Höstkänsla – och kort för veckan

Hej på er – hoppas ni har haft en fin vecka. Jag har haft bra dagar, fyllt år och allt, nu är jag alltså på pappret ett år äldre. Det känns ju inte längre, det där med födelsedagar. Möjligen att man blir lite stelare och äldre i kroppen för varje år som går. Och håret blir lite ljusare också 😉

Annars gillar jag att blir äldre. Jag behöver inte bry mig så mycket längre, vad andra tycker och tänker om mig – jag kan följa mitt hjärta utan att behöva oroa mig för att verka konstig. Jag gav mig själv ett nytt namn i födelsedagspresent exempelvis. Tog bort ett mellannamn och la till ett annat – som är mycket vackrare och betyder mer för mig än det gamla, som jag ju aldrig valde själv. Sara, det namnet tycker jag mycket om och skulle aldrig ändra.

Jag börjar känna av den här förlamande coronatröttheten, som jag tror att vi alla drabbas av då och då. Ska det liksom aldrig ta slut? NÄR ska vi kunna leva normalt igen – om någonsin? Hur länge ska vi jobba hemma? Är det tryggt att gå till kontoret? Kan jag börja med reiki snart igen? När kan jag återse mitt älskade Grekland? Så mycket frågor – jag har mina och ni har garanterat era. Jag undrar också vad som komme att stå i böckerna om den här tiden. Jag menar – vi har ju alla läst om pesten i skolan – är detta pesten liksom? Samtidigt är jag så tacksam över att bo i ett land där vi kan skydda oss, där vi kan arbeta hemma till stor del, där vi har möjlighet att skydda oss. Jag ska bli lite bättre på att försöka hitta den känslan av tacksamhet, istället för att släppa in de negativa energierna. Vi kan ta en liten stund och be den dagliga bönen tillsammans:

I call upon angels and my higher self.
Please disconnect me from all negative thought forms and its connections, now.
Please replace them with divine love and healing.
Under grace in a perfect way. And so it is.
Thank you

Så – nu kan vi börja titta på veckans kort. Och som varje vecka så lägger jag ut dem, fotar dem och sen börjar jag skriva. Jag tittar inte så noga på korten för att jag vill skriva fritt först – men som alltid så hör korten ihop med mina tankar ändå. Hur jag än gör, så är mitt inre jag så ihopkopplat med dessa kort – så här kommer korten för den här mulna söndagsförmiddagen:

Översteprästen (omvänd): När detta kort kommer omvänt står det för oreda, kanske förvirring. Du kan fundera mycket och ifrågasätta dina tankar och värderingar. Du kan känna att du vill slå dig fri, som Elsa i Frost, eller som Freddie Mercery i videon I want to break free 🙂
Du kan känna att du vill göra något galet, något oväntat. Det kan handla om relationer – andra eller till dig själv, arbete eller bara ditt vanliga vardagsliv. För några av er kan detta kort visa på en attraktion till någon utanför dina vanliga relationer.
Kortet vill att du ska se över dina vanor, åsikter och värderingar. Den här tiden är till för att ifrågasätta dig själv, göra de förändringar som krävs för att du ska kunna komma vidare i din utveckling. Det är dags att förändra gamla vanor och det är dags att handla, för dig själv. Utifrån vad du känner, vill och behöver – utan att ta så mycket hänsyn till vad andra tycker och tänker.

Yttersta domen: Nu är det dags, säger det här kortet. Dags att frigöra dig så att du kan ta itu med det du behöver på ett nytt sätt. Dina gamla sätt fungerar inte längre och det är dags att vara kreativ och modig. Du kan ha känt något som kallar på dig i fjärran, du har hört ditt namn ropas.
Nu behöver du göra dig fri från rädsla och oro – för först då kan du komma vidare.
Du får ett nytt synsätt, och du kan fatta beslut som du dragit dig för att fatta. Om det är något eller någon i ditt liv som du behöver släppa, så kommer du att kunna göra det – på ett varsamt och mjukt sätt. Förlita dig på din magkänsla och ditt omdöme, och du kommer att bli förvånad över hur mycket du kan åstadkomma när du gjort dig fri från det gamla. Det är en bra tid för förbättrad hälsa, nytt jobb, ny kärlek, bostad. Allt kan hända nu.

De älskande: För några av er handlar veckans kort om en relation. Detta kort visar också på att ett beslut behöver fattas. Ett viktigt beslut. Du kommer att känna att beslutet fattas mer med hjärtat än med hjärnan och du behöver vara uppmärksam nu – för det finns flera olika möjligheter för dig. Lita på din magkänsla – något val kommer att kännas mer rätt än andra – så var uppmärksam på din inre röst. Lyssna på den. Du kommer att känna om du väljer den väg som du “borde” eller som andra förväntar sig – då kommer du att känna att det här blev inte bra.
Kortet visar såklart också på en möjlighet till stark kärlek, romantik och chans till nya relationer. Var ärlig mot dig själv, och tro på din inre röst – det är en förutsättning för att du ska kunna se det goda som finns för dig. Och kom ihåg – älska dig själv först och främst.

Ja, för några av er tror jag korten gav en hel del att fundera över. För mig handlar de denna vecka om modet att gå min egen väg, att följa min inre röst och vara mig själv trogen, gå min väg och att gå framåt i vissheten om att mitt högre jag, min inre röst alltid vill mig det allra bästa. Varför skulle jag inte lyssna då liksom?

Jag hoppas ni hittade något vägledande i korten denna vecka, och så hoppas jag att ni alla får en riktigt skön söndag. Jag ska försöka få lite gjort, jag har helt fastnat i gamla tecknade disneyfilmer, igår såg jag Bernard och Bianca. Jag älskar tecknat och idag ska jag nog ge mig på Micke och Molle.

Jag önskar er en bra vecka, och om ni gillar mig och det jag skriver så får ni som vanligt mer än gärna gilla och följa mig på Facebook och Instagram.

All kärlek till er och tack för att ni läser mina söndagsinlägg <3

6 thoughts on “Höstkänsla – och kort för veckan

 1. Tack Sara för veckans kort. För mig handlar det om atraktion till någon. Går o tänker mycket på vad andra ska tycka. Detta ältande man går igenom med sina tankar.
  Ja man få gå på sin magkänsla.
  Det blir nog bra till slut.
  Önskar dig en fin vecka.
  Kram Lise-Lotte

  1. Det är så svårt – att ha tillit till att det blir bra till slut. Vi människor vill ju så gärna att allt ska ordna sig direkt. Tillit och tålamod, och en fast tro på att det blir som det ska. Jag ska skicka lite änglar att lysa upp din väg. Kram!

 2. Jag har kommit fram till att släppa taget om min äldsta son. Han har varit ett sorgebarn som vuxen jag har försökt att hjälpa honom. Han är som ett stort hål som inte kan fyllas oavsett med vad för något. Jag älskar honom men det är inte nog.

  1. Åh – vilket omänskligt beslut du har tvingats att ta 🙁 Kärlek är inte alltid nog, och det går inte att hjälpa någon som inte vill bli hjälpt. Jag ska be för att det blir så bra det kan bli – kanske om en tid kan ni hitta tillbaka till varandra. All min kärlek till dig och din son. Jag ska sända änglar er väg <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *