Winter is coming – och kort för veckan

Det verkar vara snösmocka överallt förutom i Västerås – vi har bara lite frost på gräsmattan. Så skönt eftersom jag inte hör till dom som tycker snö är något bra och önskvärt. Man får vara tacksam för varje dag som är snöfri, så länge man kan cykla till jobbet och slippa halka. Hoppas ni har haft en fin vecka iallafall – med eller utan snö.

Idag har jag planerat en full bak-dag, så jag faktiskt har lite fikabröd hemma framöver. Jag älskar att baka, men är dålig på att planera sånt som tar tid – som pepparkakor och lussebullar – det är det jag ska baka idag tänkte jag. Har ett superbra recept på skurna pepparkakor – alltså – man degar en deg, gör rullar som man kyler ner – och sen skivar man dem i tunna skivor och kör in i ugnen fem minuter. Blir helt fantastiska kakor som är så mycket godare än köpe – och så slipper man stå och kavla. Det är ju egentligen inte alls så kul att baka pepparkakor som man vill tycka. Minns när barnen var små och de var SÅ taggade på att baka. I fem minuter. Sen stod man där i flera timmar med gubbar och grisar helt själv.

Men – innan jag hugger in på julbaket så ska ni få lite kort för veckan. Här kommer de:

Prästinnan:
Något i ditt liv känns oklart och otydligt och du behöver vända dig inåt nu för att få svar på dina frågor. Du behöver ställa dig själv frågor som: Vad behöver jag veta om den här personen, eller den här situationen för att komma vidare?
Medan du väntar på svar från ditt inre är du som Prästinnan, som sitter lugnt och bidar sin tid. När du är redo kommer hon att ge dig svaren på dina frågor. Ha tillit och tålamod så kan du hitta svar du aldrig trodde kunde komma till dig, från din inre vishet.
Andra kan se dig som lite surig och frånvänd just nu, och det beror på att du behöver dra dig tillbaka lite för att komma i balans och få ordning på dina tankar.
I detta kort är månen starkt närvarande – på bilden har Prästinnan fullmånen som pryder hennes huvudbonad. På marken vid hennes fötter ligger nymånen. Hela månens kretslopp i ett kort – ha med dig det om du känner dig stressad över ett beslut eller liknande – månens kretslopp är en månad och det kan vara så lång tid som du behöver för att hitta dina svar.

De älskande (omvänd):
Det här kortet omvänt visar på en tveksamhet eller ett hinder i ett beslut som du är på väg att fatta. Det kan också vara något i det förflutna som flyter upp till ytan och kräver din uppmärksamhet. Kanske ett beslut som du tagit tidigare som kan behöva tänkas om kring.
Kortet antyder att detta handlar om relationer – och det kan vara privata eller arbetsrelaterade.
Även detta kort uppmanar dig att gå inåt och fråga dig själv: Vad är det jag verkligen känner eller vill?
Kortet vill också, som Prästinnan, lugna ditt sinne och be dig att ta det lugnt. Ta inga förhastade beslut. Vänta in rätt ögonblick, oavsett vem ditt beslut handlar om.
För några av er handlar korten denna vecka om en väg som du valt tidigare, som du nu upplever som tom och fel. Om du är en av dom som valt väg med hjärnan och med andras tyckande som karta så vill det här kortet säga till dig att det inte är försent att välja en ny väg.

Magikern:
För att avsluta på ett positivt vis idag kommer Magikern med en uppmaning om att du nu är redo att skapa något nytt i ditt liv – om du verkligen vill göra det. Ibland önskar vi nytt för oss själva men när vi står inför en ny dörr så tvekar vi att öppna den. Vi är vana och ganska nöjda med det vi har när allt kommer omkring och ibland är drömmarna just bara drömmar som vi kanske inte på riktigt är beredda att offra något för.
Nu kan du ställas inför ett val och du behöver väga dina alternativ noga mot varandra. Var uppmärksam på att det som är din rätta väg kanske inte är det du tänker på först. Kanske du hittar nya vägar om du blandar dina alternativ? Begränsa dig inte, tänk magiskt och hitta samband. Det här kortet kommer till dig idag för att du ska inse att det inte alltid är antingen eller. Det finns många små stigar att välja istället för motorvägen.
Om du tror på dig själv och bejakar din inre magiker så kan det här kortet hjälpa dig mer än du tror. Skapa din bild av vad du vill åstadkomma – och lev den.

Hoppas du hittade något fint i korten idag – jag gör det varje vecka och ska verkligen leva magiskt den här veckan som kommer. Vem vet var Magikern kan föra mig?

Som vanligt hoppas jag att du som läser här också läser i mina sociala medier, och gillar/följer mina konton. Det betyder mer än du tror. På min hemsida hittar du alla länkar och också mer om mig och om vad jag kan erbjuda dig om jag är någon som du känner förtroende för.

Med det önskar jag dig en magisk söndag – med eller utan snö.

Kram och
namaste

10 thoughts on “Winter is coming – och kort för veckan

  1. Åh så träffande och tänkvärt!
    Igen! 🙏 Dessutom fick jag en oväntad hälsning från Västerås,där jag bott största delen av mitt liv, härligt!
    Månen är också min horoskophärskare,så jag fick mycket att begrunda! Tack! ❣

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *