Var är din tillit? – och kort för veckan

Hoppas ni har haft en bra vecka, jag har haft det helt ok. Träffat mina barn och barnbarn – så tacksam över att ha dem så nära 🙂 Jag har också haft en väldigt inspirerande planeringslunch med min mottagningskollega Ulrika – som jag delar min mottagning med. I vanliga fall skulle vi ha massor planerat, en ny säsong av Andrum, jag skulle ha planerat en omgång av Söndagsklubben och kommit igång med både hypnosen, reikin och allt annat. Nu är det lugnare – men planer smids ändå – som är lite mer coronaanpassade.

Ulrika håller på med superspännande saker på vår mottagning – frekvensmedicin. Jag har såklart testat och wow, alltså – hela kroppen vibrerar när behandlingen pågår. Jag är inte den som ska försöka förklara hur det funkar – ni får klicka in på hennes sida om ni vill veta mer. Hon är också grym på eteriska oljor – allt jag lärt mig om oljorna har jag lärt mig av henne. Älskar min diffuser som jag använder ofta – hela hemmet blir så lugnt och skönt när den är igång.

Idag vill jag prata lite om tillit. Det kommer nästan alltid upp i korten – ha tillit, tappa inte hoppet osv. Så lätt att säga, så svårt ändå. När någon har det svårt, så vill vi så gärna säga till tröst: tappa inte hoppet, det blir bättre – osv. Och så känner man sig så dum, för att man kläcker ur sig klyschor. Och när man själv mår dåligt eller är ledsen, så vill man kanske inte alltid höra att man ska ha tillit och tilltro. För det känns som att det bara är något man säger.

Faktum är – vad skulle vi vara utan hopp? Var skulle vi vara om vi inte hade förmågan att känna tilltro och tillit till varandra, till morgondagen? Att förlora hoppet är att ge upp. Sen kan det såklart vara på olika nivå. Jag kan ju ärligt säga att jag gett upp hoppet helt när det gäller en greklandresa i år. Och när jag kan säga det högt, kan jag släppa det, gå vidare och känna att det ändå är ok. För då vet jag. I dessa fall är det inga problem att ge upp hoppet.

Men när vi börjar tappa tilltron till andra människor eller till oss själva – då behöver vi stanna upp. Jag ser så många frågor, och får så många frågor om just detta. Människor som istället för att lyssna på sig själva och använda sin egen inre röst känner att de hellre ber någon annan okänd ge dem svaret. “ska jag välja honom eller honom?” “Jag har fått en lägenhet, ska jag ta den eller kommer det något bättre?” “Kan någon tala om ifall mitt brev kommer fram?” Osv.

Ingen kan svara på dessa frågor, andevärlden är inte till för oss att använda så. Inte heller kan änglarna se till att ett brev kommer rätt, för att vi ber dom om det. (sen vet vi ju att mirakel sker, men inte på beställning) Och när vi vänder oss till andevärlden, till medium för att få svar på frågor som egentligen är helt vanliga människoproblem – då lägger vi bort tilliten till oss själva, och vår förmåga att fatta beslut som är baserade på hjärta och hjärna – i oss själva.

I en orolig tid vill vi så gärna få svar, få veta att allt kommer att bli bra. Att vi kanske äntligen får lite tur på vår väg. Men grejen är att förändringarna kommer endast om vi bidrar själva till det. Att lägga över beslut och annat på andra skapar ett dödläge för oss själva. För då kan vi alltid lägga skulden på andra sen när det vi önskat inte sker. Hon sa ju…

Korten denna vecka handlar om just detta, och jag är inte längre förvånad över att korten alltid anpassar sig till det tema jag tänkt mig för varje veckas inlägg. Ödeshjulet kommer tillbaka även denna söndag, så lyssna noga på vad det kortet har att säga.

Ödeshjulet (omvänt): Återigen – kortet visar på en känsla av att stå still eller kanske även röra sig bakåt. Ett steg fram, två tillbaks… Det kan kännas som att vara på fel tåg, som att du haft oflyt under en längre tid. Inget blir som du vill och allt går åt skogen.
Detta är inte din bästa tid, det är sant. Men – det är inte heller en tid då du kan sätta dig ner och ge upp. Nu behöver du kraft, energi – och du behöver tänka på att även en mörk dag har någon form av ljus. Se på de positiva saker du faktiskt har, känn tacksamhet över dem. Om du tappar all tillit och inte kan känna glädje alls – då kommer det att dröja innan ditt hjul rullar till din förmån.

Eremiten: Det här kortet kommer sällan upp. Det är också ett av mina favoritkort. Eremiten visar på en tid av mycket aktivitet – nu är det dags att stanna upp, reflektera och planera för nästa del på livets väg.
Eremitens lykta lyser upp din väg, så även om den kan kännas oviss så får du vägledning – när du känner tilliten till att dina fötter går tryggt. Du kan vara i, eller snart hamna i en tid av svåra frågor. Vem är jag? Var är jag på väg? Vilken är min rätta väg? Hur ska jag finna frid? Tillit?
Nu är en bra tid att söka råd och stöd hos andra. Dessa frågor har inga snabba svar och du behöver tid för att hitta svaren. Du ska inte ha bråttom. Låt Eremiten visa dig vägen, och gå i den takt som du behöver. Meditera, fundera, var i stillheten och tystnaden. Det gör dig gott.

Djävulen (omvänd): När detta kort kommer omvänt så kan det tyda på att du är på väg ut ur en jobbig period. Du har haft det svårt, men nu ljusnar det, och du kan känna hopp och tillit till saker igen. Du har lärt dig massor på vägen och du har gjort dina läxor – därför kommer ingen att kunna sätta sig på dig, eller kontrollera dig igen. Du kommer att vinna på att släppa skadliga situationer – bara genom att vända dem ryggen. Välj dina strider noga. De flesta vinns bäst genom att bara gå därifrån.
Det här kortet visar på en hoppfull tid framöver – men kom ihåg att du själv äger din framtid. Vill du möta den som kan förändra din framtid – se dig i spegeln. Ingen annan äger din känsla av lycka, tillit eller framtidstro. Tilliten och tron på dig själv är det som kommer att ta dig vidare, det är det som gör att du inte tar steg bakåt, utan bara framåt. När du tror på att lyktan ska lysa upp din väg så kommer den att göra det. Låt inte någon annan bestämma över din lykta. Du bestämmer vilken väg du ska gå, och hur starkt ljus du behöver för att hitta din nya väg.

Jag fick lite ny kraft av att skriva det här, jag vet att jag ganska lätt sjunker ner i något hål, tycker synd om mig själv och kanske glömmer att känna tacksamheten. Jag har så mycket, familj, kärlek, ett hem, en säng, fina kläder, kaffe, rent vatten – vi kan alla räkna upp massor. Saker vi kanske tar för givet och som självklara. Men som ändå är helt fantastiska.

Ni ska få en liten övning också – om ni orkat läsa ända hit. Det jag skrev här ovanför – om att välja sina strider, att gå vidare. Att låta bli att skriva den där spydiga kommentaren osv. Det är ibland svårare än vad man kan tro. Jag har lärt mig detta av Birkan, och han är fantastisk i de enkla tekniker han lär mig. Som funkar, och som gör mig till en bättre människa.

När någon är dum i huvudet, skriver något dumt, beter sig dumt eller så – då kan du göra så här istället för att gå in i en diskussion eller tjafs:

Blunda en sekund och tänk: May angels bless you with… och så lägger du till vad den här dumma personen kanske mest behöver. Love, wisdom, patience – vad som helst. Be för dem, och gå vidare. Jag lovar – det fungerar <3

Jag önskar er en fin vecka – och vi kan tillsammans be för att det blir lugnt på coronafronten nu när alla skolor öppnar igen. Om du gillar mig och det jag skriver så får du mer än gärna gilla min FB-sida och Instagram.

Kram på er!

10 thoughts on “Var är din tillit? – och kort för veckan

  1. Blir fortfarande lika imponerad och nästan lite förskräckt över hur bra korten stämmer. Den här veckan var verkligen mitt i prick. Tack för att du delar – ska öva på blessa energitjuvar. Snacka om lifehack!????

  2. Ja ibland ser man inte det som är bra, bara det som är problem. Det gör så ont när de som står en nära gör den ene dumheten efter den andra. Desto mer jag försöker ”hjälpa till”, desto mer elakheter får jag tillbaka. Med sorg i hjärtat har jag kommit fram till att inte agera längre, utan tyst iaktta och försöka tänka positivt och hoppas på att de själva så småningom kan se att det största problemet i deras liv är de själva, deras beteende, och inte skylla allt på alla andra. Arbetet är deras, hoppas bara att det inte tar för lång tid innan det vänder. Precis vad jag behövde höra nu för att känna mig säker på att jag tänker rätt. Kram

    1. Jag vet precis vad du menar 🙁 Det tar ett bra tag innan man verkligen inser att man inte kan hjälpa den som inte vill ha hjälp. Du gör helt rätt, jag gör så också i en famijerelation. Finns inget annat att göra – när man har försökt allt. Du tänker rätt, stor kram till dig <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *