Kärleken är fri – och kort för veckan

Temat denna vecka är kärlek och frihet. Mina tankar har varit mycket hos en ung tjej jag känner genom jobbet. En ung tjej som flytt hit med hjälp av sina föräldrar, för att de ville mer för henne. Hon blev bortlovad redan innan hon föddes. Nu går hon gymnasiet och föreläser om heder. Och hon ska utvisas. Mitt hjärta går sönder för den här fantastiska tjejen. För oss är det så självklart att vi blir kära i den vi vill, vi gifter och skiljer oss, vi älskar en eller många, vi väljer själva. Och för oss är det en självklar mänsklig rättighet. För den här tjejen är det en dröm. Jag önskar så att jag kunde göra mer för henne, mer än att be alla jag känner skriva på en namninsamling och berätta om henne i alla forum jag kan.

Jag ber änglar varje dag att vara henne nära. Jag ber änglar om hjälp, jag hoppas och tror att de verkligen kan göra skillnad här. Om ni har en plats över i era böner – så är den här tjejen verkligen i behov av en tanke och en bön.

I mina samtal med Birkan pratar vi om vad hjärtat önskar mest, och hur vi kan nå våra mål. En av de saker jag verkligen önskar är att hon får stanna och att hon får en möjlighet att bygga ett liv här som baseras på hennes egna val. Ett liv där hon får älska vem hon vill och där hon får vara precis den hon vill och är menad att vara.

Så – jag blev inte förvånad över korten som kom idag – de handlar om val och relationer och jag är ganska övertygad om att många av er kan få både svar och stöd i veckans kort.

De älskande: Ja, kärlek och relationer är ju temat. En del av er står i en beslutsfas just nu, som rör en relation. Det behöver inte vara en kärleksrelation utan kan handla om andra relationer som familj, arbete, vänner etc. Och du behöver vara säker på att de val du gör kommer från hjärtat. Du kan ha flera olika valmöjligheter och du bör lyssna på din inre röst, precis som Eva på kortet – som lyssnar på ormens viskande uppmaningar. Ormen går alltid sin egen väg och vägrar att göra andra till lags. När du går in på ditt hjärtas väg så kommer du att känna lycka. Om du däremot gör dina val utifrån vad andra kanske vill och tycker – då kommer du att känna det. När det här kortet kommer upp så är det även ett tecken på att det är en bra tid för romantik. Om du tänker särskilt på någon så kanske du ska göra något åt det. Chansen till kärlek är stor <3

Yttersta domen: När du står inför dina möjliga vägar så känner du dig stark i din inre tro. Uppvaknande, nya tankar, nya horisonter – precis som när sommaren dör och blir till höst – så kan du uppleva att dina tankar och kanske tidigare övertygelser är. De dör och blir till nya, spännande möjligheter. Det här kortet är också kopplat till relationer och val. Nu är tiden att fatta beslut kring någon eller något. Du har fått ett lugn i dig, som gör att du kan väga för och emot, och ta kloka beslut som är för dig, för ditt eget bästa. Inte andras. När du går ditt hjärtas väg så kommer saker att lösa sig för dig. Saker och relationer du hållit så hårt fast i, kommer kanske att tappa sitt värde, tappa glansen. Du behöver dem inte – därför att du ser din inre skimrande diamant – och du ser och känner ditt eget unika värde.

Djävulen (omvänd) När detta kort hamnar omvänt så behöver vi prata om frihet. Om du känner att det varit lite tungt och jobbigt en tid (kopplat kanske till relationer) så är du i slutet av den tiden nu. Du kommer att vinna den här fighten. Du har lärt dig din läxa och du kan släppa drama och jobbiga situationer utan att själv gå under. Kortet visar att du kanske varit i en situation där du påverkats mycket av en person, ett jobb eller kanske din egen framgång och karriär. Den tiden är över. Du kan bryta det, och du kommer att må så mycket bättre. Du ser att det yttre inte ger oss lycka, utan du börjar känna din inre frihet. Och – om du har tankar på romantisk kärlek när du läser detta, så antyder detta kort omvänt även att ditt sexliv kommer att förbättras 😉

Relationer, kärlek, val – ibland känns det som om hela livet handlar om det. Men den viktigaste relationen är ändå den vi har till oss själva. Klyschigt, absolut – men så sant. När vi gör ner oss själva gör vi det omöjligt för andra att lyfta oss. När vi väljer bort vårt eget inre välmående, så glömmer vi att putsa vår inre diamant och därmed döljer oss för andra. Det är så lätt att låta det yttre styra vårt värde och vår lycka. Ibland funkar det – en ny väska, nya skor, ny bil, högre lön. Men – vi vet så väl att dessa saker enbart är plåster på såren. Blöder vårt inre så är en sidensjal inte nog för att stoppa flödet.

Den här tjejen som jag skrev om i början. Hennes hjärtas högsta önskan är att få leva här, att få vara fri och att få göra sina egna val. Saker vi inte ens kommer ihåg att vara tacksamma över.

Om vi tänker på saken – alla prylar och smycken och kläder vi har, som vi på något sätt använder för att visa vårt värde – hur mycket är de värda i utbyte mot rätten att älska den vi själva väljer?

Ibland är det viktigt att stanna upp och tänka. Och att ta några djupa andetag och uttrycka tacksamhet över att få vara fria. Att få välja kärlek, att få välja tro, att få göra våra egna val, hur de nu än blir för oss. Men vi har valet. Och det är sann frihet.

Tack, för att jag får vara fri. Tack för allt jag fått. Tack, för att jag trots dåliga beslut ibland ändå får göra dem utifrån mig själv.

Tack, för att du ville läsa.

Om du gillar mina texter så blir jag glad om du även följer mig via min fb-sida <3

13 thoughts on “Kärleken är fri – och kort för veckan

 1. Stort tack för budskap,som verkligen känns igen?? Och jag sänder mina varmaste tankar och böner till denna unga kvinna,i hopp om det allra bästa för henne på alla plan???

 2. Det stämmer bra det min hjälp har hjälpt mitt ex med komma till insikt att lyckan ligger inte i ytter värden . Utom inne om oss. Är bara själv som kan skapa den inre frid harmoni så prickade rätt. Får dock vara berädd på magnet ström. Men är det värt. En att han sitter fast med dåliga vanor. Upp vaknade blev det helt klart. Hoppa inligt att min önskan löser sig som har med aktift jobbat med. Bröt av med hjälpa dena person malande tankar. Mitt andra det som sticker ut ur här ämnet. Men är kärleks energi starkast nu så är det den över vinner ju allt..

  1. Vi kan bara göra vårt bästa – och kom ihåg att vi aldrig kan hjälpa någon som inte vill ha hjälp. Du behöver också ta hand om dig själv och växa inuti. Putsa av din inre diamant och glittra som den fantastiska person du är <3

 3. Så starkt denna berättelse av henne, har sett såna historier på nära håll och det är så sorligt!!

  Jag ska be för henne.

 4. Sant Tack. Men jag tar hand om mig på så sett. Följer min k sida. Bara att är knepigt med en vist spefickt fall jag försökt längre tid som är i vägen för mig . Då tyckte var bra bytta spår. Sen så känner jag i mig att det har hjälpt en hel del . Det samma . Skönt är förbi sommaren snart ! ????

   1. Ha jag har längtat så dant förbi det. Är under isen i flera månader . Nu är det åt rätt håll enkligen ! ?bara hoppas blir vit svensk vinter. Då blommar jag ut i full blom nämligen. Om vänd Björn el höna jag är född sån. Så jag förbereder mig tvärt om jag inför svåra jobbiga årstiden är sommar. Bunkrar upp månaders viss med saker så sliper vitsas ute..

    Ska man klura på här dilemmat som måste skaka av från mitt fällt. Målet bli klar i år så fort som möligigt det bara går. Det förrverar nämligen indeviden ut nyttjar det jag av skyr blir upplevelsen enu värre på gjord livet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *