Tända ljus – och kort för veckan

Hej på er denna gråa novembersöndag! Jag hoppas att ni har en fin helg. Idag blir det bara ett kort inlägg då jag har ett långt schema som jag behöver hinna med idag. Men jag vill ändå att ni ska få korten för veckan som vanligt.

Har ni varit på kyrkogården och tänt ljus? Jag har nog inte varit där på kanske fem år, tror jag. Jag tycker att det är så trångt, för mycket folk och alltför många som inte visar den respekt för kyrkogårdar som jag känner att man ska. Och då låter jag hellre bli, så slipper jag gå igång och bli irriterad.

Dessutom – våra saknade på andra sidan är ju ändå inte på kyrkogården. Ärligt – om du var en ande, var skulle du vilja hänga då om du var här på jorden och hälsade på? Inte på kyrkogården iallafall… Jag skulle besöka mina vänner och familj, hänga hemma hos dom. Och jag är övertygad om att det är så det är – dom är nära oss och hemma hos oss. Om vi tänder ett ljus hemma så är jag helt säker på att dom är nära. Så om du känner dig ledsen över att du inte hade möjlighet att åka och tända ljus på en grav – tänk att de ändå inte är där. Det är bara en plats, för oss som lever. De döda finns i våra hjärtan och följer oss där vi går i livet.

Så – nu får ni korten för veckan och jag hoppas att de kan vara till hjälp och stöd för er.

Ödeshjulet (omvänt)
När det här kortet kommer omvänt så berättar de om en känsla av att stå still, att ha fastnat i rondellen. En känsla av otur, eller att livet behandlat dig orättvist. Du kommer inte vidare, hur gärna du än vill. Du kanske känner att saker händer, som du tappat kontrollen över – eller kanske aldrig haft kontroll över. Det är en frustrerande känsla som jag har för mig kommit upp nyligen i korten. Det är en ganska jobbig period just nu. Delvis kan vi påverka den själva, men inte fullt ut. Det gör att vi kan känna oss stressade och irriterade – ibland utan någon särskild anledning. Ha med dig den kunskapen när du exploderar nästa gång – så kommer du att känna att det är lättare att återgå till normalläge.
Medan den här tiden pågår så behöver du fokusera på att känna tacksamhet för det fina du ändå har. Förmågan att känna en positiv känsla även i tid av motgång är det som kommer att göra skillnad och du kommer fortare ut i ljuset igen.

Rättvisa
Om du kan se på din tillvaro med klara ögon och också se vad som orsakar din oro så kan du också dra nytta av det som detta kort vill förmedla. När du ser klart så kan du lösa upp gamla knutar och lösa gamla konflikter. För några av er kan det handla om att faktiskt avsluta någon form av relation. En relation som varit lång, så det kan handla om familj eller en gammal vän som inte längre ger dig något positivt. Om du vill få ordning på allt som känns oroligt i ditt liv så behöver du nu vara strukturerad och modig. Gör listor, pricka av vartefter du uppfyller dina punkter. Var rättvis mot dig själv, och se vad du faktiskt behöver för att må bra. Agera på det.

Solen (omvänd)
Det här kortet omvänt visar på sanningen i de två övre korten. Solen verkar lysa på alla andra just nu, utom dig. Det bidrar till känslan av dödläge som du kan befinna dig i. Du kan känna att du förlorat något, men kanske inte riktigt vet vad. En känsla av tomhet kan finnas hos dig. Men tänk att solen kommer åter, det gör den alltid. Även om det är mörkt just nu så stiger solen varje morgon – trots att vi inte alltid ser den.
Låt inte dysterhet och nedstämdhet styra dig, du behöver ditt mod nu och du behöver samla kraft för att komma vidare. Ingen kan göra jobbet åt dig – detta är din väg. Undvik att bara se din planerade rutt, var öppen för nya vägar och idéer. Kanske finns ditt ljus bakom krönet – du behöver bara kämpa dig uppför backen först.

Oj , ja – vad säger man nu… Jag förstår varför jag så starkt fick känslan att dagens inledning skulle vara kort och utan djup. För korten idag innehåller allt det djup och alla sanningar som behövdes idag.

Jag hoppas att ni kan hitta något i korten som hjälper er att komma vidare.

Tack för att ni ville läsa – jag blir som vanligt superglad om ni gillar mig i sociala medier och följer mitt nyhetsbrev – alla länkar finns på min hemsida. Vill ni vara en del av lite roliga tävlingar i advent – så se till att även gilla Gårdshuset. Ulrika och jag ska planera adventskalendern idag.

Jag önskar er alla en magisk söndag,

Namaste

2 thoughts on “Tända ljus – och kort för veckan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *