kill your darlings

Ni kanske märkte att det inte blev några kort förra veckan. Det berodde på barnbarn som sov över men också det faktum att det händer en hel del i företaget just nu.

Jag och min kollega Ulrika som delar på Gårdshuset har kommit fram till att det är dags att gå vidare – vi lämnar huset och gör det i tillit till att det blir som det ska. Både hon och jag jobbar heltid på vanliga jobb, och vi har båda sett och märkt minskningen i antalet bokade besök. Vad det beror på vet jag inte helt säkert – det är dåliga tider ekonomiskt såklart, man prioriterar annat än sitt välmående. För mig tror jag också att det handlar om att program som Kalla Fakta gör att människor åter igen blivit skeptiska och tvekar att boka. Bara en känsla – men den finns där. Vi lägger inte ner – absolut inte – men vi behöver någon annanstans att bo. Var det blir – det vet universum, och vi får veta när det är dags.

Det finns ett talesätt: Det är lättare att en klient blir en vän, än att en vän blir en klient.

Och så är det. Många jag känner har aldrig bokat något, eller på något sätt stöttat mitt företag. Självklart är det upp till var och en – men det är en del av dem som nu bara: men va, ska ni lämna huset? Ja, det ska vi – för bokningarna är för få för att vi ska kunna motivera så stora och dyra lokaler. Vi hade såklart mer än gärna stannat – om det hade gått. Det är lite som under pandemin – när alla stod och klappade händer för sjukvårdspersonalen. Det betalar ingen hyra. Kan låta lite bittert i en del öron – men jag är verkligen inte bitter eller så. Det är bara så verkligheten ser ut. Jag blir jätteglad när människor säger fina saker om min verksamhet – men jag behöver också bokningar och människor som hjälper mig att sprida ordet – för att kunna fortsätta. Detta är min helt ärliga tanke.

Detta har gjort att jag också behöver se över vad jag gör i mitt företag och med min tid. Vad som ger något till företaget och vad som är tidstjuvar. Jag lägger två timmar varje söndag morgon på att ge er korten för veckan – jag har inte längre varken råd eller tid med det tyvärr. Jag kommer att blogga vidare – men inte här utan på min hemsida. Bloggen kommer nog att bli lite bredare, handla om andra saker, inte bara veckans kort. Jag vill skriva om soul coaching, om regression, reiki – om mitt skrivande och kanske blir det bättre – kanske blir det inte det. Jag vet inte idag. Kanske blir det kort ibland – kanske blir det annat. Jag ser fram mot att se vad det blir.

Ni som vill kan fortfarande boka en läggning till er själva såklart.

Jag vet ju att många av er har uppskattat korten, och under den tid som den här bloggen funnits så har jag fått SÅ många fina kommentarer och mail. Korten har betytt mycket för många av er och för det vill jag uttrycka min tacksamhet. TACK för att ni läst på söndagar, tack för allt ni gett till mig. Tack också till alla er som har bokat egna läggningar – jag hoppas de gett er vägledning och en mening.

Men det är så att allt har sin tid, och nu är tiden över för den här bloggen. Ni kan läsa vidare på min hemsida, och följa mig i sociala medier.

Det här känns både sorgligt och som en lättnad – jag avskyr att avsluta saker som jag faktiskt älskar. För mig är det dags att gå vidare till något annat, till något nytt och okänt. Jag hoppas ni vill följa med.

Kram på er alla, och igen: TACK
/Sara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *