Andra advent – och kort för veckan

Hoppas ni har en fin morgon – jag sitter här och ser dagen ljusna – det skulle vara fint med lite riktigt dagsljus idag – det känns som om det var evigheter sen det var något annat än skymning eller mörker.

Vi har grejat i Gårdshuset hela helgen, skruvat möbler och fixat – ska ordna med det sista idag så det här blir inget långt inlägg. Jag hoppas ni går in och gillar Gårdshuset på Facebook – idag kan du vinna en fantastisk eterisk olja. Nästa söndag kan det handla om kristaller och sista söndagen blir det stor final på vår adventskalender – med fina priser från både mig och Ulrika. Missa inte det – och gillar ni huset får ni också uppdateringar och lite bilder 🙂

Huset är magiskt – och vi är så välkomna där. När vi är klara ska vi ha en liten ceremoni och invigning. I dessa tider får vi nöja oss med gäster i form av andar, änglar osv – de bryr sig inte om pandemi och omfattas inte heller av 8-personersregler.

Intressanta kort idag – kortet Styrka har följt med hela hösten, och kom upp som första kort även denna söndag. Det är värt att notera och lägga stor vikt vid. Det betyder något – att det kommer hela tiden. Det är en viktigt kort för oss just nu. Här är korten för veckan:

Styrka (omvänd): Du kan känna dig trött, kanske sjuk och hängig just nu. Det är mörkt och tröstlöst, inget roligt händer och allt känns trist. Du kanske behöver vila – eller så är det tvärtom – ut och gå, promenera, rör på dig – även om vädret är trist eller soffan lockar. Några av er kan känna en stress över situationen som är, och kanske du lyssnar för mycket på andra. Andra – som du egentligen inte vill lyssna på.
Du behöver hitta ditt inre lejon, den stolthet som du har i dig men kanske lagt undan. Du kommer att behöva ditt mod och din kraft – så ta den här tiden till att ta hand om dig själv. Du behöver inte göra allt annat. Nu är tiden för vila och återhämtning.

Solen: Den här mörka tiden kommer att ta slut – och då är det viktigt att du funderat över dina drömmar och mål. Solen lyser upp himlen, på samma sätt kommer du att känna ljus över det du funderar över. Det kan kännas både bra och tvärtom. När det starka ljuset faller på dina funderingar så kan de lyftas upp i ljuset på ett sätt som kan kännas naket och obekvämt. Men tänk att detta är nödvändigt, för att du ska kunna komma vidare. Du kan välja hur du hanterar solens strålar. Om du har ryggen mot solen så står du ansikte mot ansikte med dina skuggor. Men när du vänder dig om, och lyfter ansiktet mot solen – då försvinner skuggorna och du behöver inte möta dem. Skuggor är en illusion. Du väljer hur mycket plats de ska ta i ditt liv.

Prästinnan: Detta kort kommer upp när du behöver fundera över saker och ting. När du behöver sortera och göra upp planer och inte gömma undan saker i dina skuggor. Du har mycket kunskap inom dig och Prästinnan väntar tålmodigt för att kunna hjälpa dig i detta. Du behöver ha tålamod och tillit – och inte stressa fram beslut eller åsikter. Skynda inte – låt dina beslut landa i magen och känn efter vad du vill innerst inne. Låt det ta den tid det tar. Låt inte andra få dig att känna stress. Gå undan från dom som står och skymmer solen för dig, ge dig själv den tid av vila som du så väl behöver <3

Ja, så känns det verkligen – som om vi alla kurar i våra skuggor. Av trötthet, osäkerhet och rädsla för var världen är på väg. Vi kan välja bort skuggan, vända ansiktet mot solen och ge oss själva lite vila. Det finns så mycket vi oroar oss för, som vi inte kan påverka alls. Allt sånt kan vi lägga bort.

Det är lättare sagt än gjort – jag vet. Jag har VM-guld i oro. Men har blivit bättre på det genom åren, när jag jobbat med mig själv och lärt mig att fokusera på det som jag kan förändra och göra annorlunda. Och det börjar alltid med mig, mina känslor, hur jag hanterar det som jag ställs inför.

När jag utbildade mig i sorg/förlustbearbetning så var det en sak som verkligen fastnade i mig. Om det här med inställning till saker. Hur mycket det påverkar – och att fundera över vad orsaken till reaktionerna egentligen kommer ifrån. Så här:

Är det regnet eller inställningen till regnet som förstör en dag på stranden?

Fundera på det – och berätta gärna i en kommentar hur dina tankar går 🙂

Under tiden så blir jag så klart överlycklig om du gillar mig på Facebook och Instagram – alla gillaklick är guld värda för en liten företagare. Så om du gillar mina texter, uppskattar mina söndagsläggningar – så får du mer än gärna klicka gilla, och också skriva upp dig på nyhetsbrevet. Allt du behöver veta finns på min hemsida – välkommen dit.

Tack för att du läste idag – och kram på er – varenda en <3

/Sara Ananda

12 thoughts on “Andra advent – och kort för veckan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *