En tid av väntan – och kort för veckan

För mig är det verkligen en tid av väntan just nu. Väntan på att det här året ska ta slut, väntan på ett nytt barnbarn som kommer när som helst, väntan på ett normalläge igen (om det kommer något sådant igen). Snart har vi haft två år av väntan och vacuum – det gör något med oss människor och oavsett hur vi ser på det så har vi alla påverkats på något sätt. Jag, som verkligen inte är någon julälskare, har börjat längta till advent och jul. För att få något mysigt och fint, och för att fira att vi klarade även detta år.

Tiden som kommer blir en tid av reflektion, en period att sakta ner och samla ihop allt som hänt. Som att trä ett armband där varje pärla är en händelse, en person, en förlust, ett magiskt minne eller något annat. Pärlor som har olika färger beroende på hur mycket glädje eller sorg deras minne innehåller. Det är ett fint sätt att sammanfatta ett år, att göra ett armband och meditera med det. Att manifestera det som jag vill ha mer av under nästa år och i mitt inre bränna det som jag inte vill ha mer. Sen kan jag bära armbandet tills det känns färdigt. Det är fint att gå in i ett nytt år på det viset.

Korten för veckan är fyllda av hopp och kreativitet. Fyllda av feminin kraft och energi. Här kommer korten:

Prästinnan
Det här kortet kommer ofta upp när du behöver vända dig inåt mer, inför ett beslut eller ett problem. Du kanske innerst inne vet precis hur du behöver agera men du tvekar ändå. Då är det läge att dra dig undan lite och fråga dig själv frågor som kan ta dig framåt och vidare. Andra kanske tycker att du är frånvänd och okänslig, men det handlar bara om att du behöver begrunda och fundera i fred. Du kommer att få klarhet, via din inre röst eller kanske från en klok kvinna i din närhet som kan visa sig väldigt hjälpsam i den situation du nu befinner dig i. Våga ta emot hjälp. Det här kortet vill också påminna dig om tillit och tålamod. Prästinnans huvud pryds av en fullmåne, och precis som att månens kretslopp tar tid, så behöver du ha tålamod för ditt kretslopp.

Kejsarinnan
Det här kortet visar på en tid av kreativitet och tillväxt. Om du jobbat med något så är det nu dina träd bär frukt. Det är en bra tid för samarbeten och utveckling.
Om du längtar efter kärlek så är det här ett lovande kort, för Kejsarinnan välsignar och välkomnar alla förbund som växer ur kärlek. Om du vill blomma nu – så ska du göra det. Det är en tid för kärlek i alla former.

Döden (omvänd)
Men – för att nå dit du vill och hitta kärlek och framgång så behöver du beakta detta kort. Omvänt står det för dödläge eller återvändsgränd. Det kan betyda att du omedvetet eller medvetet håller fast i något som faktiskt hindrar dig att komma vidare. Kanske är du lite rädd för det som är nytt och okänt? Det känns tryggare att göra som vanligt?
Detta dödläge måste brytas för det skapar en blockering som hindrar dig på flera områden. Om du känner att du övermannas av känslor som sorg och ilska, skuld och ensamhet – så var medveten om att känslor är just känslor. Låt dem komma och lämna dem sedan. Du står på tröskeln till något nytt och fantastiskt – och bara din rädsla håller dig tillbaka. Släpp in kärleken – den endast kan fördriva rädslor och tvivel. Kärleken finner alltid en väg.

Man kan tro att kortet Döden är ett dåligt kort men jag känner ofta att det kommer upp precis när det behöver göra det. Och det är kloka saker som kortet förmedlar. Det är så lätt att klamra sig fast i känslor och vanor som känns bekanta – för då vet vi alltid vad vi får och vad vi kan förvänta oss. Det som är nytt kan kännas läskigt, och det kan vara svårt att ta det första steget in på en ny väg. Ta hjälp, ta råd, ta en vän i handen, be dina änglar om stöd och ljus. Du är aldrig helt ensam. Glöm inte det.

Med det önskar jag er en fortsatt fin söndag, jag ska röja lite här hemma efter barnbarn som sovit över och så ska jag förbereda mig för en ny vecka. Vill också tipsa er om julkalendern som vi kommer att köra på Gårdshusets facebooksida – det blir blandad kompott – och fina tävlingar på advents-söndagarna – gå in och gilla Gårdshuset om du inte redan gjort det så missar du inget. Jag blir såklart superglad om du gillar Karmaklubben också – alla länkar finns på min hemsida – klicka här så kommer du dit.

Stor kram till dig – och tack för att du läser här på söndagar, det betyder mycket för mig. Jag vill också tacka för det enormt stora intresset för att vara testklient – det blev fullt direkt. Så tacksam!

Namaste,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *