På väg – och kort för veckan

Hej! Åh, vad sent korten kommer idag – sorry för det 🙂 Jag har varit mormor här på heltid i helgen så har inte haft en minut över förrän nu. Hjärtat fullt av kärlek, och hjärnan full av en treårings funderingar. Han är helt fixerad vid blåljus, ambulans, polis, brandbil – han kan sitta hur länge som helst med sin morfar och kolla klipp med utryckningsfordon på youtube…

Det är intressant, att vissa kort kommer upp så himla ofta. Den här veckan ser jag direkt att det handlar om förändring. Det gör ju ofta det – för att vi alla ju är i en ständig förändring, större eller mindre. Inget stannar, även om det kan kännas så ibland.

Jag har denna vecka känt en sådan trötthet, över att smittan verkar ta ny fart. Tänk, i mars – hur vi alla tänkte att till sommaren är det över… Jag märker också att folk i allmänhet verkar ha slappnat av, har slutat hålla avstånd och verkar inte bry sig längre. Lite läskigt tycker jag. Vi behöver fortfarande vara vaksamma och försiktiga.

Förändring – ja, jag tror att hela vårt samhälle och våra liv kommer att vara förändrade när detta är över. Vi kommer att se på saker på ett annat sätt, och kanske förstå vad som är viktigt egentligen. Vi kommer förhoppningsvis att fokusera mer på den vi är inuti, istället för den vi så länge försökt att vara utanpå. Det som vi tänkt att vi är, vårt yrke, en mamma, en syster, en kompis, en tränare osv. Det är saker vi är för att vi gör något. Det är alltså inte det som ÄR vi. Det är något vi skapar, och är för att vi presterar något.

Det vi ÄR, det är något helt annat. Vi är kärlek, vi är universum, vi är evighet. Vår själ är. Och vi hör ihop. Om ni som jag lever i vetskap om att detta livet inte är det enda vi får, så har jag ett tips på en bok som jag verkligen tycker att ni ska läsa. Jag har läst den flera gånger, och den är grunden i det arbete jag gör som regressionsterapeut. Vetskapen om att det är så, vi har levt andra liv, och vi kommer att leva igen efter detta. Boken heter Shanti Devi, och handlar om en flicka som föds i Indien. Hon minns sitt förra liv, och det intressanta är att hennes make och son i det förra livet fortfarande levde. Detta är en dokumentär bok, otroligt spännande. Läs den om ni får möjlighet. Det finns ett stycke i boken som jag ofta läser, där Shanti Devi beskriver mellanrummet mellan liven:

Det fanns ingen sol, ingen måne, ingen jord. Bara detta milda silversken. Och det rörde sig hela tiden som en svag flämtning. Ljusvarelser försvann och nya framträdde. Allesammans hörde ihop. Vi var länkade samman med något slags fina strålar. Vi var ett. Om vi människor bara visste hur tätt vi hör ihop, skulle vi aldrig kunna göra varandra illa.
Ur boken Shanti Devi, skriven av Sture Lönnerstrand

Det är så himla vackert, älskar det stycket.

Veckans kort kommer här – förändring alltså:

Styrka (omvänd): När detta kort kommer omvänt kan det tyda på en känsla av enorm trötthet, eller sjukdom. Det kan kännas som att du är separerad från den övriga världen. Kanske har du slutat lyssna på din inre röst som försökt tala om för dig att undvika människor som tar av din energi utan att ge något tillbaka?
Tänk dig ett lejon, som är sjukt och instängt i en bur. Föreställ dig hur det lejonet mår, hur det längtar till savannen. Det lejonet finns i dig och du måste släppa det fritt. Du måste släppa dig fri, och sluta begränsa dig själv. Du behöver vila och återhämtning, och när du lyssnar på vad din kropp och själ behöver så kommer du att återfå din forna styrka och kraft. Ge inte upp.

Vagnen: Det här kortet visar på en tid i rörelse och förändring. Kanske har du funderat och funderat – och haft svårt att fatta ett beslut, nu känner du att det är dags – när du släppt dig fri så återkommer din styrka och du kan göra rätt val för dig.
Du är på väg bort från något gammalt, mot något nytt och nu behöver du hålla dina tömmar i ett fast grepp och vara den som avgör vilken väg du ska ta. Du har färdats en lång väg, och du är på slutet av din färd. Du behöver ha mod och tillit – men var försiktig så att du inte blir arrogant och oförsiktig. Den gamla staden som du är på väg bort ifrån kan vara en plats, någon person, eller kanske gamla åsikter och värderingar. En liten varning här – du måste kämpa för det du vill nå. Inget kommer till dig utan kamp. Jag får till mig att några av er som läser detta kanske har fått en spådom eller liknande om en framtid som är önskvärd. Tänk på att du bara når dit om du kämpar för det. Att sitta och vänta på framtiden ger inget alls. Gör jobbet, och vägen kommer att ligga rak och utan hinder framför dig.

Tornet (omvänt): Du har väntat på förändringen som sker nu. Kanske har den inte inträffat ännu, kanske är du mitt i den. Men var säker på att den kommer. När detta kort kommer omvänt så tyder det på en lite mindre omvälvande förändring än om kortet skulle vara rättvänt. Det är bra för dig just nu, att det blir av det mildare slaget. Du har haft det på känn, helt klart, och du kan inte slappna av riktigt ännu.
I det större perspektivet så berättar det här kortet om stora förändringar – kanske krävs det en katastrof för att ena mänskligheten. Kanske behövs den här tiden för att vi ska sätta oss i förbindelse med vårt sanna inre jag. Och för att våra själar ska koppla ihop sig igen, i de trådar som Shanti Devi berättar om. Den här tiden kan vara svår och jobbig, men försök att vara flexibel, och framför allt öppen för att bli överraskad av livet. Ibland måste något rasa för att vi ska kunna bygga upp något ännu starkare.

Tillit, tålamod – det som är så svårt. Men – jag är helt säker på att vi människor kommer att förändras till det bättre. Jag vill tro det. Jag känner själv att jag förändras. Att jag försöker leva mer genom min själ, och inte genom mitt ego. När vi börjar känna och ana de kopplingar som finns mellan oss, så skapar vi en snällare värld. Om den här pandemin har haft någon som helst positiv funktion – så hoppas jag att det är den. Att vi i fortsättningen tar mer ansvar för varandra, att vi är snällare mot varandra och inser att vi alla hör ihop. Vi är ett.

Tack för att du ville läsa, och om du gillar det jag skriver så får du som vanligt mer än gärna klicka gilla på min Facebooksida och följa mig på Instagram.

Kram på er – ha en magisk vecka tills vi hörs igen!

6 thoughts on “På väg – och kort för veckan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *