Det egna ansvaret – och kort för veckan

Hoppas att ni har en fin söndagsmorgon. Jag sitter här i köket med kaffe och veckans kort, som alla kom uppochner idag. Vi får se vad det kan betyda…

Igår var jag och Ulrika i Gårdshuset och fixade lite. Det blir mer och mer bokningar så vi har behövt sätta dörrar mellan våra rum, för att vi ska kunna vara där samtidigt. Det ena ger det andra, så det blev ommöblering, städning och allmänt pyssel i huset. Superfint blev det och nu känns dörrarna inte störande alls, vilket vi tyckte först. Vi har också fått upp skyltar på väggen utanför, så att det ska bli lättare att hitta till oss. Vi har så mycket roligt framför oss, så många tankar och planer som vi vill göra verklighet av – vi får se hur vi får ihop allt 🙂

Vi pratade en hel del också, vilket vi alltid gör när vi ses. Ofta går tiden orimligt snabbt när vi är igång – och helt plötsligt har det gått flera timmar fast vi knappt börjat med det vi egentligen skulle göra. Igår pratade vi en hel del om det egna ansvaret. I mötet med andra, att ta ansvar för sin egen förändring och att inte lägga över ansvar på andra.

Om man vill ha en förändring i sitt liv, så kanske man söker den i healing, i sittningar eller andra behandlingar. Man tänker att man kanske mår bättre om man gör det eller det och så bokar man en tid. Man går därifrån uppfylld och känner att wow, det här var verkligen toppen! Och så känner man så ett tag, tills man sakta åker ner till samma nivå man startade på. Lite som en trappa. Tänk dig att du står på nedersta trappsteget, och du vill uppåt. Du bokar en tid för någon behandling och det känns fantastiskt. Du känner att din energi tagit ett steg uppåt i trappan. Nu kommer det svåra – du själv behöver ta steget också. Din själ har klivit upp, din fysiska kropp behöver följa med. Förstår ni? För om du inte är med med hela dig och skapar förändringen så stannar du på nedersta steget. Det känns bra ett tag men du kommer alltid att behöva börja om.

Lite som den gamla klyschan: Om du gör det du alltid gjort så får du det du alltid haft. Eller: Att inte göra någon förändring är också ett val.

Hoppas ni förstår. Det är många som tänker att andliga och holistiska behandlingar ska göra alla skillnader i världen – och visst, det kan de göra, de kan faktiskt vara skillnaden mellan ljus och mörker för många. De kan skapa mirakel. Men bara om du är med på det och följer med. Med både kropp och själ. För din kropp hör till detta livet, här på jorden just nu. Din själ är evig, unik och helt komplett. Din själ har precis allt som behövs för att nå dit du vill. Du, precis som jag är en del av universum, eller vad du väljer att kalla det. Vi är en exakt lika stor del, och vi är exakt lika unika och kompletta. Det finns inget mer att tillföra. Vi har allt – och den som kan skapa förändring för vårt mående i detta livet, här och nu – är vi själva. Allt annat är stöd och hjälp, men inte det som avgör.

Jag hoppas att ni förstår – detta är något som jag verkligen har långt fram i mitt hjärta, viljan och önskan att få andra att förstå sin egen storhet. Snart kommer du att kunna boka tid hos mig för soul coachning – det kommer att bli fantastiskt! Håll utkik om ni är nyfikna på vad det innebär – mer information kommer så småningom.

Så – veckans kort ska vi också titta på – här kommer dom:

Ödeshjulet (omvänt)
Hur går det egentligen? Det kan kännas som att det är en seg tid just nu, som att inget går som det ska och att allt kanske bara blir knas. Det som tidigare känts lätt kan nu kännas jobbigt, och du kanske känner som att du rör dig bakåt istället för framåt. Ett steg fram, två tillbaka…
Nu är det väldigt viktigt att du sorterar upp för sig själv vad som faktiskt är viktigt och vad du kan lämna. Du behöver inte agera på precis allt, springa på alla bollar och framför allt behöver du inte springa på de bollar som hamnar utanför linjen.
Det här kortet omvänt vill precis som jag skrivit om här uppe påminna dig om att den stora styrkan hos dig i den här tiden är vetskapen om att du är fullkomlig. Du har allt du behöver för att komma vidare. Hitta den vetskapen i dig själv och du kommer att kunna gå genom tider av motgång och ändå ha en positiv känsla i dig.

Världen (omvänd)
Detta kort berättar om slutet på en period, och du behöver vara medveten om att det kanske inte blir räkmacka. Det kan bli ändrade planer och förseningar och det kan vara en guppig färd. Det kan också vara så att det känns som om inget händer, du står beredd men det är stilla och dött? Du behöver nu motstå den där känslan som kan komma “det spelar ingen roll vad jag gör…” Det spelar roll, allt du gör spelar roll och nu behöver du verkligen ta ansvar för din väg framåt. Håll ut, och du kommer att se nya vägar framför dig.

Kejsarinnan (omvänd)
När det här kortet kommer omvänt så påminns du om att hålla fast i tron på att du har möjligheter och att det kommer att bli bra. Kanske du känner att din väg är blockerad, eller att du är fast i rondellen? Kanske du känner dig besviken på någon eller något – som inte blev som du tänkte? Förändring kan kännas obehagligt och ibland är det både lättare och mer bekvämt att stanna kvar i det gamla, även om det känns skavigt och fel. Kejsarinnan påminner dig om cykler och kretslopp – precis som årstiderna kommer perioder då allt ligger i vila. Det känns som att inget händer men under ytan sker det massor…
Kejsarinnan tror på dig, hon ser dig som en av diamanterna i hennes krona. Du behöver se dig själv på samma sätt – och när du gör det – då finns inga gränser för vad du kan åstadkomma.

Wow alltså. Jag blir helt stum av hur korten liksom anpassar sig till det jag tänker på och vill skriva om på söndagar. Jag lägger ut och fotar korten, men skriver alltid första delen av inlägget innan jag börjar titta på korten och vad de betyder. Och ALLTID handlar de om, eller förstärker det jag vill förmedla till er. Det är magiskt på riktigt.

Jag hoppas att korten gav er några tankar att använda idag.

Läs gärna mer om vad jag kan erbjuda dig på min hemsida – och jag blir som vanligt superglad om du gillar mig i sociala medier också. Alla länkar finns på min sida som du hittar om du klickar här.

Tack för att du läst,
Namaste

4 thoughts on “Det egna ansvaret – och kort för veckan

  1. Så fint det här landar hos mig! Påminnelser jag så väl behöver, om att jag är och har allt jag behöver även om det känns trögt, segt och förvirrat. Att jag kan vila tryggt i det. Ta hjälp ibland, men lita och tro på mig själv. Tack, precis vad jag behövde!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *