Halloween – och kort för veckan

Mår ni bra? Jag hoppas det, att varenda en av er har sovit gott och att ni har kaffe eller te och njuter av er söndagsmorgon. Och ni har väl inte glömt att ställa om klockorna? Det är ju så mycket lättare nuförtiden, när de flesta ställer om sig själva. Jag har bara en liten väckarklocka i badrummet, och mikron såklart – som måste ställas om manuellt. Allt annat sköter sig själv. Ingen risk att man kommer en timme för tidigt/sent som det typ alltid var på 80-90-talet 😉

Idag är en riktigt magisk dag. Det är Halloween såklart, som ingen kan ha undgått om man inte legat under en sten.

Ikväll firas också Samhain inom Wicca-tron. Samhain är väldigt fokuserad på döden, vilken ses som en förutsättning för att nytt liv skall kunna uppstå. För även i det djupaste mörkret finns ett litet ljus av nytt liv. Under Samhain anses slöjan mellan världarna vara tunn och man minns och hedrar de som inte längre är i livet.

Oavsett vilken tro man har så är det en tid för reflektion och stillhet. Det är lättare nu än annars att få kontakt med andevärlden och vi har lättare att känna närvaro av andar.

Personligen så är jag inte alls mycket för monster, död och skräck – jag håller mig borta från allt vad Halloween-firande heter. Jag fokuserar på att vända mig inåt, i stillhet och lägga mitt fokus på att känna och uppleva stillheten. I stillheten och tystnaden hörs andevärlden tydligt. Jag brukar inte heller åka till kyrkogården och tända ljus för de jag mist och saknar. I trängseln förlorar jag förmågan att lyssna och känna. Och – de är inte på kyrkogården. Det är endast vi levande som så gärna vill ha en plats att gå till. I vår önskan och saknad behöver vi en plats – och vi kanske glömmer bort att den platsen egentligen är våra egna hjärtan. Våra saknade finns runt oss, i oss, med oss.

Grief is love, without a place to go

Det är en så vacker tanke tycker jag. Det är precis så jag ser det. Sorg i sig är inte en isolerad känsla. Sorg är många känslor. Alla känslor. Sorg är sorg, men också glädje och tacksamhet, ibland ilska, ibland skuld. Saknad. En önskan om att något skulle ha blivit sagt.

Sorg är olika för alla och vi är dåligt tränade på att hantera andras sorg. En del behöver prata, andra inte. En del försöker leva som vanligt, andra rasar till botten. Vi försöker visa att vi förstår, ofta genom att själva berätta om något som vi varit med om. “Jag förstår hur det känns, min hund har också dött”… Men vi kan aldrig till fullo förstå någon annans sorg.

Om man möter någon i sorg, och inte vet vad man ska säga – säg precis det. “Jag är så ledsen för din skull, jag vet faktiskt inte vad jag ska säga. Jag finns här för dig” Det räcker. Ibland är det så mycket bättre än att försöka bevisa att man förstår genom att berätta något eget. Men helt ärligt – om min farmor gått bort och jag är jätteledsen, så blir jag inte gladare av att du berättar att din farmor också har dött. Däremot skulle jag känna mig sedd om du sa till mig att du förstår att jag är ledsen, och ge mig en kram.

Oj – ja, det här var inte alls det jag hade tänkt att skriva om idag, jag hade tänkt att skriva om något helt annat – men jag följer flödet och mina fingrar lyder min känsla. Så jag tror att några av er kanske behövde läsa detta idag. Och nu får vi se hur väl min text smälter ihop med korten för veckan som kommer. Här är korten för årets höstlovsvecka:

Magikern (omvänd)
Är du helt ärlig mot dig själv i allt? Det här kortet kan visa på att det finns en oförmåga och ett självbedrägeri när det handlar om något viktigt.. Kanske blir du alltför påverkad av andras tankar och åsikter om hur du borde tänka och agera?
Du kan behöva fundera lite över vem du ska sätta din tillit till. Om du väljer att lita på andra mer än dig själv så kan du just nu missa riktigt bra tillfällen. Var ärlig mot dig själv, var sunt misstänksam mot andras syn på hur du ska agera. Ibland vill andra att du ska göra si eller så, för att det blir enklare för dem.

Stjärnan
Stjärnan berättar om nytt hopp. Om du känt att saker ändrats och att planer rasat ihop så är den tiden förbi. Stjärnorna på kortet symboliserar dig själv och de som du har runt dig – som du kan lita på. Se till att ta hjälp och hitta stöd i din inre krets – din familj eller soul family. Om du bara visste hur många som vill ge dig en hjälpande hand!
Du har stöd från universum och om du ibland känner dig ensam så var i vetskapen om att dina vägledare, guider och änglar finns där för dig. Stjärnan kommer alltid att leda dig rätt.

Kejsaren
Kejsaren ger dig kraften att lyfta din viljestyrka till nya nivåer. Du ska inte låta dig nedslås av negativa tankar och händelser i livet. Vi drabbas alla av sorg och motgångar. Detta kort påminner dig om att se klart på din situation och göra tydliga planer över hur du ska gå till väga för att nå dit du vill.
Nu är en tid då du verkligen behöver stå upp för dig själv och det du tror på. När du får ordning på dina egna angelägenheter, så kommer allt att falla på plats för dig och du kommer att kunna vara andra till hjälp. Det är dags att putsa upp din krona. Det är din tur att skina. Ta din plats på tronen, i ditt kungarike.

Korten denna vecka vill påminna oss om att vi inte får böja oss i motgångar. Det är ok att bryta ihop, men när vi gråtit klart så sträcker vi på oss och fortsätter. Ingen sätter din agenda, förutom du själv. Du har din väg, din tid och när det är dags för dig att agera – då vet du det. Så – lyssna på den där rösten som du kan höra i tystnaden och stillheten. Vet du inte hur du ska göra?

Här är ett tips.
Om du står inför ett val eller ett beslut och du velar fram och tillbaka så kan du testa ditt hjärtas önskan så här: Sätt dig i stillhet, andas och rensa dina tankar som om du suddade bort allt på en fullklottrad whiteboard. Fokusera på ditt val (så här ungefär som exempel: Ska jag ta det där jobbet?) Säg högt JA! och känn hur det känns inuti. Gör samma med NEJ!
Vad säger ditt inre, vilket svar känns rätt? Där har du ditt svar <3

Tack för att du läst idag. På min hemsida finns nu en uppdatering om vilka förbund jag är medlem i och vilkas etiska riktlinjer och regler jag arbetar efter. Det är en trygghet för dig som klient att veta att jag strävar så långt det går att vara en trygg plats.
Läs gärna – och välkommen att boka om du känner att jag är rätt för dig. Jag blir som vanligt superglad om du gillar mig i sociala medier också.

Önskar dig en fin avslutning på helgen,
Namaste

4 thoughts on “Halloween – och kort för veckan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *