Reikihealing – och kort för veckan

Under pandemin så har jag pausat alla fysiska healingsessioner. Jag är reikihealer och det är ju en healingform där jag lägger händerna på klienten. Jag har nyligen startat upp med bokningar för reiki igen och jag känner i hela kroppen hur mycket jag har saknat healingen.

Reiki är magiskt på riktigt – jag kan inte förklara det bättre än så. När jag är i reikienergin så försvinner jag, och ofta gör klienten det också. Jag minns när jag gick någon av mina reikiutbildningar och mina kurskompisar tränade på mig. Jag försvann helt – jag tror att det tillfället var min allra kraftfullaste astralresa någonsin.

Jag var inte kvar i rummet – jag befann mig på en klippa, omgiven av höga berg. Längst ute på klippan stod ett träd, utan blad, som ett skelett bara. Ett lågt träd, och under trädet satt en man och mediterade. Jag VAR där, och jag fick veta vem han var – och han är min healingguide som jag alltid samtalar med inför en reikisession. Även min lärare hörde hans röst vid initieringen. Det var en otrolig upplevelse som jag aldrig glömmer.

Reikin är så viktig för mig – förutom att jag kan ge den till andra så ger jag mig själv också. Det är det som är det fina med healing. Den ges till alla. Om du inte testat reiki, gör det. Det är en fantastisk stund, och en gåva till dig själv och din kropp.

Reiki är balsam för själen, och kan påverka din stressnivå på ett väldigt effektivt sätt. När du gör en reiki hos mig gör jag också en chakrabalansering – jag skannar av dina chakran och skapar ett öppet flöde av energi.
Reiki kan naturligtvis även skickas på distans, men då utan balansering. Om du är nyfiken på reiki, så finns det nog garanterat en utövare i närheten av där du bor. Mitt tips är att kolla upp noga, alla reikiutövare och reikimastrar arbetar olika och det är viktigt att man känner förtroende för den som ska lägga sina händer på kroppen och heala. Var kräsen, var noga med att det känns bra. Du ska känna dig helt trygg och lugn.

Veckans kort är också balsam för själen – jag hoppas att de talar till dig som de gör till mig denna soliga söndagsmorgon.

Solen
Om du upplevt en mörk tid så känn tillit till att den nu tar slut. Solen lyser över dig och dina funderingar och det är dags att du bestämmer dig för att börja ta tag i saker och närma dig dina mål. Det kan handla om personliga mål, arbetsmässiga, romantiska eller kreativa mål. När solens strålar når dig kommer många oklara saker att uppdagas och synas i ljuset. Det kan kännas som att du står mitt i solljuset, bländad och förvirrad. Kanske kändes vissa saker mer självklara i det dunkla ljuset som var innan?
Om du känt dig lite nere till kropp och själ så kommer solens värme nu och tinar upp dig, och du kan känna nytt liv i dig.
Solen medför överflöd, och när du absorberat allt du kan av ljus och värme, så kommer du att ha mer, att dela med dig av. Var givmild och öppen – och du kommer att få tillbaka dubbelt.

Ödeshjulet
Även detta kort antyder slutet på en period och du är redo att gå in i en ny fas i livet. Nu kan du skörda vad du tidigare sått och det är tid att agera. Några av er kan ställas inför ett överraskande val – och det är inte läge att tveka. Nu kan du verkligen känna tillit till din inre känsla och ta nya steg utan rädsla.
När du stänger en dörr, öppnas en annan och du står nu inför nya dörrar. Du behöver inte titta bakåt, och om du gör det så är det bara för att se hur långt du redan kommit.
Det kan hända mycket i ditt liv nu, och det är viktigt att du trots det snabba snurrandet också ser till att ditt centrum, ditt nav, är lugnt och stilla. Hitta din lugna plats, där du kan vila. Att hitta förmågan att vara stilla i en tid av rörelse – det är hemligheten nu.

Stjärnan (omvänd)
För en hel del av er så är detta kort viktigt. När det händer mycket är det lätt att tappa tron på sig själv, och det kan kännas som att tankarna bara tänker negativa saker. Du kanske inte mår helt bra, eller du kanske känner att du tappar självförtroendet och känner dig dålig på saker som du egentligen vet att du behärskar och är bra på? Du kanske jämför dig med andra och ständigt kommer tvåa? Du ser dig om efter vägledning men ser inget. Stjärnans vägledning finns alltid där, även om du inte ser den just nu. Den finns i mörkret, i skuggorna som du själv skapar med dina tankar. Du behöver förlita dig på vägledningen även om den inte syns. Hitta tilliten i att det inte finns en enda dag som solen inte går upp. Även om molnen skymmer ljuset så finns det där. Precis som stjärnan, som finns på natthimlen för att vägleda dig och ge dig hopp.

Jag hoppas ni fick med er något av korten denna söndag – jag förstår precis vad de betyder för mig.
Om du är nyfiken på vad jag gör mer än ger er veckans kort så får du gärna kika in på min hemsida. Jag blir superglad om du även gillar mig i sociala medier och skriver upp dig på mitt nyhetsbrev.

Tack för att du läst veckans inlägg, nu omfamnar vi den här höstdagen – jag ska laga indisk vegetarisk gryta och gå på 4-årskalas. Livets dag alltså 🙂

Kram på er, ta hand om er
Namaste

4 thoughts on “Reikihealing – och kort för veckan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *