Förändringar – och kort för veckan

Hej i sommaren! Hoppas ni mår fint och njuter av sol och värme. Eller av skugga och svala drycker – vilket du föredrar. Jag gillar båda. Jag har en vecka kvar till semester och det känns helt overkligt att få vara ledig. Det kan bli lite sporadiskt i bloggen under sommaren – jag har inga krav på mig själv. Om jag guidas till att lägga kort en söndag så gör jag det – om sommaren vill annat – så följer jag det. Hoppas att ni har förståelse för detta.

Jag blev lite full i skratt när jag la ut korten för veckan, det är som att korten lägger sig som de vill, trots att jag blandar så noga innan jag lägger ut dem. Ska förklara när jag gett er korten för veckan:

Vagnen:
Detta kort berättar att du är i rörelse och i en stor förändring. Du kan ha tvekat inför ett beslut, oroat dig för konsekvenserna av beslutet – men nu har du bestämt dig och det skapar styrka och frihet i ditt inre.
Det är dags att styra din vagn själv, dags att fatta tömmarna och välja väg. Vagnen antyder framgång i det du företar dig, men du behöver vara stark och flexibel och följa med i svängarna. Inget kommer att bara serveras dig som en räkmacka på silverfat – utan du behöver göra jobbet för att nå dit du vill. Du är på väg bort från det gamla (som den gamla staden på kortet) mot något nytt och spännande. Staden kan symbolisera allt från gamla fördomar till förändring av arbete eller bostad. För några av er handlar detta kort om att välja att lämna en relation, och gå vidare ensam.

Tornet:
Även detta kort visar på förändring. Du kan ha känt att något ligger i luften, känt en rastlöshet eller oro som du kanske inte kunnat placera eller lindra. När förändringen kommer kan den komma smygande eller väldigt plötsligt. Kanske kan du då förstå, och tänka: aha, det var det som var på gång!
Även om Tornet förebådar en ibland kaosartad förändring så kommer du att inse att det var nödvändigt – när dammet väl har lagt sig. Inget nytt kan byggas upp om det gamla inte rasar först.
Tornet kan visa på hälsoproblem, men oftast handlar det om förändringar i det vardagliga, i saker som du tidigare tagit för givet.
Om det känns som om allt rasar runt dig – försök att se det som en möjlighet att börja om.

Döden (omvänd):
Döden vill påminna dig om att förändringarna som är på väg behöver få utrymme att agera. Om du håller fast i det gamla och invanda, så hindrar du dig själv från att utvecklas tillsammans med de förändringar du står inför.
Om du känner rädsla och oro inför nya skeenden, behöver du ta några djupa andetag och låta det som behöver ske, bara just ske. När du blockerar ditt inre i rädsla, så står du på tröskeln till något nytt utan att våga ta steget. I det dödläget finns inget positivt – så lita på framtiden, ha tillit till dig själv och din egen kraft. Känn kärlek till dig själv och din omvärld – för endast kärleken kan fördriva rädslor och tvivel.

Ni som läst här ett tag vet att vi flyttade precis innan pandemin, och helt plötsligt i veckan dök den perfekta lägenheten upp. Jag har inte funderat alls på att flytta igen, så roligt är det ju inte – men nu kändes det bara så himla rätt. Jag har saknat vattnet och den här nya lägenheten ligger precis vid sjön. Plötsliga förändringar – hur jobbigt och drygt det är att packa och flytta igen så väljer jag att se det positiva. Jag väljer att se hur bra det kommer att bli när vi är färdiga och på plats. Jag ser mig själv där, och jag trivs redan i en lägenhet som jag inte ens sett på riktigt pga bara digitala visningar.

Du som läser detta och kan ta till dig korten idag – jag hoppas du kan omfamna dina förändringar och ta vara på det som faktiskt kan vara positivt i att bygga om en grund, eller börja om på annat sätt.

Så – tack för att du vill läsa – och i vanlig ordning blir jag glad om du följer mig i sociala medier och via nyhetsbrev också. Du hittar alla länkar och mer info om mig och vad jag erbjuder på min hemsida – karmaklubben.se

Jag önskar er en fin söndag och en fin vecka – nästa vecka är det midsommar och vi får se om det hinns med någon läggning då. Ni får kika in och kolla helt enkelt.

Kram på er!
/Sara Ananda

6 thoughts on “Förändringar – och kort för veckan

  1. Blev full i skratt när jag läste ”inget kommer att serveras som en räkmacka på silverfat”
    Har tillbringat förmiddagen med att göra ett kognitivt psykologtestet inom mitt yrke. När jag var klar och fått godkänt, gick jag till lokala bageriet och unnade mig en räkmacka?
    Blev väldigt ordagrant?

  2. Detta är såååå likt min nuvarande situation, det gick rakt in i mitt hjärta och gav mig en enorm styrka,tro och hopp. Tusen tusen och åter tusen tack??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *