Första advent – och kort för veckan

Glad Advent! Hoppas ni har en mysig förmiddag med en massa ljus och gott kaffe – som jag.
Jag är ingen stor julfan, men i år känns det viktigt – kanske för att vi så väl behöver lite ljus och mys, lite känsla av normalt. Så jag har pyntat, med liten gran, stjärnor och en liten Nissedörr till barnbarnen.
Här i Västerås har vi till och med lite snöfall, som beställt till den första söndagen i advent.

Har ni haft en fin vecka? Jag tycker den var lång, hade väldigt mycket konferenser på jobbet så det blev lite för mycket sittande vid datorn vilket såklart slutade i jätteonda axlar och nacke. Lite bättre nu – som tur är.

I eftermiddag ska jag och Ulrika packa ner vår nuvarande mottagning och i morgon får vi nycklarna till Gårdshuset – det känns som en saga hela den här grejen och jag är så otroligt lycklig över detta. Jag hoppas ni vill följa Gårdshuset – det blir en liten adventskalender där, med tips, tävlingar och uppdateringar kring huset och vad som händer där. Ska bli så himla kul.

I natt sov jag lite kass – som vanligt när det är på väg att bli fullmåne – månen är full i morgon måndag – passar ju perfekt att få nycklarna till drömhuset då <3

Fullmånen handlar mycket om att lägga det gamla bakom sig, att lägga bort negativa tankar och energier, ändra på negativa mönster. Det är en bra tid för att göra sig av med sånt som vi inte vill ha i vårt liv – rädsla, avund, skuld – allt som gör att vi känner oss sämre och allt som gör att vi jämför oss med andra. Bort med allt sånt!
Det är också viktigt att tänka på förlåtelse. För att kunna lägga bort negativa saker behöver vi också förlåta. Oss själva och andra. Vi behöver släppa på oförätter, lägga bort känslor av att ge igen.
Som Buddha sa: Att hålla fast vid vrede är som att dricka gift och förvänta sig att den andra ska dö.

Det ligger något i det. I förlåtelsen finns frihet. Jag har skrivit om detta förut, men det tål att upprepas. En enkel övning och ett förhållningssätt får ni här: Om någon gör dig orätt, någon du känner, eller en okänd så kan du välja hur du agerar på det. Om någon på ditt jobb eller skola beter sig illa – så kan du välja om du går igång på det eller inte. Jag vet att det kan vara svårt, men här är en enkel bön som du kan använda. Den är på engelska – men du kan ju välja att använda den på svenska om det känns bättre.

När någon är dum i huvudet, be så här:
May angels bless you with… (och så lägger du till det som du tror att personen behöver, det kan vara love, joy, patiance, wisdom, kindness osv)
När du ber för någon med kärlek i hjärtat istället för att gå igång och sjunka till personens nivå, skapar du en kärlekstråd mellan dig och den här personen. Personen kanske inte ens vet om att hen gjort dig orätt, och vet framför allt inte om att du ber för denne. Det gör inget, universum vet. Hör.

I fullmånen kan du också göra en ceremoni för tacksamhet, du kan göra så här om du vill (eller på ett helt annat sätt):

 • Sätt dig ner i lugn och ro, tänd ett ljus, stäng av telefoner osv.
 • Ta en stund och tänk på några personer, situationer eller platser som du verkligen känner tacksamhet inför.
 • Skriv ner dem på ett papper
 • Håll pappret i dina händer och fokusera på det du är tacksam över, bränn sedan lappen. Detta är en tid för att släppa, let it go.
 • Avsluta med några ord eller tankar, där du uttrycker din tacksamhet över det du har.

Och så har vi kort för veckan som kommer. Det första kortet idag ramlade ur leken själv när jag började blanda – och det är ett tydligt tecken på att det är något viktigt som kommer. Här är korten till er:

Ödeshjulet: Du har avslutat något och är redo att gå in i en ny fas, en ny tid. Det kan kännas som att det är dags att skörda. Du har lärt dig mycket och du går in i det nya med kunskaper som du inte hade innan.
Du förstår nu att när en dörr stängs så öppnas en annan – nu står du på tröskeln i en ny dörröppning och du behöver inte tveka eller blicka bakåt. Du har allt du behöver. På din resa framåt – minns detta: Det kan kännas som att världen snurrar fort, ibland för fort. Men blicka inåt, i dig själv – in i hjulets nav. Där är det stilla – och när du blir yr så gå inåt och fokusera. Stillheten finns där inne – om du vänder blicken inåt.

Vagnen: Detta är kortet för rörelse och förändring, ihop med det första kortet så är det tydligt att du är på väg någonstans. Om du har känt tvekan innan så är tiden inne nu, att kliva över tröskeln, att fatta tömmarna och vara den som styr din vagn mot det nya. Kortet visar att du lämnar det gamla (staden) och du tvekar inte när du ger dig av. Det du upplevt och lärt dig kommer att vara dig till nytta och hjälp på din färd. Staden kan symbolisera gamla tankar och känslor – och kopplat till fullmånen så är du verkligen redo att lämna kvar tung last som du inte längre behöver. Släpp, lämna – lägg bort det som gör att din vagn står stilla på vägen.

Rättvisa (omvänd): Allt är förstås inte lätt och enkelt i detta, du kan känna dig orättvist behandlad av någon, och kanske inte redo att släppa på ilska och hämndbegär. Det är alla dessa känslor du behöver släppa – det här kortet berättar för dig att du kommer att bli uppkastad på stranden om och om igen – ända tills du förstår vad du behöver göra för att komma vidare, för att känna frid och stillhet i ditt inre. När du kan släppa på tanken att vilja ge igen, och istället tänka: Jag förlåter dig, I love you – då är du redo. Låt fullmånen denna första advent, detta märkliga år vara den tiden – då du förlåter och går vidare. Du har ett val.

Wow, vilket starkt budskap denna vecka. Förlåtelse är svårt, och smärtsamt. Men så befriande och så läkande.

Så – denna fullmåne, gör en förlåtelseceremoni, ladda dina kristaller i fönstret och fyll dem med en intention av kärlek och förlåtelse till världen. Det om något behöver vi just nu, allihop. Vi har inte tid för ilska, vrede, missunnsamhet och avund. Tycker du att någon gör något bra – säg det. Tycker du att en främling på bussen har en fin mössa, eller har snygga skor – säg det. Ring en vän, en släkting, skicka ett positivt meddelande till någon som du tycker om. Det krävs inte mycket för att skapa goda energier.

Tack för att du läser, det betyder mycket för mig. Om du gillar det jag skriver så blir jag ännu gladare om du gillar mig på Facebook, Instagram och om du också klickar gilla på Gårdshuset. Alla länkar finns på min hemsida – välkommen dit också.

Kram på er alla – och kärlek till er, varenda en. Ha en fin vecka,

/Sara Ananda

14 thoughts on “Första advent – och kort för veckan

 1. Tack ♥️
  Detta kändes så träffande för mig just nu. Är väldigt osams med min dotter just nu då hon har sårat mig väldigt mycket efter att jag äntligen sagt ifrån efter alla år då hon har försökt styra mig. Men jag vet att vi inte kommer vidare om jag inte ner om ursäkt fast jag egentligen inte har gjort nåt fel mer än att säga ifrån men detta tar för mycket energi och jag måste komma vidare så jag ska försöka att komma vidare genom att lägga allt bakom mig och känna kärlek igen även om det är väldigt svårt. Tack för ditt fina budskap ♥️🌈🙏

  1. Ja, det är så svårt – jag vet… Särskilt när det handlar om mamma-dotterrelationer, tro mig – jag vet (fast för mig handlar det om mig och min mamma). Ge inte upp, ha tillit – och glöm aldrig ditt eget värde. Stor kram <3

 2. Väldigt intressant budskap, och mycket att ta till sig! Klockrent budskap, och alltid lika givande att läsa det du skriver 🙂👏♥️

 3. Tack för veckans kort 🙏🏼
  Hade önskat att jag kunde hälsa på dig i Gårdshuset. Lycka till med allt du/ni ska ta er för där 🥰

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *