Växla fokus – och kort för veckan

Hej i snöstormen! Jag avskyr snö, så för mig är det inga glada toner här hemma idag. Å andra sidan så har jag tränat på att inte hetsa upp mig för saker som jag ändå inte kan påverka, så jag försöker hålla mig neutral till vädret idag 🙂 Och så kör jag min bästa påminnelse:

Är det snöstormen eller inställningen till snöstormen som förstör min söndag?

Ni fattar – det handlar om inställning till saker. En bild dök upp i mitt flöde i veckan och jag tänkte skriva lite om den. För det här är viktigt. Vi kan göra så mycket gott för oss själva när vi väljer att växla fokus. När vi ändrar vårt sätt att se på oss själva och på andra.
När vi tänker tvärtom, så startar vi något annat. När vi slutar göra ner oss själva och se oss själva som misslyckade, dåliga osv – då släpper vi fram det som är det magiska med oss. Det fantastiska som är du och jag. Och vi är alla perfekta, i vår själ. Vi är alla nog. Vi är alla människor, som för det mesta gör vårt bästa. Vi är alla en lika stor del av universum eller vad man väljer att kalla det.

När vi säger: Åh, förlåt för att jag alltid kommer för sent! så “tvingar” vi motparten att säga: äh, det är ok eller något liknande. Hur irriterande det än är när någon alltid är sen, så lägger vi över okejandet på någon annan. Att den personen ska tänka att “hon kommer ju alltid sent, det vet jag ju”.
När vi istället säger: TACK för att du väntar på mig – och det kommer från vårt hjärta, visar vi istället tacksamhet och uppskattning mot den andra personen och den kan förhoppningsvis känna det i sitt hjärta. Visst känner ni skillnaden?

Förlåt för att jag alltid behöver hjälp!
Tack för att du hjälper mig så mycket.

Det är helt olika energi i dessa två meningar – och när vi väljer vilken vi vill använda, väljer vi också vilken energi vi ger ut i universum. Den första meningen utstrålar att vi är hopplösa, att vi inte kan rå för, att vi bara är så. Den andra – att vi verkligen uppskattar och känner tacksamhet för den hjälp vi får.

Lätt i tanken – svårare i verkligheten. Men vi kommer långt med att träna och vara medvetna om det.

Och här kommer veckans kort.

Vagnen (omvänd) Detta kort omvänt kan visa på splittring. Det kan också berätta om ändrade planer, eller inställda planer – och det kan vara en känsla av oreda och kaos med detta.
Det kan kännas som att viljan försvinner, orken tappas – en känsla av att vilja dra täcket över huvudet och stanna där tills allt är ok.
Kortet vill att du stannar upp nu, du behöver vara uppmärksam på den där inre negativa rösten som försöker få dig att ge upp och strunta i saker. Även om det är segt just nu, och allt känns hopplöst och omöjligt – så kommer det att bli bättre. Ljuset kommer åter.

Yttersta domen (omvänt): Även detta kort handlar om negativa tankar kring dig själv eller kring beslut som du tagit/situationer du hamnat i. Det kan handla om känslor av förlust, olust, skam eller annat som gör att du sänker dig själv.
Nu är det tid att kämpa mot lusten att ge upp, dra täcket över dig – du får inte tappa modet, inte tappa din kämparglöd. Den finns där, även om du inte känner den just nu. Där inuti, finns den, som en glöd – du behöver bara hitta den, ge den kraft och låta den kliva fram.
Du behöver lyssna på din inre vägvisare, och på andra som du litar på. Om du har beslut att ta – så är det ännu viktigare just nu, att du lyssnar på råd – men alltid väljer utifrån ditt hjärta.
Släpp alla negativa tankar om dig själv – växla fokus – ge dig själv lite kärlek. Det är något du behöver göra – och det kommer att leda dig på nya vägar, mot den ljusning som du väntar på och önskar.

Styrka: Detta kort säger till dig att nu behöver du visa styrka och mod. Endast kärlek kan besegra rädslor – och i detta fall handlar det mycket om kärleken till dig själv. Se på kortet – hur mjukt lejonet behandlas av gudinnan. Hon visar ingen rädsla – bara kärlek. Ett djur som behandlas illa reagerar med ilska. Ett djur som bemöts med kärlek, ger kärlek tillbaka. Du behöver älska dig själv, för att kunna älska andra. Även om du kanske känner dig svag och trött just nu, så kan du hitta det där inom dig, djurets styrka och den där glöden som förra kortet visade på. Ge inte upp, stå på dig. Du är värd all kärlek, framför allt från dig själv.

Oj, ja – det här var verkligen djupa tankar och budskap som kom från korten idag. Jag hoppas att de gav er något att tänka på, och att ni kan ta till er korten för denna vecka som kommer.

Vi ska inte ge upp, och det handlar om att hålla i och hålla ut i pandemin, men också att inte låta våra själar vissna där inne. Hitta något som gör dig glad, skriv en tacksam tanke varje dag i en fin bok. Mata din själ med vackra tankar och musik, eller vad din själ tycker om.

Tack för att du läser – jag blir så glad när jag ser hur många ni är som faktiskt tar till er mina tankar varje söndag. Jag vill verkligen att ni ska känna hur tacksam jag är över det.

Jag blir också glad såklart – om ni gillar mig i sociala medier och kanske skriver upp er på mitt nyhetsbrev. Alla länkar och mer info om mig finns på min hemsida. Titta gärna in där.

Jag önskar er en riktigt fin vecka – kram på er!
/Sara Ananda

10 thoughts on “Växla fokus – och kort för veckan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *