår själsfrände eller så. En person som kanske faktiskt är en själ som följer vår själ genom liven.

Att skapa och avsluta relationer är en del av den mänskliga upplevelsen. Vi är så rädda att gå vidare själva så vi ibland stannar i relationer som inte är bra för oss. Varför är det tror du? Jag säger inte att ni alla nu ska gå och avsluta relationer – men detta är något jag tänker på en del. Vad förtjänar jag? Vad förtjänar du? Vi förtjänar att vara så lyckliga vi bara kan vara i det här livet. Ingen annan har rätten att göra oss illa, precis som att vi inte har rätt att göra någon illa. Om vi väljer att backa i en negativ situation eller väljer att lämna en negativ sådan – så gör vi det för att vi förtjänar något som är bättre. När man hittar modet att gå vidare så skapas något inuti. En kraft som ger energi att fortsätta gå, även när det blir jobbigt.

När man gör regressioner så handlar det ju alltid en hel del om att lämna. I hypnosen upplever man ett liv man levt, men också den död man dog. Om man är rädd för döden så kan en regression vara läkande. Döden är ju inget slut egentligen, bara slutet i det här livet. Och början på nästa.

Ni ska få korten för veckan också – ger er dem här nu innan det blir för sorgligt här. Alla kort kom upp rättvända idag – så det är tydliga budskap idag:

Magikern:
När det här kortet kommer upp så är det för att tala om att du nu är redo att med din inre kraft är redo att skapa något nytt i ditt liv.
Du kan tillsammans med Magikern förena dig med livskraften och den behövs då flera av er kommer att hamna i en valsituation. Här behöver du stanna upp och inte ta för snabba beslut. Var medveten om att det kan finnas lösningar som är en blandning av de val du kanske har sett. Som kan ge varandra kraft och skapa det högsta bästa för dig.
Som jord och vatten – två helt olika element – men tillsammans ger de näring åt varandra och skapar nytt liv.
Var försiktig med att begränsa dina tankar – tänk längre än antingen/eller. När du är uppmärksam på det och kan se längre än du brukar – då kommer lösningar att visa sig för dig – klart som kristall.

Den hängde:
Det här kortet visar på att du kanske kommer att behöva ge upp något som du tänker är självklart och nödvändigt för att du ska vara lycklig. Det kan vara materiella saker men också relationer. Här behöver du vända på ditt sätt att se på saker. Din lycka kan aldrig komma utifrån och sprida sig inåt. Den sanna lyckan börjar alltid inifrån dig själv. Allt annat är illusioner. När du kommer till den insikten kommer du att märka att saker som du tidigare irriterade dig på eller gick igång på inte längre berör dig nämnvärt. Du kan vara i en vändpunkt i ditt liv – och du behöver ge tid för läkning och samlande av ny kraft. Du kan känna dig som en fjäril, som ännu inte brett ut dina vingar. När du frigjort dig från puppan så kommer du att se en ny väg som leder dig till det liv som är ditt.

Ödeshjulet:
Även det här kortet visar på slutet av något och början på något nytt. En ny fas i ditt liv, ett nytt varv på ditt hjul.
Du kommer att ha många nya insikter och kunskaper som du nu känner dig redo att använda och du har gjort dig av med allt skräp och extra bagage som du inte längre behöver på din resa.
Ha tillit till att allt löser sig. En dörr stängs, samtidigt som en annan öppnas. Det är som det ska vara. Du behöver inte oroa dig och du behöver inte längre titta bakåt. Du har det du behöver och det du lämnar bakom dig kommer aldrig tillbaka.
Du kanske känner att ditt hjul snurrar för fort och att du blir yr – se inåt, ditt inre är navet där allt är stilla. Där kan du hitta ny kraft och mod för att åter ge dig ut i ditt snurrande liv. Det är hemligheten: din inre plats för frid och ro. Stillhet inuti rörelse.

Men åh! Vilka fina kort idag – ibland blir jag själv helt överraskad av mina egna kort – idag blev jag det. Jag hoppas att du som läser här idag också fick något som du kan ta med dig in i en ny vecka.

Vill du göra en regression – kika in på min hemsida och läs mer om hur jag arbetar. Där kan du också klicka dig vidare till mina sociala medier som jag hoppas du tar en minut att klicka gilla och följ på. Det betyder mer än du tror, en like, en delning, en kommentar.

Med det önskar jag dig en fin söndag
Namaste


8 thoughts on “Att lämna – och kort för veckan

  1. ALLT var direkt riktat till mej!
    Jag har genomgått en egen regression i min andliga upplevelse och verkligen lämnat allt som inte längre gagnar mej,allt som inte är kärleksfullt.
    Känner mej FRI!
    Ett stort och varmt tack till dej och din förmåga att så exakt beskriva min livssituation! Kram! 🙏🦋

  2. Tack för korten. Är i ett vägskäl och känner att det är min väg att gå nu. Grunden är i svajning och jag försöker finna stabilitet men jag är besluten att jag kommer att gå min väg även om det är obekvämt för andra.

    1. Och den vägen du är på väg in på är din – och att andra tycker det är jobbigt ska du aldrig fästa dig vid så att du tvekar. Ibland tror jag att det blir obekvämt för andra för att de själva inte har modet att göra samma sak. Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *