Nytt år – och kort för veckan

Känns som om det var längesen jag la kort till er – det är några veckor sedan och jag har haft ledigt men också jobbat – fast med andra saker. Året började helt fantastiskt med ett förlagskontrakt på en bok jag skrivit – och jag kommer garanterat att berätta mer om det när det tar form lite mer. Det är en barnbok som handlar om sorg och barns bearbetning av förluster. Den kommer bli så himla fin och ni som följt mig länge kommer nog att känna igen en del i boken sen när den kommer ut.

Med den cliffhangern så vill jag önska er en god fortsättning på det här nya året. Har ni en massa löften? Jag har slutat med sånt, vet att det iallafall blir som det blir och som det ska. Förra året handlade så mycket om död och förlust för mig och min familj, och jag hoppas verkligen att det här nya året blir ljusare vad gäller det. Jag vill också bli bättre på att våga säga nej.

Jag tror att många av er är som jag – har svårt att säga nej till saker. Vi tänker att vi ska säga ifrån, men det slutar med att vi lovat något, tagit på oss någon uppgift som vi egentligen inte vill eller hinner med. Och när vi ska säga nej så krånglar vi till det så mycket och försöker förklara oss till den grad att själva nejet till slut känns som en undanflykt eller en lögn.

Nej är ett svar. Precis som ja. Vi kan säga nej, och vi behöver inte förklara oss eller försöka mildra vårt nej i rädsla för att göra någon annan besviken på oss. Nej är nej. Ibland kan vi behöva motivera vårt svar, men det är skillnad mot att förklara. Som exempel: du blir bjuden på fest. Du är glad över inbjudan men du vill inte gå för du vet att du egentligen avskyr att mingla och vara ute sent. Du bestämmer dig för att tacka nej. Hur gör du?

1. Du tackar för inbjudan men tackar nej och förklarar att du verkligen inte är en partyperson. Att du ofta går och lägger dig vid nio och att din ork inte räcker till fester så ofta.
2. Du tackar för inbjudan och säger att du tror att du kommer, men tänker att du kommer att hitta på att du exempelvis blivit sjuk när det väl är dags, eller att något dykt upp, eller att du tror att du kanske har magsjuka osv osv. Du har ångest för hur du ska ta dig ur situationen.

Så – jag vill genomgående bli en person som säger nej när jag vill säga nej. Det skapar ju också en känsla där andra faktiskt kan lita på mig och att det jag säger gäller. Jag vill ju inte vara den där som tackar jag och sen bangar, som alla tänker om att “hon kommer ju aldrig ändå så ingen mening att räkna med henne” – ni fattar?
Bättre att i alla sammanhang – både på jobbet och privat vara en person som säger ja när det känns ja, och nej när det känns nej. Och mena båda till fullo.

Korten idag är supertydliga och starka – alla kom rättvända vilket betyder att årets första kort verkligen sätter tonen för hur vi kan gå vidare på den här nya vägen som heter 2024.

Magikern:
Årets första kort visar på magi – på manifestation och tankens kraft. Nyckelorden här är möjligheter, riktning, motivation och viljestyrka. Det är en bra tid att starta upp nya projekt och påbörja resan mot nya drömmar och mål.
Här har vi manifestation i sin kraftfullaste form och när vi vågar se våra styrkor och gåvor kan vi också använda dem till att förverkliga våra drömmar. Du skapar din egen framtid, och som jag skrev här ovanför – för att komma vidare på din väg behöver du vara ärlig mot dig själv och verkligen känna efter om det är ja eller nej i de situationer du ställs inför.
Var fantasifull och öppen när du utforskar dina möjligheter – det du tror kanske inte är den väg som är menad för dig. Var kreativ och stolt över det du har med dig på din väg.

Tornet:
Det här kortet handlar alltid om en förändring av något slag och du kan inte komma undan den. Det handlar om illusioner som rasar, om insikter och ofta om svåra beslut, att släppa taget och förändring av grundläggande delar i livet.
Tornets som rasar är en symbol för saker vi kanske levt med som nu längre inte känns sant för oss. Det kan handla om värderingar, relationer och strukturer i våra liv, som vi låtit vara och som nu känns för små och fel för oss. Det är dags att låta tornet falla och bygga en ny och stabil grund av rasmassorna. Det kan vara en känsla som är svår att hantera, för det är ju så lätt att bara följa med och göra det som förväntas av oss. Men du kommer aldrig att komma upp i ditt torn och se helheten om du klättrar på en grund som är byggd på rädsla, feghet och andras åsikter.
Du kan behöva ta svåra och obekväma beslut nu, och när du gjort det kommer andra att se på dig på ett nytt sätt. Du blir den där som andra litar på säger sitt hjärtas mening och i och med det blir du också den personen som andra kommer till för råd. Fundera över vad i din tillvaro som är byggt på en instabil grund. Vilka beslut behöver du fatta? Vad behöver du göra dig fri från och hur vill du att din nya grund ska byggas?
Det här är svåra frågor, men du behöver fundera på dem noga.

Ödeshjulet:
Som sista kort idag kommer Ödeshjulet. Nyckelorden här är vändpunkt, cykler, karma, förändring, rörelse och flöde.
Allt är i rörelse, alltid. Du är i slutet av en cykel, och i början på en ny. Det stannar aldrig och du kanske inte ens märkt skiftet i energi runt dig. När du släpper taget och följer med i rörelsen kan magiska saker hända. Nu är en bra tid att ta nya chanser, avsluta gammalt och påbörja nytt. Precis som det nya året ligger framför oss som ett oskrivet blad eller en ogådd stig – så ligger möjligheterna framför oss nu, som ett smörgåsbord av upplevelser och erfarenheter. Vilken väg vill du gå? Vill du välja din egen väg? Din fria vilja är din största tillgång nu, ge inte bort den till någon annan utan en riktigt god anledning.
Även det här kortet vill uppmärksamma dig på att du kan behöva släppa gammalt skräp för att kunna bjuda in nytt i ditt liv. Det gamla skräpet i det här fallet kan handla om känslan av kontroll, önskan att styra andras val, känslan av att veta bäst och kanske om vi ska vara ärliga: den mäktiga känslan av att vara någon annans guru.

Oj – ja, vi har alla en läxa att göra – eller hur? Jag ser fram mot det här året och jag hoppas att det kommer att bli fint för oss alla. För mig vet jag att det kommer ske förändringar, och jag ser fram mot dom med både spänning och tillförsikt. Jag önskar er alla en solig söndag, hoppas ni inte har alltför kallt där ni är.

Jag har en ny hemsida också – gå gärna in och kolla och säg vad ni tycker. Den är inte helt färdig, jag ska fixa med texterna och så, men behövde flytta över allt från den gamla pga gammalt verktyg som försvinner. Om ni upptäcker något knas uppskattar jag om ni säger till. Här finns min sida: karmaklubben.se – välkomna dit, och gilla mig gärna i sociala medier och lämna kommentarer och annat efter er – det betyder så mycket för en liten företagare som mig. Tack!

Kärlek till er alla,
namaste

20 thoughts on “Nytt år – och kort för veckan

      1. Tusen takk for budskap som gav mening for meg. Jeg er ydmyk og takknemlig for det ????????
        Måtte du få en strålende fin uke vakre menneske ???? ????????

  1. Tack för korten, spännande läsning som ger mig mer funderingar. Får rådfråga mina egna kort och förhoppningsvis så det bringar lite mer klarhet i vart jag är på väg? God fortsättning på 2024.????????????????‍♀️

  2. Tack kära för budskap
    Önskar även dig en god fortsättning och lycka till med allt Ditt företagande och ditt liv
    Kram

  3. Så otroligt att korten beskriver min situation,
    Säger upp mitt vikariat på makens arbetsplats, trots att detta lett till att vi två äntligen blivit sanna mot varandra, och ”ett”.
    Äntligen står jag stark i mig själv, och ”bygger mitt torn” på mina villkor.
    Förändring är skrämmande, och det jag återvänder till yrkesmässigt är kaos och slitningar, men jag tror på min nya förmåga att andas…. Och lita på att det som sker, sker av en anledning…
    Tack för korten, de talade rakt in i mitt hjärta♥️

    1. wow – jag önskar dig allt det bästa i byggandet av din nya grund, och kom ihåg att förändring måste skava lite för att det ska vara en verklig sådan. Kram!

  4. Tack för budskapet ❤
    Det är mycket som stämmer i inlednings texten.
    Budskapen får jag väl se hur det blir med, men det stämmer en del där med ????.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *