Halloween – och kort för veckan

Firar du Halloween? Jag har halvhjärtat gjort det när barnen var små bara för att alla deras kompisar gick bus eller godis – men inte känt direkt att det är något för mig. Jag fattar såklart att det är superkul för barn – så jag bidrar med det jag känner mig ok med – som att göra pumpapaj med barnbarn och sånt snällt. Jag är nog mer för att fira stillheten i Alla helgona. I år tror jag att jag kommer att bli mer berörd av den helgen än vad jag vanligtvis blir, för att mammas död är så pass närvarande fortfarande.

Det är en otroligt intensiv period just nu, och jag försöker hitta balans mellan jobb och vila. Därför blir kanske söndagsinläggen lite kortare en tid, men korten ska ni såklart få som vanligt.

Firar ni Halloween med utklädnad och hela paketet? Jag minns en Halloween för några år sedan, har skrivit om det förut men klipper in det här igen för det var nog fasen det fränaste jag någonsin upplevt vad gäller spökerier. Och att det var på kvällen den 31 oktober också – helt overkligt när jag tänker på det faktiskt:

Vi var hemma hos oss, dottern med familj var hos oss och vi skulle precis sätta oss och äta Halloweenmiddag. Vi håller på att fixa med mat till barnen och jag och dottern och ett av barnen stod så till att vi hade full översikt över hallen och ytterdörren. Plötsligt – bara sådär – flyger ett litet hopfällbart paraply genom luften. Från kroken som det hängde på – rakt ut i hallen, kanske dryga metern. Vi bara gapade – vi såg det alla tre – men det gick knappt att tro på det vi såg. Fast jag VET att det hände, så kan jag idag fortfarande tvivla på mig själv. Och vi var ändå flera som såg paraplyet flyga i en snygg båge i luften…

Eller som en gång när barnbarnet var kanske ett år. Vi vuxna satt och fikade och barnet gjorde något fantastiskt, som barn ju gör i vuxnas ögon. Vi hurrade och bara “Gimmefajv” Barnet gick runt i tur och ordning och gjorde gimmefajv med oss vuxna. Sen – ut i hallen och gimmefajvade någon som ingen av oss såg. Helt naturligt, som om allt var i sin ordning. Vilket det ju egentligen var. Så häftigt var det.

Här kommer korten för halloweenveckan:

Vagnen (omvänd)
Det här kortet omvänt kan stå för planer som ändras eller kastas omkull. Det kan ge en känsla av misslyckande och du förstår inte varför allt händer just dig hela tiden…
Vagnen handlar om framåtrörelse och att manifestera drömmar, så nu behöver du stå emot den här känslan av uppgivenhet när du möter motgångar. Det är tid att tro på dig själv och att vara din egen ledare, som styr vagnen med tydliga händer. Du kan nå dit du vill – och du har alla möjligheter att göra både inre och yttre resor nu. Men som sagt – du får inte ge upp eller bli bekväm. Ingen minns en fegis liksom – samla kraft och mod – och du kan komma hur långt som helst.

Djävulen:
Känner du dig fastlåst i gamla vanor och idéer? Djävulen vill hålla ditt ego i schack och ger dig ingen enkel väg ut. Din rädsla att förlora kan göra dig handlingsförlamad – och det kan handla om personer, pengar, materiella ägodelar eller makt.
Det här kortet visar på att du behöver se över vilka krafter som driver dig framåt. Se över dina dåliga vanor och eventuella beroenden/missbruk. Det här kan för en del vara ett jobbigt kort att få upp – just för att det så tydligt visar att vi många gånger har svagheter som vi inte vill visa upp för andra.
Se upp för kortsiktiga lösningar, som exempelvis glädjen i en shoppingkasse, en cigarett osv. Du vet vad du behöver ta tag i och nu är tiden för det. Som det första kortet idag också antyder – nu är tid att välja bort genvägar och bekvämlighet. Dags att spela hockey så att säga.

Styrka (omvänd)
Omvänt säger det här kortet att du kan uppleva en känsla av förlust, kanske för en del handlar det om sjukdom och känslan av att vara slut som artist. Du måste lyssna på vad din kropp talar om för dig – behöver du vila eller motion? Behöver du vara ifred med dig själv eller behöver du slå dig fri från ensamheten? Det här kortet uppmanar oss till att se de delar av oss själva som vi helst vill undvika. Alla tre kort idag handlar om att ta tag i det som vi undvikit, inte velat se hos oss själva och kanske inte vågat eller orkat agera i.
När vi vågar möta vårt inre mörker kan inget yttre mörker skrämma oss mer. Hur hittar vi våra inre styrkor utan att vända på alla stenar?
Nu är tiden då det är dags att samla ihop all kraft och allt mod – vila all den vila som du behöver, för din inre och yttre styrka kommer att återvända till dig. Ha tillit till det, och när du känner för att ge upp, kom ihåg att de bojor som håller dig fast i det gamla inte alls sitter fast. Du kan bara lyfta av dem och lämna det gamla. Du kan styra din vagn mot dina egna mål. Du kan ge ditt inre lejon all kärlek, och se det växa sig starkt.

Men wow – vilka starka kort idag alltså. Precis vad jag själv känner att jag behövde i min trötta vardag. Så tacksam för dagens kort. Jag hoppas att de gav dig något också.
Som vanligt blir jag överlycklig om du gillar, kommenterar och delar mina inlägg – alla länkar finns på karmaklubben.se

Jag önskar dig en fin Halloween, och skräms lagom. Det finns så mycket hemskheter ändå i världen just nu.

All kärlek,
namaste,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *