Ett snabbt hej – och kort för veckan

Hoppas ni mår fint – jag njuter av ledighet och semester. Jag har ju en sväng med semester igen när det blir höst, så denna är inte så lång – så jag passar på att bara göra inget, ta dagen som den kommer och ta emot klienter i Gårdshuset, de som önskar en tid nu under sommaren.

Det är lätt att tappa sina andliga rutiner när man är ledig och sover länge. Jag mår egentligen bäst av att gå och lägga mig senast tio på kvällen och gå upp senast sju. Nu när kvällarna är ljusa och varma så sitter jag uppe längre, och sover mycket längre på morgonen. Det blir liksom knas, när man knappt är påklädd när det är normal lunchtid…
Å andra sidan – det är väl det som är semester, att låta det vara så. Jag noterar, och släpper det.

Det som kan hända när man inte fyller dagarna med rutiner, är att man fastnar i draman och frossande i saker som inte alls är bra för våra själar. Andras draman, kommentarer i sociala medier som vi triggas av osv kan kännas lockande. För att vi har tiden och kanske behöver stimulansen det ändå ger. Viktigt att reflektera över vad vi konsumerar och vad vi går igång på – och använda vår lediga tid till att fylla på med positiva saker istället.

Som exempelvis veckans kort – som idag ser ut så här:

Måttfullhet: Du kan ha nått slutet på en jobbig tid, och du kommer att belönas för att du orkat och klarat av detta. Som att något nytt kommer in i ditt liv och fyller det tomrum som du kanske känt att du har.
Den mörka period som du gått igenom vill lära dig att verkligen lita på och värdesätta dina känslor. Precis som ängeln på kortet häller den dyrbara vätskan mellan sina bägare, behöver du nu överväga hur du vill leva ditt liv. Behöver du arbeta så hårt som du gjort? Detta kort är en varning till dig – att du inte kan fortsätta att bränna ditt ljus i bägge ändar.
Måttfullhet – att göra lagom. Att ta hand om dig själv. You are good enough.

Rättvisa (omvänd): Nu är det dags att sluta skylla på andra, eller på omständigheter. När du överväger hur du vill leva ditt liv, så handlar det bara om dig, inte vad andra gör eller säger. Du kan känna att du ofta tvingas börja om på ruta ett – och det kan bero på att du omedvetet kämpar mot ditt inre sanna jag. Att du gör val som gynnar ditt ego, och inte din själ. När du kan se detta så kommer du också att kunna se vad du behöver göra för att nå dit du vill. Till den där friden i sinnet som du längtar så efter. Du behöver göra bra saker för dig, och för några av er så handlar det här om att kanske ta itu med någon som har behandlat er orättvist.

Tornet: Och som kronan på verket denna vecka avslutas läggningen med en dramatisk förändring. Allt som jag skrivit ovan kan resultera i en förändring som du kanske anat men inte riktigt vågat tro på eller trott ska hända. Förändring kan komma fort och överraska dig – och du kan tvingas överge gamla tankemönster och ideal på vägen.
Förändring kan vara jobbigt, men du kommer att förstå varför den kom, när dammet lagt sig. Ibland måste saker rasa för att något nytt ska kunna byggas upp. Vi kan aldrig bygga ett nytt hus på en trasig grund. När du sopar ihop det som rasat så kommer du att se vad du kan ta med dig i nästa bygge och vad som gått sönder och behöver kastas bort.
Alla kort denna vecka handlar om att längta efter förändring, som skapar lugn och ro i själen. Förändringen måste börja i dig – inget runt dig kommer att förändras innan du själv tagit steget. Ingen annan kommer att förändras för att passa dig bättre. Var förändringen du vill se och var förändringen du vill ha.

Oj… Ord och inga visor från korten idag. Jag tolkar det som att det är dags att sluta gnälla och börja spela hockey. Vi människor är ganska lata och bekväma av naturen och vi ser gärna att förändring kommer utifrån, och att den ska passa oss bra. Men nu är det dags, att värdera och överväga, tänka och planera – för hur vi vill leva detta liv från idag. Vi har alla varit i en mörk tid, och nu behöver vi planera för hur vi ska ta steget ut i världen igen. På det sätt som får våra själar att jubla.
När jag sitter och tolkar korten till er på söndagar så tänker jag sällan på hur de passar mig. Idag blev jag faktiskt själv berörd av det jag skrivit. För det är så många som gått i mörker, och jag fylls av en försiktig glädje och förhoppning om att vi kanske tillsammans är på väg ut i ljuset nu.

Om du tycker om det jag skriver så blir jag såklart glad om du också gillar mig i sociala medier och följer mitt nyhetsbrev. Alla länkar finns på min hemsida – karmaklubben.se – där kan du också läsa mer om mitt arbete, mina utbildningar och om vad jag kan erbjuda just dig.

Kram – jag önskar er alla en fin söndag
/Sara Ananda

6 thoughts on “Ett snabbt hej – och kort för veckan

  1. Detta är klockrent ??Du är så duktig att tolka korten på ett sätt så att alla förstår i skrift ✍️ ??????

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *