Att bli besviken på okända – och kort för veckan

Hej på er, hoppas ni har haft en bra vecka. Jag har varit lite på kontoret vilket känns väldigt ovant efter att suttit hemma så mycket. Men – vad skönt det är att åka till jobbet och känna att man kommer hem. Den känslan har liksom försvunnit när man är hemma hela tiden och gränsen mellan jobb och ledigt liksom bleknar bort.

Idag har vi en tvätt- och städdag hemma. Iallafall planerat för det – jag hade hoppats på lite mer regn (känns ju alltid bättre att pyssla inne när det regnar – eller hur?)

Jag planerar för att öppna lite i mitt företag, och i samband med att jag satt och funderade över vilka tjänster av de jag erbjuder, som är coronasäkra – såg jag ett inlägg i en grupp på FB, minns inte vilken. Det var en kvinna som ställde en fråga typ: Min hemliga älskare, vad ska jag göra och vad tänker han?

Och kommentarerna började komma, en del var hjälpande, en del försökte sig på att “läsa av” den hemliga älskaren, en del tyckte hon skulle sluta förstöra andras relationer. Efter någon dag skrev hon själv en kommentar där hon avslöjade att inget var sant och att hon hittat på för att se hur duktiga folk var i gruppen. Som en test alltså. Så fult. Så oerhört fult gjort.

Jag blev så arg, och så besviken. Ledsen för dom som faktiskt försökt hjälpa till, arg för att någon beter sig så, och besviken över att den här andliga branschen blivit så ful, så solkig. Sorgsen över att det finns dom som inget hellre vill än att sätta dit andra, testa, luras… För mig var det en händelse som resulterade i att jag förmodligen inte kommer att hjälpa någon gratis i en grupp igen. Kan man lita på att det är sant? Den besvikelsen man känner när man verkligen ville hjälpa av hela sitt hjärta, och så blir man lurad – den kan knäcka vilken andlig högkänslig person som helst.

Jag kan också förstå att många känner sig lurade av dom här hobby-medierna som blivit väldigt många på internet. Man swishar en tjuga och får ett budskap, som i många fall är kopierat ur den lilla boken som kommer med korten. Det finns några saker man som kund/klient kan tänka på och själv ta ansvar för när man söker andlig vägledning:

  • Fråga om personen har ett företag, alltså om det betalas moms och skatt. Fråga om du kan få kvitto.
  • Fråga om personen har någon medial utbildning, vem som är personens andliga förebilder, osv
  • Fråga om personen har någon hemsida eller fb-sida. Ett seriöst medium har inte bara en luddig fb-profil, utan gör så gott hen kan för att synas.
  • Vilken känsla får du av svaren? Känns det sant och trovärdigt? Vilken magkänsla får du?
  • Vad är du beredd att betala? Om du är ärlig mot dig själv – vad tror du att du får för tio eller tjugo kronor? Hur mycket jobb gör du för en tia?

Men tyvärr – allt som jag skrivit ovan är sånt som få bryr sig om. För i tider när man vill ha snabba svar, så swishar man en tia och hoppas att man får ett svar som man är nöjd med. Om inte – så frågar man igen, i en annan grupp. Det finns många som både seriösa och duktiga, som lägger ner rätt mycket tid på att hjälpa gratis – jag tror att det kommer att försvinna, när folk beter sig som jag skrev om här uppe. Och när människor enbart vill veta om de får jobbet eller om de hittar kärleken denna vecka.

Det är få som verkligen vill ha riktiga och djupa svar – för dom svaren handlar nästan alltid om dom själva. Förändring, utveckling – man måste göra jobbet med sig själv. Inget arbete kommer till en utan att man ansträngt sig. Får jag jobbet? Ja, kanske – det är ingen andlig fråga alls utan en fråga som hör till att vara människa. Vill man fråga andevärlden om jobb så kanske man ska fråga: Vad behöver jag tänka på, vad behöver jag förändra och göra för att det ska bli lättare för mig att få ett jobb? Det är sånt som ett medium kan jobba med. Att pendla ja eller nej – det kan vem som helst göra. Du med. Du behöver ingen annan som pendlar åt dig – det blir alltid 50-50 – ja eller nej.

Jag är inget medium som svarar på sådana frågor, dom som kommer till mig förstår att det är dom själva det handlar om. Det är ett jobb som de behöver göra själva. Med sig själva. Och ibland får de hälsningar från personer som de har på andra sidan.

Veckans kort ska jag också ge er – här kommer dom och som vanligt förstår jag direkt vad de betyder för mig. Hoppas du också hittar vägledning i dem denna söndag:

Döden (omvänd): Står du i en återvändsgränd och tittar in i väggen? Det här kortet omvänt står för ett dödläge, eller en återvändsgränd i något område i ditt liv. Du kommer inte vidare, fast du vill. Vad är det du håller fast vid, som hindrar dig? Detta tillstånd handlar om rädsla, om osäkerhet för vad som kan bli, och vad som ligger framför dig. Det skapar en blockering som du måste få bort, för att kunna hitta nya vägar att gå. Du behöver kanske förlåta någon, eller dig själv? Du behöver kanske släppa taget om ilska och besvikelser för att komma vidare? Sluta älta det som varit. Du vet att du har något nytt framför dig – det är upp till dig nu, släpp det gamla, lämna det bakom dig. Släpp in förlåtelse och kärlek i ditt hjärta och du kommer att må så mycket bättre. Med kärlek i hjärtat kan du aldrig gå fel.

Yttersta domen: När du kommit så långt att du förstår vad det första kortet betyder för dig, så kan du också förstå detta kort. För nu är du redo att släppa, att frigöra dig från det gamla och gå in det nya. Du kanske har känt under en tid att något nytt kallar på dig, att du är redo för något nytt i ditt liv. Då är det dags nu. Hösten är ju alltid en nystart – försök att hitta den där känslan som man hade som barn när sommarlovet var slut – och man fick nya pennor, nya sudd, bänkpapper. Ett nytt pennskrin. Ett litet penntroll… När du släpper på oro och rädsla så kommer du att se på världen på ett nytt sätt. Du kan fatta beslut som tidigare varit jobbiga att bara tänka på, och du kan göra det utan att vara rädd. När du släpper taget kan du också öppna upp dig för nya möjligheter – kanske ett nytt jobb, en ny bostad eller kärlek nu kommer till dig. Alla möjligheter finns framför dig!

Stjärnan: Och det här sista kortet knyter ihop denna veckas läggning. När stjärnan kommer upp så visar den på nytt hopp, Du kan ha upplevt förändringar och ändrade planer – nu börjar allt falla på plats. Du har redan kommit långt, och nu är också en bra tid för att ta emot hjälp från andra. Du kommer att bli förvånad över hur mycket du kan få från andra – när du öppnar ditt hjärta för det. Om du vill utveckla talanger och färdigheter så är det en bra tid för det nu. Det här kortet visar en väg av framgång och lycka – och du har mycket att vinna på att verkligen göra jobbet med dig själv, släpp på rädslor, kasta dig ut. Ta steget, du kan. Du är värd allt gott som kommer till dig. Du är älskad.

Åh – fina kort denna vecka, jag förstår dem mycket väl och jag hoppas att ni kan få tröst och stöd av dem också.

Jag vill önska er en fin söndag, en bra vecka och ni får gärna höra av er om ni har frågor och funderingar om det jag skriver. Gilla mig gärna på Facebook och Instagram.

Kram på er!

8 thoughts on “Att bli besviken på okända – och kort för veckan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *