Fjärde advent – och kort för veckan och juletiden

Hoppas ni har en skön söndagsförmiddag! Jag sitter och tittar ut på den vita världen och ser att det blivit plusgrader. Det är ju ingen ordning – ena dagen svinkallt och nästa dag gråmulet och plusgrader…

Ni stressar väl inte för mycket nu inför jul? Jag önskar för er alla en lugn och skön helg, oavsett hur ni väljer att fira. Jag ska fira med min närmaste familj – i lugn och stillhet. Och familj – det är vad man själv bestämmer att den är. Jag vet att vi är många som har komplicerade relationer att brottas med, och många som inte alls upplever julen som något mysigt och instagramfantastiskt. Familjen som vi väljer är den som är vår sanna familj. Blodsband är något annat – och det är faktiskt inte världens undergång om vi tackar nej till den traditionsbundna “tomtenärfartillallabarnen”-julen med släkten. Vi kan välja att fira själva. Eller med våra bästa vänner. Eller med en katt. Julen är SÅ full av borden och förväntningar – så vem som helst kan krokna. Vi kan välja bort det. Och det är helt ok. Kanske till och med nödvändigt för oss, för vår själ och vårt hjärta.

Dagen före julafton har vi en nymåne i Stenbocken och vad passar bättre än att inleda julen med en nymånemeditation? I nymånen är det fritt att önska sig det liv vi vill ha – men det finns några viktiga saker att komma ihåg i en nymåne-önskning:
Hemligheten är att önska från hjärtat och att hitta känslan att det jag önskar redan har hänt. Fokusera på det du VILL, lägg bort det du inte vill ha i ditt liv. Det vi fokuserar på är det vi sänder ut. Du kan önska precis vad du vill, men du behöver själv tro att du kan nå dit och att du är värd det du önskar. Du kan fokusera på en känsla, inte en specifik sak. Om du önskar dig en ny bil exempelvis – fokusera på känslan av att sitta i din nya bil istället för själva bilen. Du kan aldrig önska en människa eller önska att någon annan ska förändras för att passa dig bättre. Och det här är superviktigt: Om du lever i en dålig relation så kan du aldrig önska att din partner ska förändras till det bättre. Du behöver istället fokusera på att önska tillräckligt med mod för att gå. Vi kan aldrig önska att andra ska förändras, därför att människor har välsignats med en egen fri vilja och vi kan inte styra över den när det handlar om andra. Andra måste vilja sin egen förändring.

Du behöver också tro på att du är värd precis allt fint som händer dig. Skriv ner dina önskningar och känn dem i dig som om de redan slagit in. Skriv också ner vad du har för avsikt att göra för att dina önskningar ska slå in. Här behöver du verkligen tänka till – för en ny bil kommer inte till dig med magi, du behöver agera för att nå ditt mål. Det gäller alla önskningar. Meditera med dina intentioner varje dag.

Jag drog ett extra kort till er eftersom det är jul och det blir ett litet uppehåll i söndagskorten.

Nymånen! Det här kortet visar på att något nytt är på gång i ditt liv – det kan handla om familj men också boende eller något annat praktiskt. Om du har en önskan om att gå vidare med något så kommer det här kortet som ett löfte om att du klarar det! Men främst handlar det här kortet om familj och de som står oss nära. Det handlar om att vi behöver vara rädda om de relationer vi vill bevara. Var ärlig med din kärlek till dom som betyder mycket för dig. Julen är en bra tid för att göra det – och som jag skrev ovan – vårda de relationer som du vill ha i ditt liv. Önska gott för alla du älskar. Gå vidare från relationer som inte ger dig frid och ro i hjärtat – men gör det varsamt och med en omtanke för båda parter.

Här kommer också de vanliga korten:

Solen:
Underbart startkort! Det här kortet visar att du lämnat en mörk tid och åter igen kan känna solens värme på din väg. Nu behöver du ta tag i saker och agera mot dina mål och drömmar. Inget kommer gratis men du kommer att kunna hitta din rätta väg nu.
Du kan känna att du står och blinkar mot ljuset, som att dina ögon är ovana och det kan kännas frestande att åter backa in i skuggan. Men nu behöver du gå framåt – be om hjälp och råd från någon du litar på så kommer du att se klart och tydligt igen. Din väg är ljus, så sätt på dig solglasögonen och vänd ansiktet mot solen!

Kejsarinnan:
Även det här kortet berättar för dig att det snart är dags att skörda det du tidigare sått. Om du känt att du har haft en tid då dina skördar vissnat så är det nu nya tider. Ett nytt år ligger framför dig och du kan välja vad du gör med det. Du har som en helt ny dagbok med tomma, oskrivna sidor. Om du önskar ett år fullt av glädje och tacksamhet så är det det du behöver fokusera på och verkligen leva i. Inget kommer utan ansträngning. Så fyll dina tomma sidor med drömmar, tacksamhet och glädje – så kommer ditt liv att följa efter. Var kreativ, hitta lekfullheten i ditt inre barn, lukta på blommorna, känn livet som det ju faktiskt är: magiskt!

Styrka:
Det här kortet visar på vikten av att agera i kärlek. Endast kärlek och omtanke kan besegra rädslor och ilska. Endast kärleken kan laga trasiga hjärtan och ge den där inre kraften som vi alla så väl behöver. Se på kortet och se att lejonet symboliserar ditt inre. Om du behandlar det vänligt och med respekt så kommer det att behandla dig på samma sätt. Du har hört det så många gånger och här kommer det ännu en gång: Du måste hitta förmågan att älska dig själv innan du fullt ut kan älska andra. Om du tänker att du önskar något gott för dig själv så måste du hitta kärleken till dig själv först – annars kan du aldrig fullt ut känna att du är värd det goda du önskar dig. Vi är alla skapade på samma sätt – våra själar kommer från samma källa. Vad du än väljer att kalla det – Gud, Källan, Universum osv – så tror jag du kan hålla med om att det rimligen inte finns någon som sitter och sorterar själarnas värde innan de får ett liv här på jorden. När vi hittar förmågan att se värdet i andra, ser vi också värdet i oss själva. Vi är alla sammankopplade. Att älska sig själv är inget fult eller egoistiskt – det är faktiskt en förutsättning för att kunna älska andra fullt ut. Har du tänkt så någon gång?

Det är vad jag önskar för er alla – en jul full med kärlek, till er själva och till andra. Se att du har ett värde som är lika stort som alla du ser och möter. Och tvärtom – alla du möter har samma värde som du. Vi är ett. Och det är väl det som egentligen är julens kärna. Inte paketen, hetsen, de perfekta bilderna i sociala medier. Kom ihåg det.

Nu blir det en paus här – men kika in på mina sociala medier så kommer ni att få någon uppdatering under julhelgerna förmodligen. Korten tar ledigt – om du inte väljer att boka en egen läggning. Alla länkar och info om mig finns på min hemsida.

Jag vill önska er alla en magisk jul. Tack för det här året – jag är så tacksam för att ni är så många som läser här, kommenterar och ger mig så mycket kärlek. All min kärlek tillbaka till er – jag är så tacksam.

Namaste,

8 thoughts on “Fjärde advent – och kort för veckan och juletiden

  1. Jag kan inte nog tacka för dina underbara och “rakt in i hjärtat” budskap! ♥️
    Jag firar min födelsedag på julafton, har äntligen lärt mej att älska mej själv och fått riklig belöning!
    KÄRLEK är Universums grundton och binder oss alla samman!
    Önskar dej en trolsk och magisk helg! 🌟

  2. Tack för din blogga och dina kort varje vecka🙏
    Jag ser framemot och läser den alltid… så mycket kloka ord som träffar i hjärtat❣️
    God Jul och Gott Nytt År!❄️🎄🎅🏻🌺🤗

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *