Årets sista fullmåne – och kort för veckan

På torsdag har vi årets sista fullmåne och den får sällskap av Tvillingarna. Det är en bra tid för reflektion och för tacksamhet. Dra ner på tempot – du måste inte hinna precis allt. Det är okej att köpa pepparkakor och det behöver inte finnas femton sorters hemlagad sill på julbordet. Du räcker till, du är tillräcklig. Och glöm inte att notera allt du har. Tänk – det DU har är någon annans högsta dröm. Var tacksam för allt det goda du har i livet, istället för att göra ner dig själv eller andra. Fundera över de krav du ställer på dig själv och din omgivning. Är de schyssta? Realistiska? Ställer du högre krav på dig själv än andra? Varför? Vad hände med “good enough”?

Gör en tacksamhetsceremoni i fullmånen. När du i hjärtat känner tacksamhet öppnar du upp för ännu mer gott i ditt liv. Precis som att du drar till dig motsatsen när du fokuserar på avundsjuka, missunnsamhet eller girighet. Tacksamheten besegrar egot, alltid. Så här kan du göra:
Ta en stund i stillhet och fokusera på minst tre personer, situationer eller saker som du verkligen är tacksam för. Känn tacksamheten i hela kroppen. Skriv ner dem på ett papper. Vik ihop pappret och håll det mellan dina händer en stund. Bränn sedan din tacksamhetslista. Fullmånen handlar om att släppa taget – och när du släpper dina “blessings” fria ut i universum gör du samtidigt plats för fler.
Avsluta din ceremoni med att uttala din tacksamhet. Exempelvis kan du säga: Jag vet att jag har så mycket att vara tacksam för och jag lever mitt liv i den vissheten.
Eller såklart något annat som känns rätt för dig. Jag brukar själv bara sätta ihop mina händer framför hjärtat och säga: I am blessed and I am thankful.

Lycka till med din fullmåneceremoni!

Ni ska få kort också såklart, här kommer de för veckan som kommer:

Magikern:
Precis som fullmånen så handlar detta kort om att skapa något nytt. Att göra plats, rensa och se på saker klart och tydligt. Magikern visar på att du kan ställas inför ett val – och du har flera olika alternativ. Innan du fattar ditt beslut – var fantasifull och kreativ i dina tankar. Funder på vad som skulle hända om du valde så eller så – och skapa olika scenarion för dina olika alternativ. Kanske du kan använda dig av flera? Nu är det inte läge att begränsa dina tankar till det gamla invanda. Nu kan du vara kreativ med dina möjligheter och komma till helt nya insikter. Detta är inget val som kräver ett “antingen eller”.
Magikern uppmuntrar också till att vara generös med sina förmågor och gåvor. Nu kan du ha framgång om du exempelvis söker jobb eller utbildningar. Du behöver tro på dig själv – och ha tillit till att dina inre affirmationer gör skillnad. Mod och tillit kan ta dig vidare – så svälj dina tvivel och ta ett steg i taget. Framåt.

Den hängde (omvänd)
Det här kortet omvänt visar på slutet av en tid av obeslutsamhet. Ihop med det första kortet så är det väldigt tydligt att du nu behöver bli tydlig och säker i dina beslut och i ditt sätt gentemot andra i din närhet. Om du är otydlig och tveksam kommer du att bli behandlad därefter. Du önskar klara besked och ärlighet – så det är det du verkligen behöver förmedla till andra just nu.
Du tänker kanske att andra ska förstå hur du tänker och känner – men förmodligen har du ingen OS-medaljör i tankeläsning i din närhet.
Nu är det dags att ta tag i dina gamla surdegar. Men – kortet varnar också – var försiktig så du inte gör alltför snabba förändringar. Det finns en risk nu att du fastnar i ett tänkande som ditt ego styr. Det kan handla om allt från att vara för materialistisk till att undvika din inre röst.
Du behöver lyssna på din inre kunskap och din inre storhet – först då kommer ditt yttre liv att förändras. Likt ringar på vattnet sker förändringen från navet. Inifrån och ut. Aldrig tvärtom.

Döden:
Det är kortet är faktiskt ett tecken på en positiv förändring i ditt liv. Gamla saker behöver dö för att nya ska kunna gro och växa. Precis som fullmånens uppmaning till oss, att släppa och frige för att göra plats – visar det här kortet att det är dags att låta saker dö för att komma vidare. Kanske känns det obehagligt att släppa vissa saker – men det handlar nästan alltid om att vi är trygga i det gamla invanda. Även om det inte längre gör oss gott.
Vi människor vill gärna hänga fast i det vi känner till, och vi är rädda och oroliga inför förändringar. Men om du ser dig själv som ett träd på hösten. Dina löv vissnar och prasslar torra i vinden. De vill falla av och skapa plats för nya knoppar efter vinterns vila. Håller du då fast i de torra löven som aldrig mer kommer bli gröna och mjuka? Vad för nytta skulle de torra löven göra för dig när alla andra träd i din dunge får knoppar och blommar i den ljusgröna våren?
Det här kortet visar på en omvandling – och även om du känner dig rädd och osäker i början så behöver du släppa taget om det som dött och följa med på resan. Du har knoppar som kommer att slå ut – när din vår kommer. Du kan självklart välja att stanna kvar, men då kommer du att stå som ett skelett medan alla andra pånyttföds i vårsolen.

Ibland när jag skriver så kommer bilderna bara till mig – och träden idag blev så levande för mig. Det är svårt att släppa gamla saker, och jag vet att jag skrivit förut om det jobbiga i att släppa gammalt – det kan vara kläderna i garderoben, oförätter från förr, gamla bråk osv. Men om vi verkligen i hjärtat vill komma vidare, bli gladare, mer tacksamma och leva i samklang med vår själ och vår storhet – då måste vi välja den lite jobbigare vägen. Egot vill att vi stannar kvar i skuggan, att vi fortsätter att trycka ner våra förmågor och vår kraft – så vi blir lättare att styra. Men det är ett val vi har – vi kan skina. Vi kan välja vår egen livsväg. Kanske det blir lite obekvämt på vägen och kanske andras reaktioner skapar lite dålig stämning ibland – men kom då ihåg: Du behöver aldrig ta ansvar för andras känslor och reaktioner på ditt sanna jag. Du ansvarar för dina beslut, dina vägval – och så länge du tar dina beslut med rent hjärta och utan baktankar – så finns det inget som kan skada dig.

Nu närmar vi oss julen – den där högtiden som vi kanske älskar. Eller inte. Det finaste vi kan ge till andra är en klokhet från EKIM (En kurs i mirakler):

Jag är här enbart för att vara sant hjälpsam.

Ta med dig det in i julens alla borden och måsten – och ge av dig själv på det sätt som känns rätt för dig. Och kom ihåg – du är tillräcklig.

Om ni vill göra mig tacksam i juletid så gilla gärna mina sociala medier, dela mina inlägg om du gillar dem, sprid ordet liksom. Allt finns på min hemsida som du hittar om du klickar här.

Allt gott önskar jag dig, denna andra advent
Namaste,

16 thoughts on “Årets sista fullmåne – och kort för veckan

  1. Har länge hållet fast i något som för mig varit en vän och trygghet. Tyvärr så har det brustit mellan oss och jag har gjort så mycket för att det ska vara kvar men det blir aldrig som förr. Det är med stor sorg jag nu släpper detta och går vidare. Det gör så ont men för min och hans skull måste jag släppa det.
    Tack för dina kloka ord ❤️

  2. Tacksam för att du delar med dig av dina kort🙏💗!! Brukar läsa de varje söndag. Läser korten flera gånger under dagen och veckan.
    Önskar dig en fin andra advent 💕!

  3. Vilken fin liknelse med trädet 🙂 står i valet mellan att flytta eller bo kvar, just nu lutar det åt flytt, får se vad som blir bäst, känns som ett stort steg. Vill passa på att tacka för dina kort varje vecka, dom betyder mycket. Att se i bilder kan göra att något blir tydligare och det blir lite lättare att fatta ett beslut. Kram 🙂

    1. Precis så tänker jag med – när jag ser i bilder så är det så mycket lättare att förstå och att komma vidare i tanken. Jag hoppas du hittar ditt beslut, som är det rätta för dig. Lycka till, god jul och tack snälla för dina fina ord. De betyder väldigt mycket för mig <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *