Första advent – och kort för veckan

Hej på er! Glad Första Advent! Jag hoppas ni har en skön och vilsam söndagsmorgon och att ni kan njuta av ett pyntat hem (om ni pyntat). Jag är inte jättemycket för julpynt, men stjärnor vill jag ha till advent. Sen kan det kvitta – jag har inga tomtar och sånt – men en överdos av ljusslingor och stjärnor vill jag ha.

Nu när vi går in i adventstid så kommer de här inläggen att bli lite kortare. Jag och Ulrika har ju en adventskalender på Gårdshusets Facebooksida, och jag kommer att lägga lite mer krut där. Det blir “luckor” varje dag och fina tävlingar varje söndag fram till jul. Idag kan du vinna ett kit med fantastiska eteriska oljor. Via Ulrika har jag lärt mig att älska oljorna, och använder dem själv dagligen. Men den här tävlingen får jag inte vara med i tyvärr – men ni får. Det enda som krävs är att ni gillar Gårdshuset, Karmaklubben och Ulrikas sida. Och skriver några rader i en kommentar. Det är det enda. Så – häng gärna med oss på adventskalendern 🙂

Så – idag är en dag som är så otroligt förknippad med mys, glögg, familj och vänner. Långt ifrån alla av oss har det så. Jag tänker att alla sätt att fira är det bästa. Vare sig du bakat i flera veckor och samlar halva stan på adventsmingel, eller sitter ensam under en filt med favorittekoppen och film eller bok och njuter – så ska du aldrig jämföra dig och ditt firande med någon annans. Det vi ser av julmagi i sociala medier är ju inte alltid sanningen – det vet vi ju numera, och den finaste gåva vi fått som människor är vår fria vilja. Om vi använder den och gör det vi vill och önskar, dagar som dessa – då är det verkligen det allra bästa sättet att fira.

Jag vet också att ni är många därute som inte valt att vara ensamma och kanske inte känner det där som jag nyss skrev. Vi är många som har trasiga familjerelationer och inte firar julens högtidliga dagar med släkten. Vi är många som valt bort detta, av olika anledningar och vi är många som går in i högtider med känslor av skuld och borden. Vi är många, och vi kan ta hjälp av varandra. Du är inte ensam.

Veckans kort då – ja, de kommer här till dig som vill och behöver. Jag hoppas att du hittar något i dagens tolkning som kan vara dig till hjälp och vägledning:

Prästinnan:
Det här kortet kommer upp när det är dags att lyssna på den inre rösten. Om du har något i ditt liv som känns osäkert så är detta en uppmaning till dig att ställa dig frågor som “Vad behöver jag verkligen veta om den här personen/situationen?”
Och så väntar du på svar från din inre röst. Andra kan uppleva att du drar dig undan och blir tyst – medan du vet att du begrundar olika aspekter och situationer. Det är något du behöver göra just nu. Du kan få frågor som “Är du sur eller?” och då ska du inte fräsa till utan lugnt bara säga att du funderar över något. Prästinnans huvudbonad innefattar fullmånen och månens kretslopp är som bekant månadslång – så ha tålamod. Dina svar kommer men kanske inte nu på direkten.

Månen:
Och det här kortet kom så fint efter det första… Som ett pärlband av ihopkopplade budskap. Månen visar på att du kan vara i en period då du funderar mycket och känner en större mottaglighet för energier och känslor än normalt.
Du kan drömma mer än vanligt och kanske förstår du inte dina drömmar som kan vara väldigt verkliga och livliga.
Det här kortet kommer med en liten varning till dig som nu upplever en större mottaglighet för budskap och andliga upplevelser: Var uppmärksam, allt du ser, känner och upplever är inte budskap. Som exempel – alla djur du ser kommer inte som andliga budbärare. Ibland är en hare just bara en hare. En fjäder på marken är ofta bara en fjäder som en fågel tappat. Det är när du upplever något som känns speciellt, ovanligt – som det kan vara något som är ett budskap. Som en fjäder som helt plötsligt seglar ner framför dig. Eller en räv som du möter en tidig morgon – som ser dig rakt i ögonen. Ni fattar. Om du upplever mycket just nu så är det viktigt att du ser på dem med klara ögon – annars finns risken att du går vilse i alla känslor. Detta kort kan också visa på en resa eller en flytt.

Djävulen:
Det här kortet visar på en period då du kan känna dig fastlåst på grund av rädslor eller idéer. Kanske känner du dig hindrad av rädsla för att förlora något – det kan vara pengar, en person eller status.
Om du har sådana känslor så var medveten om att du måste kämpa emot dem – för de är inte på riktigt. De är enbart en illusion – du är inte alls fjättrad, precis som personerna på kortet. De tror att de är fångade, men ser inte att kedjorna bara är att lyfta av.
Kopplat till Månen, så är det viktigt nu att du inte låter dig ledas av budskap och andliga upplevelser – precis som att du inte ska låta dig styras av rädslor. Du är den du är – och det du är i är vad det är. Du behöver stå rak i ryggen och gå igenom det – och om det innebär att du behöver konfronteras med dig själv och saker med dig som du kanske inte vill se och känna – då är det din tid just nu, för att göra det.
Kopplat till det jag skrev ovan här – det här kortet vill påminna dig om att inte fatta beslut som är baserade på rädsla och skuld. Gör det som är bra för dig. Begå inte våld mot dig själv i din rädsla att såra andra. Du är inte fången – du är fri.

Oj, ja – vad ska jag säga om detta…. Det är så märkligt med dessa kort, när jag väl sätter mig och börjar tolka dem så kommer det bara – jag vet aldrig innan vad som kommer. Även om korten har en grundbetydelse så blir de annorlunda beroende på vilket sällskap de får i läggningen.

Jag hoppas de gav dig något – och jag hoppas också att du får en fin adventssöndag – hur du än firar den.

Gå gärna in och var med på kalendern – alla länkar finns på min hemsida. Tack för att du läst.

Kram
Namaste

4 thoughts on “Första advent – och kort för veckan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *