Det nya året – och kort för veckan

Gott Nytt År! Hoppas ni fick ett fint avslut på förra året, nu tittar jag framåt och inte bakåt alls. Så skönt att vända blad och ta tag i ett nytt år.

Jag hoppas så mycket att detta nya år blir gladare och mer hoppfullt än det förra. För att påminna mig själv om det har jag skaffat mig en vacker skrivbok. Där ska jag varje dag skriva ner saker som jag är tacksam över. Små och stora saker. För att kunna se hur fint och bra jag har det egentligen. Det negativa tar tillräckligt mycket tid och plats – den här fina boken ska bara vara för positiva saker.

Visst är det en fin bok? Den kommer från Magic of I, och finns att köpa här i Sverige hos Kristallakademin (säkert andra ställen men där köpte jag min) Det är min nyårspresent till mig själv – och den ska påminna mig om att vara tacksam varje dag.

Veckans kort kommer här – jag har bara sneglat på dem och det blir spännande. Alla kort kom rättvända – så det betyder att det är lite peka med hela handen från korten idag. Uppenbarligen är det flera som behöver lite sånt nu, som en liten spark i baken – för att komma igång. Håll i hatten – här kommer veckans kort:

Den hängde: Det här kortet kommer typ aldrig upp i mina läggningar – men idag kom det som första kort, och sätter tonen för resten.
Detta kort kan handla om en uppoffring, något som du offrat eller valt bort. Det kan vara något som du tidigare trott var en förutsättning för att du ska vara lycklig. Nu är tiden mogen för att se annorlunda på saker och ting, och du befinner dig i en tid av inre utveckling. Det kan medföra att det yttre blir mindre viktigt för dig.
Prioritera att vara i stillhet, det som inte brådskar kan vänta. Detta är en tid av läkning och vila. En vändpunkt. Ge dig själv tid. Ta hand om dig, så du kan ta steget ut på en ny väg – stark och full av energi.

Tornet: Detta kort handlar alltid om förändring, och rättvänt är förändringen mer tydlig och kan kännas omvälvande. Du kan ha känt att något är på gång, men inte riktigt vetat vad. Det kan handla om någon person, eller du kanske råkar säga något som förändrar allt, utan att det var meningen. För några av er handlar detta kort om att det är dags att rensa luften, lyfta på locket och göra upp en gång för alla. Oavsett hur det slutar.
Det kan kännas frestande att gömma sig undan den här förändringen, men du kommer att förstå meningen med allt, när dammet från raset har lagt sig. Du längtar efter en förändring, du har kanske avlagt löften inför det nya året – ingenting kommer att förändras eller förbättras om du själv inte agerar och gör de förändringar som behövs – även om det känns jobbigt. Det kan för några även handla om hälsan.
Samla ihop byggstenarna som rasat, bygg något nytt – du kommer att märka att det blir både starkare och bättre än förut.

Narren: Detta kort visar på en ny väg, ett nytt kretslopp. Det är dags att göra upp med dina rädslor och farhågor och våga ta steget mot något som kanske känns okänt och otäckt. Du vet vad du behöver lämna bakom dig, du har en bra känsla för vilka personer och sammanhang du måste vända ryggen. Narren förebådar också förändring, och med detta kort kan den komma plötsligt och oväntat. Du behöver bestämma dig nu, vilken väg du ska gå. OM du ska gå. Inget nytt kommer att hända om du bara stannar hemma och undviker livet. Det kan vara dags att ta små steg ut i livet igen, efter isolering eller sjukdom. Tänk igenom dina steg, och lita på din magkänsla. Hitta en medelväg mellan förnuft och känsla – så kommer detta kort att ta dig långt.

Ja, det där var ju kort värdiga en första vecka på ett nytt år. Jag förstår precis vad de betyder för mig och jag hoppas att du hittar något i dem som talar till dig också.

Har du lovat att sluta röka eller snusa detta år? Då vill jag slå ett slag för hypnos, som kan vara stor hjälp i jobbet att bli fri från nikotinet. Du kan läsa mer på min hemsida, eller skicka ett mail om du har frågor kring denna typ av hypnos. Om du verkligen vill sluta – så går det.

Som vanligt blir jag jätteglad om du gillar mig på Facebook och Instagram, och gärna prenumererar på mitt nyhetsbrev. Alla länkar och information om vad jag kan erbjuda finns på min hemsida.

Nu önskar jag dig en riktigt fin söndag – det ser ut att bli lite sol idag, vilken gåva!

Tack för att du läser,

Kramar
/Sara Ananda

10 thoughts on “Det nya året – och kort för veckan

  1. Tack så mycket för dessa kort. Det här hjälp mig att fortsätta framåt med styrka och bestäm. Ha en fin söndag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *