Tacksamhet – och kort för veckan

Igår var en så himla fin dag. Jag lyckades bjuda båda mina barn på lunch, samtidigt. Det händer nästan aldrig så det kommer jag att leva på länge. Trots att vi bor i samma stad så har ju alla så himla mycket för sig hela tiden, så att tajma ihop en lördagslunch på stan är inget man gör så lätt 🙂 Barnbarnet var också med – vilken lycka <3

Den här söndagen är lite oplanerad vilket känns skönt. Jag älskar dagar som får skapa sig själva. När man vaknar och kan tänka: godmorgon världen – vad händer idag? Vad gör ni idag?

Vad har annars hänt i veckan? Jag har haft en hel del bokningar på kortläggningar som den som jag gör här varje söndag. Du kan få en som är bara för dig om du vill, eller har något som du kanske behöver få lite vägledning i. Kolla på min hemsida om du vill veta mer – länk finns här till höger. Jag har också kommit igång lite med distansreiki – och det är så häftigt, även om jag verkligen föredrar fysiska behandlingar. Men dom får vänta tills Anders säger att vi kan lätta på distansen.

Jag följer nyheterna från grekiska tidningar och websidor, det blir nog ingen resa i år. Jag har kanske förstått det, men inte accepterat – smittan ökar och det vore bara dumt att utsätta sig för den. Jag skulle nog inte känna mig trygg med själva resandet, att vara på plats, ingen fara – men att flyga, sitta i bussar och trängas med folk i ankomsthallar – nja – det känns inte bra. Och – nu rekommenderas ansiktsmask även utomhus på platser där det är mycket folk. Supervarmt, mask, oro. Ni hör ju själva. Hur tänker ni?

Jag blir väldigt bedrövad när jag läser att ganska kända andliga personer skriver i sina kanaler att viruset är påhittat, att det inte finns. Att man inte kan bli smittad eftersom det bara är ljug. Att man inte alls behöver lyssna på rekommendationer eller följa de restriktioner som finns i samhället. Man får självklart tro vad man vill – jag menar – jag tror på änglar, vilket andra kanske tycker är koko.
Men att i en sådan här orolig tid påstå att allt är påhittat, och den som ifrågasätter, som kanske själv varit sjuk i viruset, eller har en närstående som gått bort får svar som: du är inte uppvaknad ännu, eller: du valde själv att bli sjuk.
Det är för mig inte ok att uppmana andra att strunta i att vara rädd om sig själv och andra genom att påstå att pandemin är en ond plan från Illuminati/Deep state. Det är inte att vara varsam med sina medmänniskor, eller att leva i ljus och kärlek. Det är att skrämmas, att förstärka vi och dom.

Absolut att alla har rätt till sin tro, till sin övertygelse. Men vi har en orolig tid framför oss, jag och många med mig trodde nog att det skulle vara över efter sommaren, att vi skulle kunna pusta ut och att allt skulle börja återgå till det normala igen. Men det verkar bli en svår höst för många. Och jag vet att många kommer att fara illa, vara rädda, oroliga och känna sig osäkra på framtiden. Många kommer att söka stöd, hopp och sanningar – därför är det så oerhört viktigt att vi inte sprider rykten, osanningar, teorier – även om vi själva har övertygelser. Att sprida en länk som säger att vår kungafamilj är avrättade och ersatta med kloner – kan på riktigt sätta igång märkliga tankar i en människa som tappat all tro på allt.

Att verka andligt, att leva i sin sanning – det är för mig inte att sprida lögner eller få andra att tycka som jag. Att leva andligt i sin sanning är att göra det bästa man kan i alla sammanhang. Att bemöta människor med kärlek och respekt och att inte medvetet skrämma upp andra. Att leva utifrån att vi alla har samma värde, ingen är mer värd än någon annan i någon form av uppstigning till andra nivåer osv. Vi är alla här, och vi har alla samma uppgift: Att göra vårt bästa, att hjälpa varandra och leva i fred. Bara det är ju en nästan omänsklig uppgift – så sluta skrämmas. Sluta dela upp oss i vi och dom. Sluta bara. Det är svårt nog som det är.

Vi behöver inte ge oss på varandra, oavsett vad vi tror på och oavsett vad vår övertygelse är. Jag läste en uppdatering från Doreen Virtue häromdagen, hon har ju totalvänt och blivit frälst – och driver nu korståg mot New Age och den värld hon själv varit en så stor del av. I början kände jag mig besviken på hennes nya val – men varför ska jag? Hon tar ansvar för sitt – och jag för mitt. Och vi är människor på jorden, som gör vårt bästa. Det är när vi börjar peka finger, som vi alla förlorar och skapar negativa energier runt oss själva och andra. Oj – det här blev långt – och jag har inte ens lagt ut korten till er än – här kommer veckans kort:

Tornet: ja – det var ju ett startkort som heter duga. Tornet står för förändring av den kraftigare sorten. Du kan ha känt det i luften – som när det ska bli åska – men själva förändringen kan komma plötsligt. Den här förändringen kan handla om att överge gamla tankemönster och ideal – det kan också vara en person som påverkar dig starkt och får dig att göra förändringar i dina ageranden. Det kan också handla om en urladdning – i en relation, dags att rensa luften ordentligt. Tänk dig för så att du inte säger saker som du inte kan ta tillbaka sen.
Kortet kan tyda på hälsoproblem.
Även om det här kortet kan verka skrämmande och otäckt så är det ett nödvändigt kort – du kan inte påverka allt som händer runt dig och när saker rasar så är det bara att ta ett djupt andetag och sopa upp resterna. Tänk på detta: Om du inte förändras och utvecklas, så kommer världen runt dig inte att göra det heller. Därför behöver det rasa ibland.

Narren (omvänd): Det här kortet kommer upp ofta just nu. Och nu behöver du vara beredd på att stanna upp och lyssna – på dig själv och på andra. Det kan kännas som att allt är oreda och det kan vara svårt att se det uppenbara. Du kan känna en önskan efter förändring, en rastlöshet och en vilja till något nytt. Kortet påminner dig om att inte ha för bråttom. Förändringen kommer – men du kan inte jaga den, för den kommer alltid att vara ett steg före. Narren talar om för dig att använda sunt förnuft och inte ha för bråttom. Sov på saken – det är ett gott råd just nu.

Magikern: Det här kortet kommer upp när du är i en period av att tänka och föreställa dig nya saker i ditt liv. Det kanske finns mycket du vill göra och åstadkomma – men du vet att du inte kan göra allt. När du står inför det här fantastiska smörgåsbordet av val behöver du tänka till. Vad skulle hända om jag gjorde så eller så? När du väger alla dina möjligheter tillsammans så kommer du också att se vilka som passar ihop och vilka som inte funkar. Som att du lägger räkor på din tallrik, och som tillbehör står och tvekar mellan en aioli och en brunsås. Du vet vad som passar bäst – visst?
Det här kortet säger till dig att du ska tro på dig själv, ha tillit till dina förmågor och att du faktiskt innerst inne vet vad du behöver göra för att nå dina mål. Manifestera dina drömmar. Lev som om de redan är sanna.

Kraftfulla kort idag, jag känner i hela mig att de verkligen vill att vi ska lyssna denna vecka. Var inte rädd när det känns som det rasar – förändringar som inte känns eller märks är inga riktiga förändringar.

Vi har varandra när jorden skakar. Sök dig till andra, som har samma energi som du. Låt dig inte skrämmas av rykten, teorier och varningar om att du blir kvar när alla andra uppstiger i någon form av helighet. Låt dig inte skrämmas, låt ingen få din själ att tveka.

Ibland när jag skriver tappar jag både tid och känsla för verkligheten. Jag har bara låtit mina fingrar skriva vad de vill, min själ har sagt sitt idag och jag känner mig glad och tacksam. Tack för att du läst så här långt 🙂

Om du gillar mig och det jag skriver får du i vanlig ordning väldigt gärna klicka gilla och följ på min Facebooksida och på min Instagram.

Jag önskar er alla en riktigt fin söndag – lämna gärna en kommentar, älskar att höra era röster också!

8 thoughts on “Tacksamhet – och kort för veckan

 1. Fantastiska kort som talade direkt till mig. Jag är inne i en brytninsspunkt. Vet vart jag ska gå,men känner att en nära person inte kommer gå med. Svårt, men jag måste följa min nya väg. Finns ingen återvändo

  1. Även om du fysiskt måste gå ensam på din nya väg så har du alltid sällskap, av dina guider och änglar. Jag ska ta med dig i min kvällsbön om du tillåter, och be änglar att gå med dig <3

 2. Tack, ja nu är det dax att tänka till.
  Känns som allt rasar,fokus är mitt rätta ord just nu.
  Tack änglar att ni levererar.

 3. Oj oj oj ja jag fick verkligen saker att rasa runt mig igår men känner att det går åt rätt håll så tack för att du o änglarna är med på resan till mitt nya liv. Lite rädsla sitter ju där o gör sig påmind men då tänker jag som Björn Natthiko Lindblad sa “man ska inte tro på allt man tänker”.

 4. Stämmer så bra, känns som om framtiden är så otydlig och orolig… å jag som vill ha d tryggt, måste bara lita på att lägger sig tillrätta💗

  1. Ja – jag håller med, jag vill också ha det lugnt och stilla – och jag vill veta vad jag kan förvänta mig av morgondagen. Det känns som det var länge sen vi kunde känna så <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *