Nystart – och kort för veckan

Hej allihop – nu är jag tillbaka från min semester! Jag har njutit i Grekland i två veckor och det har varit så skönt. Så avkopplande och jag har verkligen känt att jag kunnat vila och samla ihop den kraft och energi som jag förlorade i somras när mamma dog. Ni som följt mig länge vet ju att Grekland är mitt Happy place i världen och att jag känner mig så hemma där och alltid längtar dit. Det var en fantastisk semester och nu känner jag mig redo för höst och transport mot jul 🙂

Jag vet att ni väntat på kort och jag har egentligen inget speciellt jag vill prata om idag. Har liksom inte kommit igång i hjärnan ännu, så ni får helt enkelt nöja er med korten idag – och jag såg direkt när jag la dem att det är något extra idag. Här är de:

Eremiten:
Mitt favoritkort!
Omvänt är det här kortet en uppmaning till dig – var på din vakt! Var försiktig och ignorera inte viktiga budskap från din kropp eller din inre röst. Var inte heller döv för andras råd. Det kan finnas något som andra uppfattar som oroande, och du behöver vara respektfull i det sätt du tar emot detta om du får andras åsikter och synpunkter. Det handlar bara om omtanke, inte kritik.
Det är en bra tid nu, för att dra dig undan lite och fundera på viktiga saker. Se till att du får tid för dig själv och lyssna på ditt inre. Meditera, gå i skogen, promenera – vad du gillar, men gör det ensam, i sällskap med dig själv. Det är så lätt att bara lyssna på det yttre bruset och andras åsikter – och glömma bort sin egen inre önskan och vilja. Du kan inte springa ifrån dig själv. Eremiten står i sin egen sanning och han försöker aldrig få någon annan att följa honom, man måste vilja själv. Du behöver hitta din egen eremit, i dig själv – och lyssna på hans visdom. Alltså – din egen visdom och din egen inre röst.
Nyckelorden här är reflektion, återhämtning och avskildhet. Du har tiden, du kan aldrig skylla på att du inte har tid för dig själv. Om du upplever att du inte hinner söka inåt – räkna ut hur mycket tid du lägger på telefon, dator och annat. Ta din tid därifrån.

De älskande
Omvänt visar det här kortet på tvekan och obeslutsamhet i samband med ett beslut som måste fattas. Det kan också handla om något som skett i det förflutna som nu kommer upp till ytan. Det handlar ofta om relationer när det här kortet kommer upp och just beslut kring relationer är alltid svåra att ta. Vi vill inte göra någon ledsen, vi vill inte skapa dålig stämning och vi vill aldrig egentligen göra illa. Istället väljer vi att backa, och vi gör oss själva illa alltför ofta.
Vad du egentligen vill och önskar, vet bara du och ingen kan gissa vad ditt hjärta vill. Du måste uttrycka dina önskningar, dina känslor och din vilja. Ju längre du väntar, desto svårare blir det. Om du väntar blockerar du ditt halschakra, alltså det som handlar om kommunikation och att uttrycka hjärtats väg. Du vet när du är på rätt väg, och du känner tydligt när det går åt fel håll – du behöver öva dig i att uttrycka dina känslor.
Det här kortet handlar inte bara om kärleksrelationer, utan om alla sorter. Vänskap, familj, arbete – och relationen till dig själv. Kortet är starkt kopplat till människans fria vilja och det är ett nyckelord här – du har din fria vilja, och du behöver fundera över detta – att du själv har makten att välja ditt liv, din väg och dina relationer. Du behöver inte göra något för att vara andra till lags. När du följer din egen väg, kan du komma vidare och komma i kontakt med ditt inre till fullo.

Vagnen
Det här kortet visar alltid på rörelse, på en resa i någon form. Omvänt kan det stå för ändring av planer och kanske en känsla av att allt gick åt skogen. Men deppa inte över det – för det finns en mening med detta. Även om det känns som att du tappar sugen så ska du inte ge upp. Lyssna på ditt inre, men var noga med att skilja på ditt hjärtas önskan och din inre kritikers vilja att puffa dig mot egots väg. Lyssna inte på saker som: det går ändå inte, det kommer ändå att gå åt helvete, varför skulle jag…
Vagnen kommer med en energi som handlar om att manifestera drömmar och mål – och för att kunna hitta den energin behöver du sortera bort de negativa tankarna om dig själv och dina förmågor. Nu är tid att fatta tömmarna och styra själv – och för det behöver du en tro på dig själv och en stark vilja och känsla av att du klarar allt!
Det här kortet visar att du är på en inre resa, men också en yttre. Du kan förvänta dig förändringar i ditt liv, och du behöver känna att du förtjänar dem och önskar dem, för att de ska visa sig för dig.

Vad har du drömt om att göra men ännu inte gjort? Vad kan vara ditt första steg mot dina drömmar? Vad hindrar dig från att ta det steget?

Det är frågor som dagens kort ställer till dig. Vad svarar du?

Oj – vilka kraftfulla kort idag, det är som om de bara legat och väntat på mig och väntat på att få dela med sig av sin kraft och vishet. Jag älskar dom här korten!

Jag hoppas ni fick något med er idag som kan vara till hjälp och stöd för er i veckan som kommer.

Tack för att ni läst, och följ mig gärna i sociala medier, dela mina inlägg, kommentera – det betyder mer än ni kan ens föreställa er.
All kärlek, ta hand om er i veckan,
namaste,

10 thoughts on “Nystart – och kort för veckan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *