En dröm blir sann – och kort för veckan

Ni som får mitt nyhetsbrev fick nyheten redan igår, för er andra vill jag berätta idag! Det är helt otroligt, drömmar kan slå in…

Birkan Tore lärde mig för länge sen att alltid lägga till “eller bättre” när jag önskar eller ber om något. När jag lägger mitt hjärtas önskningar i händerna på universum, så avslutar jag alltid min bön med “eller bättre”.
Varför?
Jo, för att vi människor kanske inte alltid vet vad som är bäst för oss. Om vi tänkte lite längre så kanske vi skulle se nya vägar, andra vinklar. Som med min och min vän Ulrikas mottagning. Minns ni hur glad jag var när vi flyttade in i det rummet? Det var som en dröm, ett eget rum liksom… Ett år har vi varit där, och nu behöver vi flytta av olika anledningar.

Vi har under den senaste tiden tittat på en massa olika lokaler och rum. En källarlokal, ett rum som kändes som ett konferensrum, olika typer av kontorshotell – inget har känts hundra men vi har hela tiden känt att det kommer att lösa sig. Vi har haft tillit och tilltro till processen och ingen av oss har känt stress eller oro. Vi har bett om en lösning, och vi har vetat att den kommer till oss när det är dags.

För ett par veckor sedan kollade vi på ett rum som vi direkt kände inte var passande. När vi stod och väntade på fastighetsägaren, stod vi och beundrade ett litet gult hus ute på grusgården. Ett litet gammalt gårdshus, med röd dörr. Vi skojade och sa att det där tar vi! Och vi sa till ägaren lite på skoj att vi gärna ställer oss på kö för det där lilla huset.
Och gårdshuset blev vår målbild. Någon gång kommer vi att ha en lokal ungefär som det huset. Allt vi kollade på jämfördes med det huset. Till slut hittade vi ett litet rum i city, superfint och kändes ok – för ett tag. Vi bokade tid för att skriva kontrakt på tisdagen. På söndagens eftermiddag hörde mannen med huset av sig och berättade att hyresgästen sagt upp kontraktet – och nu undrade han om vi ville ha det?

Nu har vi skrivit kontrakt för ett litet gulligt gult 1700-talshus. Det är perfekt, vi är överlyckliga och jag förstår nu den där känslan av lugn jag haft i hela processen. Jag förstår nu känslan av lugn jag hade när vi fick veta att vi inte kunde ha vårt rum kvar. Såklart – vi behövde ju ut och leta, för att kunna hitta vårt hus. 1 december får vi nycklarna och det kommer att bli magiskt. Magiskt…

Veckans kort är också magiska som vanligt, här kommer dom för er:

Eremiten (omvänd): Här kommer en liten uppmaning – att vara försiktig. Du kanske struntar i viktiga budskap från din inre röst, eller från din fysiska kropp. Det kan vara läge att ta en paus och dra dig undan lite. Du behöver tid för dig själv. Du ska inte vara så envis, för du vet innerst inne att du verkligen kan behöva både råd och hjälp i den situation du är i nu. Släpp lite på din stolthet. Du behöver inte upprätthålla fasaden. Du ska inte ge upp, för du ser inte vad som väntar dig bakom hörnet. Det får du bara veta om du fortsätter, ett steg i taget.

Styrka: Om du har något som du funderar över, ett beslut som ska fattas eller bara en stor fråga i ditt liv – så berättar detta kort att du behöver fatta alla beslut med kärlek som grund. Endast kärleken kan besegra oro och rädsla – och i styrkan av kärleken kan du även hitta kraft och mod. Beslut som fattas i rädsla blir aldrig bra. Se på kortet. Ett djur som behandlas illa reagerar med vrede, ett djur som behandlas med kärlek – svarar med kärlek. Behandla dig själv som du skulle behandla ett älskat djur eller människa. När du älskar dig själv kommer du att hitta styrkan, och kraften. Andra kommer att se ljuset i dig – och du kommer att ge kraft till andra. Kärleken läker, ger styrka och för dig in på din rätta väg.

Döden: Det här kan ju kännas deppigt – men faktum är att detta kort är ett väldigt positivt sådant. Kortet visar på en positiv förändring i ditt liv. Gamla saker som du inte längre har nytta av faller bort och du kan börja om. Ett kretslopp som är naturligt.
På samma sätt som löven faller av träden på hösten, faller gammalt skräp av oss med jämna mellanrum. Hur ska vi annars kunna växa och bygga nytt? Du ska inte vara rädd för den här förändringen, streta inte emot. Det här kortet visar på en en glädjefylld förändring, trots att du kanske känner rädsla just nu. Det finns ett ljus i tunneln, och du behöver kanske bara släppa taget lite – så du faktiskt vågar se det.

Stora frågor denna vecka, fina budskap – jag tar dem till mig och spar dem i hjärtat.
Jag hoppas att veckans kort gav dig något också.

Nu går vi in i en orolig period, de flesta av oss kommer under en tid att leva med skärpta restriktioner. Var rädda om er och om varandra. Ljuset i tunneln kommer – vi måste våga tro på det.

Tack för att du läser mina tankar, jag blir så klart superglad om du gillar mig på Facebook och Instagram, och prenumererar på mitt nyhetsbrev som kommer lite då och då. All info finns på min sida som du hittar här.

Kram på er, vi hörs här nästa söndag och i sociala medier innan dess,

Namasté,
/Sara Ananda

8 thoughts on “En dröm blir sann – och kort för veckan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *