Ny månad och kort för veckan

Kalo Mina! Så säger man i Grekland den första i varje månad. Man önskar helt enkelt varandra en bra månad. Det är fint tycker jag – som att varje ny månad vi får är en ny start, den första dagen..

Idag är det 1 september. Jag älskar september, inte bara för att jag fyller år under månaden, utan för att den symboliserar nystart. Sommaren tar slut, hösten kommer, nytt arbetsår.

Jag jobbar två veckor till, sen har jag semester. Jag har inte tänkt så mycket på det här med att fylla femtio, det har mest varit något som jag känt bara får passera. Jag har i flera år sagt att jag bara vill åka till mitt happy place i Grekland, äta middag på min favoritrestaurang och sen var det bra med det. Ingen fest, inget stort firande. Och så blir det. Dagen får passera och jag får den precis som jag vill. Och jag längtar så till min strand, till mitt Grekland och till platsen som på något sätt blivit så viktig för mig. Jag tror vi varit där i sju år nu. Jag är hemma där, och jag hoppas jag kanske genom någon regression får möjlighet att utforska varför jag känner mig SÅ hemma just där.

Veckans kort – ja, det är en tydlig fortsättning på förra veckans – inget kommer att hända om du inte själv gör något. Om du gör det du alltid gjort får du det du alltid haft. Typ.

Kejsaren: Kraft, klarsynthet – det är vad det här kortet vill säga. Om du har en specifik fråga i ditt hjärta så hjälper detta kort dig att hitta svaret. Du har viljestyrkan och du kan uppnå det du önskar. Det är rätt tid nu, och du vet vad du behöver göra. Du fylls av en ny kraft, som kan ge dig framgång – så länge du är kreativ och aktiv – och agerar utifrån ditt hjärta. Du kan påverka och hjälpa andra, men du behöver få ordning på dina egna saker, dina tankar och angelägenheter. Först då kommer allt att falla på plats. Du behöver mod för att stå upp för dig själv och du kan behöva vara på din vakt mot den som motsätter sig förändring. Kejsaren kan förverkliga drömmar, men du behöver vara klar över vad ditt hjärta allra mest önskar.

Måttfullhet (omvänd): Det här kortet visar att du trots den nya kraften och viljestyrkan kan befinna dig i en period av obalans. Kanske du velar – hit eller dit? Kan handla om relationer, jobb, bostad – stora saker som förändrar riktningen i livet. Om du känner så – så kan dina funderingar göra att du missar att överväga alla omständigheter, och också missa att göra de kompromisser du behöver göra för att nå önskat resultat. Se den här tiden som ett träningsläger – du kommer att stå stark i din tro och övertygelse om att du tar rätt beslut för DIG. Men – kortet uppmanar dig att ta det lugnt, ha is i magen och ta inga snabba och överilade beslut.

Den hängde: Och här kommer slutklämmen på denna veckas kort. För att uppnå allt det du vill och drömmer om, då behöver du kompromissa. Du kan inte få allt. Du kan behöva ge upp något som du tidigare trott var grunden i din lycka eller välmående. Du behöver se annorlunda på saker i ditt liv och du kommer att få nya perspektiv i många avseenden. Det händer mycket inom dig nu – det kanske inte syns på ytan men under jord växer dina rötter, inuti dig växer ditt medvetande. Om du har svårt att fatta ett viktigt beslut så vill kortet säga till dig att ta det lugnt, gör något annat, måla, promenera, dansa – gör något som får dig att må bra – och svaret kommer att komma till dig.

Ja, tilliten igen. Det där svåra som är så lätt att säga och råda andra till. I mitt arbete med Birkan så pratar vi just nu om att manifestera, att skapa sin egen verklighet och att våga ha tillit till att det blir som jag vill och önskar. Otroligt spännande.

Idag, denna första söndag i september ska jag nu logga ut och spendera tid med mitt barnbarn, en fantastisk snart-tvååring, som verkligen har förmåga att leva i nuet och som verkligen har tillit och tro på att allt som händer är för hans bästa. Att få vara med honom är verkligen en gåva.

Ha en fin dag – kram på er.

Ps: om ni finns i närheten av Västerås så kanske vi ses i Butik Shanti på Kulturnatten. Läs mer om tider och sånt på min fb-sida.

2 thoughts on “Ny månad och kort för veckan

 1. Jag scrollar som vanligt förbi en massa förslag på tidslinjen FB,men fick backa då jag såg ordet Grekland. Då ville jag läsa 😀

  Jag är själv ett Greklands-fan och letar fortfarande efter den plats jag ständigt vill återkomma till. Har ännu inte funnit den. Då var det så härligt att läsa fin blogg där det låter som du har hittat ditt Happy-place och det låter som du hittat rätt. Får jag vara fräck att fråga var i Grekland?
  Önskar dig en fin och vacker födelsedag i Grekland.
  Jag firade min 60-årsdag på Kreta i oktober förra året och det var mer än toppen. Men årets resa gick tyvärr till fel plats, men skönt ändå och man lär sig hela tiden😀

  Tack för en fin bloggläsning även gällande Tarotkorten.

  Mvh Anne-Lie

  1. Åh – jag kan skriva i timmar om Grekland 🙂 Mitt happy place är Zakynthos. Vi kom dit 2013 och det var sent på kvällen. Kolsvart. Vi hade inte lagt till för havsutsikt och blev SÅ besvikna när vi fick noll utsikt, markplan på en innergård. Ändå, hotellet låg på stranden och vi tänkte att vi gillar läget. Första dagen fick vi översvämning i badrummet och blev uppgraderade till ett rum högre upp – med havsutsikt. Sedan dess åker vi dit varje år, lärt känna vaktmästare och personal, lärt känna greker med restauranger. Det är som att ha en sommarstuga och det är något som händer i mig när jag kommer dit. Jag blir lugn, lycklig – kommer hem liksom. Själva byn är inget speciellt, bukten är fantastisk och vi har haft turen att få se sköldpaddor kläckas. Underbara människor, jag är helt övertygad om att jag någon gång levt där. Älskar Zakynthos <3 Gillar Kreta också, vi har redan bokat två veckor till nästa år, då maken fyller 50. Tack för att du läste!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *