Att stå upp för sig själv, att bli utslängd – och kort för veckan

Det finns saker som man måste göra även fast det är farligt, annars är man ingen människa utan bara en liten lort. Så sa Astrid Lindgren för länge sen i boken Bröderna Lejonhjärta. Det är lite av en livsregel för mig. Och jag blir modigare och modigare. Nuförtiden så vågar jag stå upp för det jag tycker och tror på. Och jag bryr mig inte så mycket om vad andra tycker om det.

Igår satt jag och hängde på Facebook, och såg ett inlägg i en andlig grupp. Jag får ofta en känsla – och när jag får den känslan så googlar jag texten. För att se om det är personen själv som skrivit den eller om den är tagen från någon annan. Och är den tagen från någon, så bör man uppge källa och inte låta läsarna tro att den är ens egen. Det är stöld, och det är också helt oetiskt, att ta en andlig text från någon, publicera den i en grupp och låta läsarna tro att den är skriven av en själv. När jag stöter på sådana texter brukar jag bara lägga en kommentar med länk till källan och påminna om källhänvisning. De flesta blir oerhört stötta och kränkta – förmodligen för att de blir påkomna med “fusk”. Jag har själv fått texter stulna, och det är inte roligt när andra tar på sig “äran” för tankar som kommer från mig, och inte från hen. Dessutom – får man sina texter stulna kan man skicka faktura om man vill, precis som med bilder som tas på nätet och publiceras utan källa.
I vilket fall – en grupp som jag är med i har en admin som gör så hela tiden, tar hela blogginlägg från andra, texter och resonemang – från andra, publicerar det i gruppen utan hänvisning – och medlemmarna bara: åh, vad bra skrivet!

Så – jag gör som jag brukar, skriver en kommentar med en länk till originalinlägget. Jag gör så på tre inlägg. Och blir utkastad ur gruppen, utan förvarning…

Var kritiska, var ifrågasättande när ni läser saker i grupper på FB. Är ni osäkra, kopiera delar av texten och googla den, finns den på nätet redan så hittar ni källan på en sekund. Att ta någon annans text och låta andra tro att den är ens egen är så lågt och fult – och hör verkligen inte hemma i ett andligt liv och synsätt. Jag kan älska andras texter, och lägga ut dem – men alltid länka till källan, tagga personen som skrivit – ära den som äras bör liksom.

Jag blir besviken på mänskligheten ibland, girighet och missunnsamhet får inte vara i fokus. Vi vinner så mycket på att vara generösa och givmilda.

Veckans kort, dom pratar också om detta idag. Här kommer de, och som vanligt är de väldigt ärliga och ger mig en tydlig vägvisning om veckan som kommer:

Vagnen: Vagnen dras av två hästar, en svart och en vit, de motsvarar de motstridiga krafterna i vår natur. Vagnen styrs genom tankens osynliga tömmar. Du är inne i en period av förändring. Du har funderat på beslut och nu börjar du känna dig fri. Det är dags att börja styra din egen vagn – dags att stänga ute girighet och strävan efter egen vinning som pågår runt dig.
Du är på väg mot framgång när det gäller din fråga/ditt dilemma. Du behöver vara stark i dig själv, när du påbörjar din resa bort från det gamla (staden på bilden). Staden kan symbolisera gamla tankar, föreställningar eller kanske personer. Det kan även handla om arbete eller bostad. Du är på väg, och du måste ta tömmarna och styra vagnen mot din egen framtid!

Världen: Det här kortet säger också att du är redo att resa på din nya väg, utan att se tillbaka. När du vänder dig om – är det endast i syfte att se hur långt du kommit. Annars ska du inte titta tillbaka. Du har påbörjat den här resan förut, men kanske vänt tillbaka, eller stannat. Det är för att du inte varit redo förrän nu. Nu har du de verktyg och de kunskaper som du behöver för att verkligen nå dina mål. Du behöver tänka över din packning, du måste packa lätt. Vad är du beredd att ta med dig och bära i din ryggsäck? Vad kan du släppa och lämna kvar? Vad är du färdig med, vilka relationer kan du lämna eller släppa? Vilka känslor är värda att vårda och vilka kan du lägga ner på marken och lämna kvar?
Du är värd det goda som händer dig nu – du är redo. För DITT liv.

Prästinnan (omvänd): Ett kort som nästan aldrig kommer upp. Så Prästinnans besök i korten denna vecka är extra viktigt. Hon påminner oss om att vi på vår resa måste behålla vårt lugn. Bara för att resan kommer att ge oss ny styrka och kraft – så får vi inte bara luta oss tillbaka och låta hästarna föra oss framåt utan kontroll. Var noga med dina val, och lyssna på kloka råd. Stå stadigt med fötterna på jorden, känn rötterna ner i Moder Jord. Respektera ditt sanna jag, och agera utifrån ditt eget bästa. Och då menar jag ditt inre bästa. Var försiktig så du inte hamnar i det som första kortet beskriver – girighet och egen vinning. Var generös mot dig själv och andra – och lev ditt liv i din inre sanning.

Ja, jag förstår precis vad korten pratar om. Jag är på väg på min resa, och jag behöver fortsätta att våga stå upp för det som är rätt och sant. För mig och för andra.

Helgen har varit lugn och skön. Jag har varit på kyrkogården och tänt ljus, för dom som inte längre lever här med oss, men i våra hjärtan. Och jag känner mig redo för den här nya veckan.

Tack för att du läst ända hit – om du gillar det jag skriver får du gärna gilla mig på Facebook också 🙂


Och igen – var kritiska och ifrågasättande, köp inte vad som helst. Tänk själva, var ärliga mot er själva och agera alltid med kärlek i hjärtat.

Love. Do good. Respect. Repeat.

Kärlek till er alla <3

18 thoughts on “Att stå upp för sig själv, att bli utslängd – och kort för veckan

 1. Tack så mkt för budskapen, känner igen och tar det till mej?? Bra att du står upp för det som inte är ok, det finns mkt att önska även inom dom andliga kretsarna dessvärre och det gäller att ha sina antenner vässade hela tiden. Önskar dej en fin söndag?

  1. Eller hur, synd att man ska behöva det. Men jag kommer fortsätta att säga till när folk fuskar och försöker vinna på någon annans arbete <3 Önskar dig detsamma <3

 2. Det var en mening och början på något
  nytt kapitel som är betydelsefullt. Tack för att du delar med dej..gav mej vägledning och minskar min oro.??

 3. Veckans kort talade även till mig och jag förstår nog vad de menade, korten i mitten Världen kom till mig men den var omvänd då..

  Så himla fullt människor som tar någon annans text, man ska vara källkritiskt överhuvudtaget. Tycker som du att vi vinner mycket mera på att vara ärliga, och generösa;)

  Ha en fin vecka!!

  1. Det gläder mig, de här korten är som om de vore levande, de talar en sanning som jag inte någon gång fått från andra kort. Lycka till på din färd, och styr klokt och ärligt från ditt hjärta, så kan du aldrig komma fel <3 Kram!

 4. Hej. Ville bara säga TACK för veckans kort! Och som ett svar på min tacksamhet ville jag ge dig feedback på dem! ? jag har i helgen stått upp för mig själv och tagit tömmarna – och lämnat min sambo sen tre år tillbaka. Han har inte behandlat mig bra, men det tog mig ändå flera månaders bearbetning att ta steget och ta mig ur hans klor. Nu är det fokus på mig och att stärka mig själv igen! Känner mig oerhört stolt och sträcker lite extra på mig. Och precis som du skrev i korten – jag blickar framåt och ser INTE tillbaka. TACK ❤️❤️❤️

  1. Men wow – jag känner i hela kroppen att du verkligen är på väg nu – på riktigt. Jag ska be änglar om att följa dig på vägen, och kom ihåg att du aldrig går ensam. Du är stark och du klarar det här. Största kramen till dig <3 <3 <3

 5. Tack så mycket för dessa kort! Är för tillfället i en känslomässig berg och dalbana och då är det skönt att få bekräftelse på det som hänger över en. Även om det också betyder att jag har rätt i de tankar jag absolut inte önskar?

  1. Det är ju så ibland, det är inte alltid som man vill och önskar. Jag hoppas verkligen att det ljusnar för dig, vilket jag får en stark känsla av att det gör. Kram!

 6. Wow!! Första gången jag hamnade inne på din sida idag. Menn måste bara säga att du skriver väldigt bra och ärligt. Man vill fortsätta läsa.

  Det du skrev om att folk kopierar texterna är väldigt spännande!!!! Jag skriver väldigt mycket själv just nu som jag delar med mig av till andra andliga. Men det är endast för att det är budskap från högre som jag vill dela med mig av.

  Jag är väldigt “färsk” i det andliga. Min förmåga har funnits med mig i alla år men först nu har jag “förstått” den och det är endast för att först nu är jag mogen att använda den på RÄTT sätt.

  Har funderat mycket på det det senaste. Hur många som faktiskt finns där ute i världen som är mediala fast som använder det på FEL sätt. Som du säger, absolut använd andras material men källhänvisa dit då. Bara att du blev utslängd är ju ett tecken på att dom använder sin kraft på fel sätt.

  Men du ska i alla fall ha ett stort tack ❤️❤️❤️❤️ behövde läsa ditt inlägg idag. Allt var så träffande. Ha det bäst!

  1. Men åh – tack, vilka fina ord <3 Och jag tänker också mycket på det här – om någon vill ta mina ord, varsågod liksom, men hänvisa gärna. Men i slutändan så väljer man själv om man vill ha plus eller minus på sitt karmakonto – jag vill ligga på plus 🙂
   Kram på dig – och välkommen tillbaks!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *