Nymåne – och kort för veckan

Hej alla <3 Hoppas att ni har haft en bra vecka, här har det varit mörkt och grått – och så har vi fått skärpta råd när det gäller pandemin. Det gäller att verkligen göra sitt bästa för att inte deppa ihop helt. I våras hade vi ju sol och blommor att se fram mot. Nu – bara mörker och gråa dagar. Vi får hjälpas åt att pigga upp varandra, vara extra snälla mot andra och vara en anledning för någon att le. Det krävs inte så mycket, bara att vi visar lite omtanke, och försöker hjälpas åt när det går.

Om himlen varit klar hade vi kunnat se att det idag är nymåne. En tid för manifestation och en tid för att fokusera och formulera för oss själva vad vi drömmer och vilka mål vi har. Det finns många olika sätt att göra det – jag tänkte beskriva lite hur jag brukar göra. Inte sagt att mitt sätt är bättre, bara som inspiration till dig som kanske skulle vilja testa.

Börja med att fundera över vad du verkligen vill och önskar. Är det verkligen en miljon kronor på lotto eller handlar din önskan kanske mer om att kunna leva ett friare liv? Här är det bra att ta med sig den gamla klyschan: Be careful what you wish for…

Det finns inga gränser, du kan önska och manifestera vad du vill – när du tror på det, så kan det bli din sanning. Men tänk realistiskt. Var också försiktig med att önska dig specifika personer, eller önska att någon ska ändra på sig för att passa dig bättre. Människan har en fri vilja och den kan vi aldrig någonsin önska eller manifestera bort. Hur gärna vi önskar förvandla en groda till en prins…

Hitta också känslan i dig själv, att du är värd det som du önskar dig. Om du manifesterar och önskar något som du känner kanske ändå inte är möjligt eller för dig – då är det just det du skickar ut i universum. Att du inte är värdig. Att det inte är för dig. Du är värdig, du är värd allt det goda. Hitta den känslan i dig. Du är värd allt det goda, du är älskad, du är komplett och perfekt – du är värdig allt det goda. Fokusera på det.

Om du vill göra en enkel nymåneceremoni så kan du exempelvis göra så här:

Skapa en lugn miljö, tänd ljus, ha skön musik på, se till att du inte blir störd av telefon etc. Bestäm dig för vilka önskningar du vill fokusera på, var realistisk. Dessa önskningar kommer du att fokusera på under de närmsta veckorna. För varje önskning – tänk också på vad du kan göra för att den ska slå in. Som exempel: du känner dig ensam och vill ha nya vänner. Då behöver du fundera vad du kan göra praktiskt för att hjälpa önskningen på traven. Att sitta hemma och kolla på Netflix kanske inte hjälper så mycket. Förstår ni?
Skriv ner på ett papper eller i en fin bok. Läs igenom dina önskningar, en i taget – och visualisera dem. Känn i kroppen hur det känns när de slår in, hur du mår när de blivit sanna.

Avsluta din ceremoni med att sitta en stund i stillhet, och släpp dina önskningar fria. Släpp dem, låt universum göra sitt jobb nu. Vid nästa nymåne – ta fram det du skrivit och läs igenom. Vad har hänt?

Vanligt är att det man önskar inte slår in. Och så tappar man modet och tänker att det där funkar ju inte, vilket skit alltså. Det man kan göra är att fundera över – var detta verkligen det allra bästa för mig? Var det realistiskt? Kanske den vägen inte var för mig just nu?

När du sitter och går igenom dina önskningar – lägg till: eller bättre. Det är inte alltid vi vet vad som är vårt allra bästa. Jag gör alltid så.

Om du gillar kristaller så kan du meditera med en sådan, och med dina tankar fylla kristallen med alla dina önskningar. Bär med dig kristallen och påminn dig om dina önskningar under dagen.

Det finns så många olika sätt, detta är ett – vill du lära dig mer kan jag tipsa om Yasmin Bolands böcker. Vilken kunskap alltså 🙂

Veckans kort ska vi också titta på så här i nymånetider. Spännande att alla kort kom rättvända idag – det gör deras budskap tydligare och mer kraftfulla. Här har ni korten för veckan som kommer:

Stjärnan: Det här kortet visar på nytt hopp, ny kraft och energi. Det kan ha skett många ändringar i dina planer under den senaste tiden och nu kan det vara så att det börjar lugna ner sig. Den stora stjärnan på kortet symboliserar dig själv, de mindre visar att du inte är ensam – du har hjälp och stöd på din väg. Även om du kanske inte ser dem, eller väljer att inte se deras ljus – så finns de där för dig. Du kommer att bli förvånad över hur mycket hjälp och stöd det finns för dig – om du räcker ut handen.
För en del av er kan det här kortet också visa på någon form av erkännande, du har en talang för något som du får en möjlighet att visa upp. Ha modet att skina – stjärnan kommer att leda dig rätt, du går inte vilse.

Vagnen: Även detta kort visar på förändring – på ett positivt sätt. Du kan ha tagit dig igenom en tid av mycket tankar och funderingar. Du har fattat beslut, och gjort förändringar som du kan ha kämpat med. Du har lärt dig en massa saker och du är redo att styra din vagn på din egen väg. Nu behöver du vara fast i din styrning – du måste hålla i din färdväg och inte låta dig övertalas att svänga in på andra vägar. Staden på kortet symboliserar det gamla som du nu lämnar. Om du tittar noga på kortet så ser du att hästarna går fritt framför vagnen. När du är sann mot dig själv – hästarna är dina inre röster och din själ – så kan du styra dem med enbart dina tankar. När du är överens med dig själv, så kan du styra din vagn på vilken väg du än önskar.

Rättvisa: Det här kortet visar på en tid av upplösning. Upplösning av det gamla, precis som vagnen lämnar den gamla staden. Du är på väg mot något nytt och på denna resa behöver du också rensa i gamla relationer och konflikter. Det kan vara en tid nu, när gamla saker flyter upp till ytan och behöver hanteras. Du är redo för det nu.
I vissa fall kan du behöva lägga dina egna känslor åt sidan och se på saken utifrån. En del saker går inte att lösa med känslor, det kanske finns konflikter och relationer som du behöver lämna kvar i staden, när du ger dig av. För en del av er handlar det om att verkligen göra slag i saken och kanske skriva listor över vad som är värt att behålla och vad som måste lämnas kvar. Allt som inte ger dig glädje, energi eller kraft kan behöva lämnas – i sin helhet eller delvis. Det är som att städa garderoben – hur många plagg spar vi för att vi tycker de är fina eller har minnen kopplade till sig, trots att vi aldrig mer kommer att kunna bära dem? Är det dessa plagg som ska hänga på våra galgar och ta plats? Vik ihop dem, lägg dem i en låda – eller skänk bort dem. På det sättet får vi luft och rymd i vårt inre – och också plats för nya tankar och drömmar. Plats för våra nya kläder.

Ja, det var tydligt idag, känner jag. Kopplat till nymånen så finns det mycket att önska utifrån tolkningen av korten idag. Jag förstår precis.

En av mina drömmar slog ju in nyligen – gårdshuset. Jag lärde mig något av den resan. Det här att önska något så himla mycket, manifestera, se sig själv som att det redan hänt – och så släppa det till universum. Jag kände en sådan koppling till huset, som att jag på ett sätt visste att någon gång kommer jag dit. Den känslan gav mig ett lugn och en trygghet – det var ingen stress, jag kunde släppa den önskningen fri, det skulle hända när det var dags. Och det är dags nu. Magiskt är det. Jag har lärt mig hur det känns att släppa en önskning fri, att inte “överönska” och bli besatt av en tanke och en önskning. När vi överönskar, så kommer även de negativa tankarna: “jag kommer aldrig att få det där huset”, “jag kommer alltid att vara ensam, varför träffar jag inte någon att älska?” Och när det händer – vad skickar vi ut? Jo, tvivel, oro, rädsla.

Tack för att just du läser – om du gillar mina texter så blir jag som vanligt jätteglad om du också gillar mig på Facebook och Instagram – och signa gärna upp dig för mitt nyhetsbrev som kommer någon eller ett par gånger per månad. Allt hittar du på min hemsida. Tack för att du stöttar en liten företagare med ett par gilla-klickningar.

Jag önskar dig en fin söndag, jag tänker mig att meditera, laga lite mat och kanske börja se den nya säsongen av the Crown på Netflix. Vädret är så grått så en filt och serie kan vara det som ljusar upp den här dagen. Ihop med tända ljus och en liten nymånemeditation.

Kram på er – ha en bra vecka, ta hand om er och tvätta händerna osv.

/Sara Ananda

14 thoughts on “Nymåne – och kort för veckan

 1. Tack så mycket för fint budskap, ser ju väldigt bra ut! Alltid lika givande att läsa dina inlägg. Ha en bra dag ♥️

 2. Hej först, jag har fått tag på boken om Shandi Devi. Helt underbart intressant och en glädje att läsa, Tack.
  Texten idag, du hittar alltid rätt. Korten talar sitt tydliga språk. Jag måste skynda långsamt och och göra klart den önskningen som är mest angelägen, att känna tacksamhet över mitt hem. Sedan kan jag ta itu med nästa. Stort tack för idag.

  1. Åh – visst är det en underbar bok – den ger SÅ mycket hopp om det som finns bortom detta <3 Tror du är på rätt väg där – en sak i taget, alla önskningar måste få ta sin tid, och få möjlighet att landa rätt i oss. Tack för dina tankar – kram <3

 3. Hej!
  Så glad jag blir över att du fick ditt gårdshus!
  Och visst är det grått och trist, men jag ska göra som du!
  Titta på The crown på Netflix. I mörka tider är det så skönt att bara sitta i sitt lilla soffhörn och koppla av!
  Kanske t om ska baka mig en sockerkaka för att ha något gott till kaffet!
  Önskar dig all lycka till i framtiden! Och i ditt lilla gårdshus!
  Kram

 4. Tack ! Det händer mycket nu posetiv är det då jag både älskar hösten vintern. Har träffat rätt person med som kommer förhoppningsvis bli givande spännande resa. Är fördel ara lss sort i mitt fall för man har andra rättigheter då blir det hjälp på traven på rätt sätt. En underbar människa steg för steg kommer vi göra underverk i hopp.. ?

  Bästa av allt kostar inte mig en massa. Blir inte runerad.
  Det är kommunen som ordnar det här fantasiska vilken matchning alltså ! ?????? jag är så ödmjuk djupt tacksam. Änkligan mer tur.
  Bästa av allt vi är så lika med hon med värme känslig gillar inte värmen. Samt samma intresse.
  Så jag är lycklig på så sätt.
  Men har berg bestiga. Men blir lättare nu har en rätt person martsar själsligt på alla plan passar oss båda utmärkt.
  Gäller folk har jag haft otur innan. Nu med försiktighet vågar jag tro på det här.. jag anser att folk gjord livet är enorm stor risk. Skillnad från djuren är lättare på alla sätt vis..
  Men vem vet kanske dena resa kan ge lite glimt av liten mängd av det kändes omöjligt. Men senaste tiden lärt mig tar för var är inte hoppas för mycket. . För minska besvikelsen.

  1. Va lustigt! Köpte pizza idag o när jag gick ut därifrån sa jag ”va konstigt det luktar sockerkaka här” lukten fanns med i bilen ett par minuter men tynade bort sen. Tack för dagens kort! ????

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *