Tidig morgon – och kort för veckan

Godmorgon alla! Vilket knas det blir för mig när det är tidsomställning. Jag har sovit SÅ dåligt inatt, och vi vaknade före fem här hemma. Jag kommer att bli så glad om/när de bestämmer sig för vilken tid vi ska ha och så får vi ha den hela tiden. Det blir liksom värre för varje år – och det är värre än fullmåne. Vad tror ni – påverkas man så mycket eller är det bara i skallen? Minns när vi hade vår senaste hund, han var värre än Skalman när det gällde mat, vilket innebar att han var superdryg vid tidsomställningen både vår och höst. Barn är ju lite lika, men femtioåringar ska man inte glömma i detta 😉

Har ni haft en bra vecka? Jag har haft en helt ok sådan, har framför mig en vecka med väldigt mycket jobb, så jag antar att jag går och lägger mig vid åtta ikväll om jag inte lyckas sova middag en liten stund…

Jag har läst en bok också, “Spökindustrin, en bluffmakares bekännelser”. Ni behöver inte skaffa den boken, den lämnade bara dålig smak i munnen, iallafall hos mig. Författaren försöker alltså göra en seriös granskning av den svenska new-age/mediumvärlden. Och som final gör han en seans, och låtsas vara medial. Luras alltså – för att bevisa att det går att luras, att det går att låtsas vara medium. Boken innehåller intervjuer och beskrivningar av seanser, beskrivningar av bluffmedium och reflektioner. Flera av de andliga profilerna vars arbete/historia beskrivs i boken har avböjt medverkan, vilket gör hela boken väldigt grund.

Och vad skapar en sån här bok då? – jo, större misstänksamhet mot medium. Och det kanske är bra egentligen, för det finns nog ingen bransch som innehåller fler bluffare. Det finns kanske ingen bransch där det förekommer så mycket fusk och rena hittepå. Men ändå – att lura människor som söker hopp och tröst i sin sorg och saknad – det är inte ok för mig…

Det finns en film, en dokumentär, som heter Kumaré. En kille skapar en guru, av sig själv, och börjar tala, samla människor – och blir med tiden en andlig ledare för många. Helt och hållet påhittat. Ett experiment – för att se hur människors behov av en guru, en ledare skapas. I slutet av filmen avslöjar han allt för sina närmsta “lärjungar”. Att leka och experimentera med andra människors tro och övertygelse är väldigt fult tycker jag. Vi har vår fria vilja, att tro på precis vad vi vill – så länge vi inte gör någon annan illa. Vi är alla en del av källan, av universum eller vad vi väljer att kalla det – och ingen har rätt att luras, förstöra eller smutsa ner någon annans tro.

Jag tycker självklart att sekter ska granskas, sekter där människor far illa. Jag tycker självklart att övergrepp och våld i Guds namn ska upp i ljuset. Jag är själv uppvuxen i kristna kollektiv – det kanske är därför jag reagerar så starkt på de här sakerna. Att wallraffa sig in i en skadlig sekt, med syfte att hjälpa människor till ett fritt liv – kör på!

Att låtsas vara ett medium och förmedla låtsasbudskap till vanliga människor som sörjer och söker svar. Inte ok. Det är att gå över en gräns. Och inte ens för att få till lite rubriker och tv-intervjuer är det ok att gå över den gränsen.
Det finns medium som är på låtsas, som luras – så är det tyvärr. Och alla som tänker sig att anlita ett medium får här några punkter som kan vara till hjälp, en checklista:

 • Fråga personen om utbildning, mediala förebilder etc.
 • Fråga om hemsida osv. En person med få vänner på fb, och inga hänvisningar till någon hemsida eller vänner som interagerar med personen kan vara en fejkprofil.
 • Kolla om personen har ett företag och betalar skatt och moms.
 • Vad är rimligt att betala? Många som är duktiga jobbar gratis eller för mycket små summor på fb. Inget fel i det, men gå inte på vad som helst, och lägg inte din tilltro till vem som helst, som tar en tia för ett budskap. Lita på din magkänsla, ställ kontrollfrågor innan du betalar.

Många vill ha snabb och gratis hjälp, det skapar en miljö som gör det lätt för den som vill luras. Om alla var lite mer noga, och faktiskt ställde frågor innan så skulle nog många av lurisarna försvinna. Och vänner – nöj er inte med ett budskap som är kopierat från kortens tillhörande lilla bok. Iallafall inte om ni betalat pengar.

Här får ni veckans kort – som vanligt helt gratis 🙂

Kejsaren (omvänd): Det är mörkt ute, det är höst och kallt. Du kan känna en trötthet och en liten svacka i energin. Du kan ha känt att du är på g, nu jäklar liksom – och så bara: TRÖTT!
När du hamnar i det här läget så är det viktigt att du tänker på att inte omge dig med personer som är i en liknande energi, du hamnar lätt i en spiral som bara går nedåt.
Ta makten över dina känslor, för de är just bara det: känslor. Du kanske har lite motgångar, inställda planer och en känsla av att allt går fel? Den här tiden är som en gungbräda – och du sitter på båda sidor. Du bestämmer själv när du vill kliva av, och du bestämmer vilka saker som du ska prioritera och satsa på. Det finns saker som behöver förändras – och nu är den tiden inne.

Tornet: Och här kommer förklaringen på varför första kortet kom omvänt. Tornet handlar alltid om förändring – ibland väldigt plötsliga förändringar, ibland mer smygande. Men alltid förändringar. Ofta handlar det om att du behöver tänka om, tänka nytt – kanske överge gamla mönster för att kunna ta dig fram i det nya som du står inför. Sopa rent, rensa luften – inte lämna osagda sanningar osagda.
Den här tiden går inte att undvika, du kommer att förstå allt sen, när dammet lagt sig och du kan börja bygga upp ditt torn igen.
Kortet kan visa på problem med hälsan, kroppsligt eller själsligt. Mer ofta handlar det dock om förändring i något invant, mönster och vanor.
Detta är i grunden ett positivt kort – inget nytt kan födas om det inte först rasar. Om du inte är villig att göra förändringar, så kommer din värld inte heller att förändras. Du kommer att resa dig – som fågel Fenix, och igen breda ut dina vingar och lyfta mot din nya väg.

Vagnen: Fantastiska de är, dessa kort. Vagnen berättar om en tid i förändring och rörelse. Du kan vara i ett tillstånd av tvekan, inför något du behöver bestämma dig för. Det kan kännas omöjligt att resa sig efter att tornet rasat – men det är nu du behöver resa dig, fatta tömmarna och styra din vagn mot DITT mål. Bort från det gamla – mot det nya. Det värsta är över, din resa blir lättare när du styr vagnen med ödmjukhet, förståelse och tillit inför den nya väg du nu viker in på. All is well, du är skyddad.

Oj, ja – det var lite upp och ner denna vecka. Jag förstår vad korten betyder för mig och jag kan känna hopp även om den där tröttheten kan verka förlamande och omöjlig att vinna över.
Du kan förhoppningsvis känna detsamma. Vi lever verkligen i en märklig tid, som självklart påverkar oss, vår energinivå och vår känsla av hopp och tillit. Men vi ska aldrig ge upp. Och det menar jag på ett djupare plan än att tvätta händerna och hålla i och hålla ut. Jag menar – när Tornet rasat för oss alla, så är det viktigt att vi hjälps åt att bygga upp allt igen. Inte gå in i vårt ego, och roffa åt oss de bästa stenarna till vårt eget krypin. Tillsammans kan vi – och vi är så mycket starkare ihop.

Det blev ett långt inlägg idag, om du orkat läsa ända hit så vill jag tacka dig för det.
Jag blir också glad om du gillar mig på Facebook och följer mig på Instagram. Och skriv gärna upp dig för mitt nyhetsbrev! Alla länkar hittar du på min hemsida om du klickar på länken här.

Jag önskar dig en riktigt fin söndag, stor kram till dig <3

16 thoughts on “Tidig morgon – och kort för veckan

 1. Hej
  Jag tycker om att läsa vad du skriver om
  Dina kort för varje vecka o jag suger åt mig allt
  Cecilia

 2. Hej jag tycker verkligen om att läsa dina inlägg ser fram emot dem varje söndag och alltid är det något som är spot on ?❤

 3. Å, tusen tack!
  Just där står jag nu, ev förändringar och mot nya mål, men inget är bestämt än, bara små, små möjligheter kanske, som jag inte vet något om innehållet än. Men det har med arbete å göra.

  Blev redan inbjuden till en informationsträff, men tidpunkten passade mig inte, så nu hoppas jag på nästa möjlighet och att inbjudan kommer i så god tid att jag kan göra förändringar i mitt schema vid behov.

 4. Tack för veckans kort, väntar alltid på söndagarna att du ska lägga ut korten… hoppas på en positiv förändring ang. jobb, men tålamodet är så kort ibland??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *