Barnet och anden – och kort för veckan

Vilken magisk dag det var igår! Vi hade Öppet hus i Gårdshuset och det var en så himla fin dag. Soligt och varmt, trevliga kunder och fina samtal. Vi sålde en hel del Pre-Loved och fick flera nya bokningar.

Du som läst här ett tag och följer Gårdshuset har säkert läst om vår vaktmästare Jörgen, som liksom följde med huset när vi tog över det. Han var lite otrevlig i början men vi har lärt oss att tycka om varandra nu och vi ser honom som en självklar del av huset och våra verksamheter. Han stör inte, och han hänger mest nere hos mig, i en del av min mottagning. Vi tror att han haft någon form av verkstad där för länge sen.

Vissa kunder känner av honom, andra inte. Han gillar kvinnor mer än män och han har lärt sig att vara stillsam och respektfull när vi har klienter på plats. När vi inte är där är vi glada att ha någon som tittar till huset åt oss.

Igår när jag och Ulrika kom så berättade vi att vi skulle ha Öppet Hus och att det kanske skulle komma många nya personer och att det var ok. Vi brukar göra så, berätta för Jörgen när det ska hända oväntade saker – för vid något tillfälle har det hänt att oväntade besökare liksom krockat med hans energi och det blir inte alltid så bra.

Igår hände det något HELT magiskt i huset. En vän till mig kom förbi med sin dotter och det var deras första gång i huset. Dottern, som är typ fem-sex år tyckte huset var väldigt spännande med alla små trappor och dörrar. Särskilt den extra dörren gillade hon. Jag sa till henne att det är en magisk dörr som går till ett sagoland. Under tiden de var där gick hon hela tiden till den dörren och tittade, hoppades att den skulle öppnas. När vi satt där uppe och fikade lite så säger hon plötsligt: Det gick förbi en gubbe därnere.

Det blev helt tyst, och jag sa att ja, det var Jörgen, vår vaktmästare, han är jättesnäll och hjälper oss här.

Jag skrev med mamman senare på kvällen och dottern hade sagt efteråt att vaktmästaren hade gått ut genom den magiska dörren och han sa inte ens hejdå. Mamman förklarade att det inte är alla som kan se vaktmästaren, och att vi ska fråga om det går, hur han gjorde för att gå genom den dörren. Jag älskar den här mamman för hennes sätt att bemöta dotterns ord, som en självklar sak, och bara helt naturligt förklarade att en del ser honom, de flesta inte. Som att det var lika naturligt som att se en ekorre i lekparken liksom. Tänk om alla barn som möter och ser andar blev bemötta på det viset.

Jag och Ulrika kände glädjen som fanns på min mottagning, glädjen från Jörgen över att träffa barn. Och att barnet var så blyg mot oss, men bondade direkt med vår spök-vaktmästare. Hon hade ingen som helst aning om att han fanns där, och för henne var det som att hon såg en vanlig levande människa. Vilken gåva, att få vara med om ett sådant möte. Och vilken magisk stund det var. Jag hade gåshud hela kvällen…

Här kommer också kort för veckan som kommer – för min del är den stora höjdpunkten nästa vecka min och min mans 30-åriga bröllopsdag. Vi gifte oss när vi var 21 år gamla – och nu har det gått hela 30 år. Heja oss alltså <3

Styrka:
Kärlek i fokus när detta kort kommer upp. Det enda sättet att närma sig problem som du kan ställas inför är att agera med kärlek i hjärtat. Om du står inför något som kan kännas läskigt och oroligt – försök att hitta kärleken i hjärtat – för endast den kan besegra rädsla och oro.
Det är också viktigt just nu att du jobbar med dig själv och din kärlek till dig själv. Alla negativa tankar du tänker om dig själv och andra gör dig illa, och du behöver tänka på att tänka goda tankar om dig själv och din omvärld. Även om du kanske inte känner dig på topp just nu, så är det här kortet en påminnelse om att bättre tider är på väg. När du känner kärleken i dig kommer mycket att lösa sig, relationer förbättras och din självkänsla ökar. När du älskar dig själv kan du älska andra också. Och när du älskar dig själv inspirerar du andra att älska sig själva också. Win win!

Vagnen:
Det här kortet kommer ofta i mina läggningar och det handlar alltid om förändring och rörelse. Om du känt att du stått stilla ett tag så kan du nu ha fattat ett beslut eller nått en punkt där du känner att nu – nu är det dags. Dags att ta tömmarna och styra din egen vagn, på DIN väg. Den gamla staden på kortet symboliserar det gamla som du nu lämnar – det kan vara arbete, relationer, åsikter, bostad – bara du vet vad det handlar om för dig. Du behöver inte titta tillbaka, håll blicken fäst på vägen framåt. Du vet vad du lämnat och du har gjort det av en anledning. Vagnen för dig framåt, på din nya väg – och när du styr med respekt och försiktighet, så kommer du att komma precis dit du vill.

Prästinnan:
Du kan känna osäkerhet inför en person eller situation och nu behöver du använda din magkänsla. Det är viktigt att du verkligen funderar över vad du tycker och tänker, andra runt dig kan uppleva att du drar dig undan lite. Att du verkar sur och kanske avståndstagande. Det behöver du inte bry dig om, för du vet att den här stilla perioden är nödvändig för att du ska kunna fatta de beslut du behöver fatta. Du kommer att återgå till ditt vanliga jag, när tiden är inne.
Prästinnan ber dig att ha tillit och att ha tålamod med att allt kommer till dig när du är redo. Det finns ingen anledning att skynda på något. Det som är ditt, kommer till dig. Lita på det.

Fina kort idag, jag blir lycklig och ödmjuk varje gång jag får arbeta med dom här korten. Jag hoppas att de gav dig något också, denna soliga söndag i juli.

Som vanligt blir jag glad om du som läser här också vill klicka följ och gilla på mina sociala medier – alla länkar till mina sidor och Gårdshuset finns på min hemsida – karmaklubben.se. Där kan du också läsa mer om mig och vad jag kan erbjuda dig.

Jag hoppas du får en magisk vecka, massa kramar!
/Sara Ananda

4 thoughts on “Barnet och anden – och kort för veckan

  1. Dagens kort berörde mig så mycket att jag nästan höll andan.. speciellt ”Styrka” och ”Prästinnan”. Tack!
    Behöver smälta innebörden och processa.

    1. det gör mig glad – och jag är så tacksam över att jag har dom här korten, de kan vara så många till hjälp och stöd. kram på dig – ha en underbar dag <3

  2. Tack snälla,det får mig att känna mig tacksam över att allt blir som det skall? Vilket jag försöker leva efter hela tiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *