Tredje advent – och kort för veckan

Sena kort idag – jag har barnbarn här och passar på att lägga ut korten medan morfar och barnet spelar Minecraft. Jag fattar INGENTING av det så har fixat lunchen istället 🙂

Det har varit en lång och arbetsam vecka på flera olika sätt – jag hoppas att nästa vecka blir lite lugnare. Får ni vara lediga i jul? Jag kommer att jobba alla mellandagar – har inga semesterdagar kvar och julen ligger ju så himla dåligt i år. Men jag tycker faktiskt att det är rätt skönt att jobba när alla andra är lediga. Ingen ringer och man får verkligen saker gjorda.

Blir kort idag – men jag vill att ni ska få korten innan veckan är slut. Här kommer dom:

Stjärnan:
Åh – älskar detta kort. Det står för hopp och nya planer. Kanske har du upplevt besvikelser och inställda planer – nu kommer en ny tid då du kan känna dig mer i harmoni med allt som händer runt dig.
Stjärnorna på kortet visar att du är omringad av människor som vill dig väl – du behöver tro på det och ha tillit till att de finns där för dig. Du kan lätt bli misstänksam och tänka att den som erbjuder dig något alltid vill ha något annat i utbyte.
Precis som en stjärna på natthimlen kan du nu låta dina talanger och gåvor skina för omvärlden. Det som behövs är att du verkligen litar på dig själv och vågar släppa fram din inre stjärna.
Det här kortet berättar också för dig att du har en ledstjärna på din väg. Du går inte ensam.

Solen (omvänd):
Det här kortet omvänt kan fälla krokben på dig med tanke på det första kortet. Om du saknar den totala tilliten så kan det nu kännas som att alla andra får stjärnglans och solsken – alla utom du. Det kan göra att du känner dig tom och lite ensam i dina tankar.
Försök att lägga undan alla negativa tankar och samla mod och beslutsamhet för att komma vidare. När det här kortet kommer omvänt kan du vara i en period då du har svårt att hitta det där glada och positiva som du skulle önska. Var uppmärksam på hur du mår, och var också medveten om att du lättare nu drar till dig andras negativitet. Skölda dig, låt det som inte hör till dig studsa bort. Tänk dig att du är i en energi-bubbla där du endast släpper in det glada och positiva. Släpp fram ditt inre barn – och du kommer att känna stor skillnad.

Tornet (omvänt)
Förändringen du anat är på väg. Kanske är du mitt i den just nu och du börjar få ordning på saker och ting. Det här kortet står alltid för förändring men när det kommer omvänt – som idag – så är förändringen lite mildare och lättare att hantera. I det som händer nu behöver du verkligen dina små stjärnor – alltså – du behöver kanske stöd och pepp från andra i din närhet. Var inte så stolt så du gränsar till dum – här finns inget utrymme för jaget. Det är laget som gäller.
Fundera över vad tornets ras betyder i ditt liv? Handlar det om relationer? Kanske om dina egna värderingar? Vad det än handlar om så utmanar kortet vårt sätt att se på oss själva och vår omvärld. Kanske behöver vi ett ras ibland för att förstå vad som verkligen betyder något för oss?
Hitta skatterna i ruinen, var flexibel och sann mot dig själv så kommer ditt nya bygge att bli mer storartat än du någonsin kunde tro.

Ras sker då och då i våra liv – och vi tvingas ägna en hel del tid till att städa upp och laga. Kanske behöver vi dessa perioder för att inse vad vi har och vad vi verkligen vill ha och behöver? Om våra torn står stadigt och aldrig rasar skulle vi kanske inte uppskatta det. Vi skulle ta det för givet och låta det stå där och damma igen. Vi skulle fylla alla tornrum med gamla värderingar och åsikter, onödiga tunga ryggsäckar och minnen som håller oss tillbaka i vår utveckling. Vårt inre barn skulle inte ha någon plats att springa och leka på.
Därför ska vi nog vara tacksamma i viss mån – när vi upplever ras. Självklart finns det grader i dessa – och för en del av oss människor rasar tornet lite för hårt och alltför grymt. Och kanske för en del – lite för ofta. Men jag hoppas ni förstår hur jag tänker – motgångar för oss samman, och ger oss nytt hopp och tro på att dagen gryr igen.
Och jag tror att vi alla behöver träna lite på att våga be om hjälp. Jag vet att jag behöver göra det iallafall.

Jag hoppas att ni har en fin tredje adventssöndag – och vi hörs igen nästa vecka. Tills dess blir jag som vanligt jätteglad när ni gillar mig i sociala medier och sprider och delar det jag skriver. Alla länkar finns här.

Kram på er,
Namaste

6 thoughts on “Tredje advent – och kort för veckan

  1. Jag satt o tittade på Nobel festligheterna igår o lyssnade på alla kloka,duktiga människor som finns på vår jord och utvecklar den.
    Samtidigt slog mej tanken,att det är bara dom materialistiska framstegen som kan belönas,när det gäller Andlig vetenskap kan inga priser delas ut,därför att andlig utveckling inte kan BEVISAS! Vi kan enbart själva dela ut priser till oss och för min del består belöningen av Kärlek och Lycka.
    Kunskap kan du läsa dej till,
    Vishet måste du leva dej till.
    Tack igen för härliga kort!🌟

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *