Att utmana sig själv fast man knappt vågar – och kort för veckan

Puh – den här veckan har inte varit en walk in the park direkt. Tack alla ni som skickade böner och omtanke inför det jag stod inför. Jag var kallad som vittne i ett barnmisshandelsmål och det gick bra – jag var så nervös – men jag kände att jag fick berätta precis vad jag hade sett och fick inga direkta frågor efteråt. Jag hoppas att jag har kunnat bidra till att barnet får ett tryggare liv.

Jag har också haft skypecoachmöte med Birkan Tore och vissa korta stunder ångrar jag nästan det här mentorskapet. Eller – nä, det gör jag ju inte – det är bland det bästa jag gjort. Men – vissa stunder känner jag mig så utmanad. Han ser rakt igenom mig och trycker på mina ömma punkter och tar upp det som jag hoppas han ska missa 😉

I torsdags pratade vi om sittningar. Och jag har tidigare sagt till honom att jag helst inte spår framtid. För jag tänker och anser att framtiden inte finns ännu, och att jag inte vill ta ansvar för någon annans framtid. Styra den alltså. Och Birkan sa åt mig att jag typ var en fegis – för i sittningar så berättar jag visst om framtiden, fast på mitt eget sätt. Jag ville säga åt honom att hålla klaffen, men det gjorde jag såklart inte. Anledningen till att jag reagerar är ju att jag vet att han har rätt.

Jag är rädd för att spå någons framtid, för jag vill inte inkräkta på någons fria vilja. Och så hade vi ett samtal kring det. Ett medium kan aldrig ta ansvar för någon annans ageranden och val. Jag kan berätta vad jag ser just nu, i den här minuten – och så kan mottagaren göra vad hen vill med informationen. Det räcker med ett oväntat beslut – för att förändra sin framtid. Det är svårt det där – men jag vet att jag behöver träna. Och jag vet att det är fusk att träna på sina nära vänner och familj. Jag kanske ber er om hjälp 🙂

De här tankarna har varit med mig i veckan, så jag blev lite full i skratt när jag såg vilka kort som dök upp inför veckan som kommer. Jag tror att flera av er kan ta till er av råden som de levererar:

Eremiten (omvänd) Dags att vara lite försiktig! Du kanske ignorerar budskap från din kropp eller din inre röst. Du behöver lite tid för dig själv nu, och du behöver lyssna på omgivningen och ditt inre när du får en uppmaning eller känsla av att du behöver en paus. Om någon erbjuder dig sin hjälp – ta emot den och var inte stolt och envis.
Kom ihåg en sak: Många stora och kloka människor frestades att ge upp när de befann sig nära sitt mål. Oavsett hur segt det verkar nu så är förändringen runt hörnet, runt kröken. Ta dig tid att vara ensam, och fundera över vad du på riktigt behöver göra för att komma dit du vill.

Kejsaren (omvänd) Även detta kort omvänt visar på en period där du kan känna rädsla och tvekan. Du vill vara stark men det är lättare att ge upp. Du kanske dras till människor som visar sig vara själviska och egoistiska – och du behöver tänka på – är det du som bestämmer över ditt liv eller blir du bestämd över?
Den här dryga korta tiden i ditt liv kan irritera eller reta upp dig tillräckligt mycket för att du ska ta tag i saker och ting – och skapa den framtid du vill ha och är värd!

Måttfullhet: Som sagt – den här förvirrade tiden är kort och du kommer att känna en ny kraft och ett nytt hopp. Den här perioden har kommit för att få dig att likt ängeln på kortet noga väga för och emot, fram och tillbaka – för att du ska förvalta ditt liv och dina gåvor på allra bästa sätt. Det är en liten varning i kortets budskap – kör inte på för hårt, du kan inte bränna ett ljus i bägge ändar. Ge dig själv tid för återhämtning. Det är inte en lyx som du kan unna dig i mån av tid – det är en förutsättning för att du ska kunna leva fullt ut.

Ja, verkligen sanningens ord denna vecka och jag fattar precis vad korten vill säga till mig idag. Det är lätt att ge upp, att backa undan istället för att bara fortsätta rakt fram. Det är lättare att erkänna sig besegrad än att kämpa på. Birkans ärlighet mot mig gjorde mig irriterad och fick mig att gå i försvar. Det var precis vad jag behövde för att ta det där extra steget. Jag tänker inte ge upp innan jag når mitt mål. Varför skulle jag? Varför skulle du?

Vi ska inte göra det, vi ska kämpa och vi ska ge oss själva det allra bästa. För att vi är värda det och för att vi förtjänar det.
Tro på dig själv, tro på din förmåga och tro på dina drömmar. När drömmar blir sanna, då sjunger änglarna!

Igår när jag skulle sova bad jag om beskydd och änglars stöd och hjälp till de personer i min närhet som jag vill stärka. Jag gör det varje kväll och igår fick jag ett så vackert svar. När jag låg där i sängen och pratade med änglarna så hörde jag plötsligt ljudet av silverklockor. Som tusen och åter tusen tunna klockor av silver spelade en melodi. Jag har aldrig hört något liknande förut och det låter ju helt galet när jag skriver det. Det var så oerhört vackert och jag ville inte att det skulle ta slut.
Jag tar det som att änglarna gav mig ett svar och ett löfte – att finnas för dom jag bad för.

Nu ska jag åka till min hyrda lokal och ta emot en klient. Sedan blir det en lugn eftermiddag och kväll innan den nya veckan startar.
Kram på er och tack för att ni läser!

Om ni gillar det jag skriver så får ni gärna gilla mig på Facebook också 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *