Mörkret ute och inne- och kort för veckan

Jag har svårt med mörkret, och vetskapen om att det vi har framför oss är likt Kentstrofen “halvåret av mörker i landet som Gud glömde”. Jag kan hitta stunder av mys, med ljus och koppen med te – men det ständiga mörkret när man vaknar, och framöver när skymningen kommer redan efter lunch – hur är det ens möjligt att känna någon som helst glädje över det? Jag tycker det blir värre för varje år.

Den här söndagen är iallafall ljus och solig – än så länge. Det är kalasdag då barnbarnet fyller år – och jag har bakat så mycket gott till kalaset.

Idag skulle jag vilja prata om besvikelse. Den svåra, förgörande känslan som vi alla bär på då och då. Den är en del av den grupp av känslor som jag kopplar till sorg. För att bli besviken på någon innefattar ju en förlust, av tillit och kanske av en person. Det är en sorg i sig. Och i klustret av känslor som ligger under paraplyet “sorg” så har vi också ilska, tacksamhet för goda minnen, saknad, hat, hämndbegär, tvivel på sig själv – osv… Tror att ni alla kan hitta ännu fler.
Många som kommer till mig för soul coaching, regression eller reiki bär på någon sorts sorg. Det gör vi alla. Och det är en del av att vara människa. Ibland behöver vi reda ut trassel i dessa känslor, för när skuld och självhat tar över som ledare, så blir sorgen mycket svårare att bära. Sorgen och dess känslor är just – känslor. Precis som glädje och lycka. Vi kan ibland behöva påminna oss själva om att känslor är neutrala, de bara är. Det är vad vi matar dem med som gör skillnad. Och vi kan ibland också behöva tänka på att mycket av det vi lärt oss är helt vansinniga sätt att hantera sorg och förlust. Som exempelvis: Tiden läker alla sår.

Tiden gör ingenting, den bara går. Tiden har ingen agenda, ingen plan. Den läker ingenting. Det är vad vi själva gör med tiden, som avgör om vi läker eller inte. Om vi låter känslor få komma och gå, och inte stänger dörren till dem, så läker vi snabbare – så tror jag. Men vi måste vara på vår vakt, och inte mata de negativa känslorna för mycket. Det är tillåtet att vara glad och känna glädje, även i en tid av förlust och sorg. Det är tillåtet att känna sorg och att vara ledsen, fast allt borde vara bra. Vi ska inte vara rädda för känslor, och vi ska inte förbjuda dem att finnas. Vi ska bara vara medvetna om att känslorna i sig inte bestämmer hur vi ska må. De finns, allihop – och om vi tycker att det är svårt att hitta en balans och en lagom nivå för dem – då behöver vi kanske be om hjälp – och prata med någon som kan hjälpa oss att sortera och få lite ordning.

Besvikelse har vi alla känt, och vi har nog alla blivit svikna, och varit den som svikit. Jag tycker att den känslan är den svåraste att hantera, för det finns så mycket i den som gör att jag känner mig ledsen. Sorg, ilska, känslan av svek – ihop skapar de en klumpkänsla som är svår att skaka av sig. Hur hanterar ni besvikelse? Berätta gärna.

Här får ni veckans kort också – jag hoppas de ger lite goda energier till er alla:

Magikern:
Här kommer kortet som lyfter saker som energi, skapande, tankens kraft, motivation och självförverkligande. Du kan använda din inre magi till stora saker – om du vågar tro på dig själv.
Det är en bra tid för något nytt nu, och att knacka sönder ditt skal inifrån – och kliva ut som den stora person du är. Du har så mycket kraft och så många förmågor – och du kan göra verklighet av dina drömmar.
Använd din kreativa sida och din fantasi när du skapar din framtid – för allt behöver inte göras efter manualen.
Det här kortet är ett löfte om att det finns ljus och framgång framför dig – du behöver bara våga tro på det. Och tro på dig själv och på dina förmågor.

Stjärnan (omvänd)
Omvänt visar det här kortet att du kan känna dig lite nere just nu. Du kan känna dig besviken på något som du hoppats på – eller så mår du inte riktigt bra fysiskt. Du kan behöva ta hand om dig själv bättre, du vet om det men orkar inte riktigt. Det här kortet kan också visa på en känsla av tvivel på den egna förmågan.
För att vända på den här känslan så är det viktigt att se på situationen med ärliga ögon. Om du känner att du kanske har en tendens att dra på dig offerkotan lite för ofta, så är det läge att repa upp den nu och sticka en ny. Sticka in stjärnor i ditt nya plagg – så att du alltid kan påminna dig om din inre vägledare. Om du vill och vågar följa dina drömmar så behöver du tro på att stjärnan leder dig på den rätta vägen. Även om din himmel är mulen och fylld av moln, så måste du tro på att du är vägledd och trygg på din färd. Kortet visar flera stjärnor – och det vill påminna dig om att du kan behöva ta hjälp av andra.

Djävulen:
I den här läggningen kommer det här kortet som anledningen till att du kanske snubblar på vägen, eller stannar i tvekan.
Det här kortet manifesterar våra rädslor, Djävulen älskar att vi tvekar, att vi känner oss fångna och rädda. Det är det bästa han vet. Han är bästis med vårt ego och tillsammans försöker de hålla oss på mattan.
Människan är lat och bekväm av naturen, och vi har lätt för att ta genvägar som vi kanske egentligen vet leder oss tillbaka till ruta ett.
Men – Djävulen hjälper oss också att se våra skuggor och kan vara stöd när vi kanske tar tag i och vågar se våra negativa sidor. Han kan vara den som tar emot det vi inte längre vill bära, när vi ser på känslor som vi inte vill känna. Han ger gärna tillbaka till oss så fort han får möjlighet, så det är inte av snällhet han hjälper oss.
Det tar mycket energi att förtränga delar av sig själv – så Djävulen är en stor hjälp om vi vågar se det.
Och – kedjorna som ligger runt våra halsar på kortet – de är bara att lyfta av. Vi är så fria som vi tillåter oss att vara. Och – så fångna som vår illusion visar oss.

Jag hoppas att korten var dig till någon hjälp eller stöd idag – jag vet vad de betyder för mig.
Som vanligt blir jag mer än glad och tacksam för en kommentar, för en gilla-klickning och allt som visar att du varit här och läst. Du hittar alla länkar till min sida och sociala medier här: karmaklubben.se

Tack för att du läst idag – och jag önskar dig en fin vecka.

Kram och namaste,

8 thoughts on “Mörkret ute och inne- och kort för veckan

  1. Tack????❤️
    Sedan en längre tid har dina kort och tolkningar satt ord på det jag känner.
    Besvikelse tillitsbrist och sorg är tunga känslor att bära vilket tar all ens energi.
    Jag känner så väl igen mig❤️????

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *