Längtan – och kort för veckan

Det är en så märklig sommar. Jag känner en nästan fysisk längtan till mitt happy place i Grekland – och jag funderar fram och tillbaka… Kanske det ändå går att åka? Eller inte? Jag vet verkligen inte – jag antar att det visar sig snart – och jag följer min magkänsla till största del.

Mitt i semestern och det här blir ett lite snabbt inlägg – har planer idag men ville ändå att ni skulle få veckans kort på rätt dag, så att ingen förvirring uppstår – varken för mig eller för er. Det har liksom blivit en vana, en tradition att skriva till dig som läser – varje söndag förmiddag. Jag ser fram mot det, och jag hoppas att ni uppskattar korten för veckan som kommer.

Jag ser på vad jag skrivit och blir lite full i skratt när jag tittar på det första kortet denna söndag. Det här blir intressant 🙂

Prästinnan: När detta kort kommer upp så är det en hint om att det är läge att använda din kunskap – och din intuition. Något runt dig känns oklart, och du behöver anstränga dig för att hitta svar på dina frågor, och få klarhet i saken. Nu är en tid där det behövs tålamod och is i magen. Det är inte läge att skynda. Som synes på kortet så finns där både en fullmåne och en månskära. Det är så lång tid det kan ta – innan du får en känsla för svaren. En månad alltså. Ingen stress, bida din tid. Det gäller både beslut och relationer.

Världen (omvänd): I kombination med det första kortet så kan det här kortet visa på en otålighet, en känsla av att det är bråttom. Du är i slutet av något – och också då i början av något annat. Det är inte bråttom. Även om saker verkar stå helt still, inget händer – så sker saker under ytan. Förändringen som sker går inte att stoppa – och du behöver stå emot frestelsen att ge upp, strunta i det. Den känslan är väldigt nära – och du behöver ta några djupa andetag, och hitta en ny kraft. När det är dags, när tiden är mogen så kommer du att veta att det är så.

Den hängde (omvänd): Jag slutar aldrig att bli överraskad av den här kortleken. Det här kortet omvänt säger dig att du är i slutet av en tid av lidande eller obeslutsamhet. Det du velat göra/behövt göra, men inte gjort – det är dags nu. Du behöver tänka på att vara försiktig med hastiga beslut – och om du under en tid känt ett behov av ensamhet och velat dra dig undan lite så är det inget märkligt. Du är i en tid då du behöver tänka, ta det lugnt i dig själv och tänk på hur du kan agera och planera för att förändringen ska bli till din fördel. Inget kommer gratis – du har massor av erfarenheter och visdom i ditt inre. Ta fram dem. Vi är klara med puppstadiet – dags att breda ut vingarna och flyga!

Mina funderingar om en resa – ja, jag behöver ha is i magen, lita på mina känslor och samtidigt använda den kunskap och information som finns. Ibland vill man bara att någon ska ta beslut åt en, eller säga: gör så här punkt slut. Som om man var ett barn som inte ännu klarar av att ta kloka beslut. Då kunde man alltid skylla på någon annan om beslutet visade sig vara tokigt. Det går ju inte när man är vuxen – vi är alla ansvariga för våra beslut. Vi får alla leva med våra beslut, och det som blir resultatet.

Så många vill att andra ska ta beslutet – det är kanske därför så många desperat söker svar på frågor och betalar pengar till vem som helst med en pendel eller orakelkort på Facebook. Ska jag åka till Grekland? och så swishar man en liten summa för att en okänd person ska pendla fram ett ja eller nej. Får jag “fel” svar går jag vidare till nästa tråd och frågar där – och så vidare, tills jag är nöjd. Och så agerar jag utifrån det svar jag tycker verkar bäst.
Jag funderar mycket över detta, för jag skäms nästan över att vara medium, när så många blir lurade på både pengar och sin fria vilja – av hobbymedium som köper en pendel och en kortlek och delar ut budskap och svarar på frågor för en tia styck. I en värld där vi vill ha snabba svar och vägledning för tio kronor – där finns inget rum för omtanke, äkta vägledning och kärlek mellan människor och andevärlden. Det finns bara något annat, som jag inte tycker om, som gör mig sorgsen.

För mig – denna vecka, handlar korten om det ytliga – som en resa eller ingen resa. Men de går också ner på ett djupare plan, där jag kanske inte velat vara på ett tag. Jag behöver fundera. Bestämma mig. Göra en plan. Och det känns spännande och lite läskigt – men eftersom jag skriver det nu, idag, så har jag också tagit det första steget på den resan. Jag tänker inte hänga kvar i trädet – utan ta mig ner, när jag är redo. Och det kommer du också att göra. När det är dags.

Kram på er – jag önskar er en fin vecka med bra beslut och lugn magkänsla. Om ni gillar det jag skriver så blir jag såklart superglad om ni klickar gilla på min Facebooksida och följer mig på Instagram också.

Och ett filmtips om ni har tillgång till Netflix. Birkan tipsade mig om en dokumentär – Mucho Mucho Amor. Underbar – se den om ni kan <3

8 thoughts on “Längtan – och kort för veckan

 1. Så underbart skrivet av dig idag
  Ja vi vill ha svar omgående, när vi i själva verket har våra egna beslut, är själv där men vet att Min tid kommer, även om jag har det så mycke bättre, så har man sina önskningar
  Man kan ju inte skynda på någon annan
  Kram å Tack ❤

  1. Tack – vad fint sagt <3 Och vi är väl så, som människor – om vi kan ta genvägar, så gör vi det. Ibland är det verkligen det mest korkade vi kan göra eftersom vi missar en hel del lärdomar på vägen. Tålamod är tålamodsprövande – och vi får träna på det hela livet. Kram på dig <3

 2. Ett oerhört tack till dig som tar dig tid o ger oss detta varje vecka det är så härligt att läsa?o som du säger så känner man att h behövt en paus från allt o alla??men tiden o svaren kommer när tiden är mogen som du säger.
  Kram Victoria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *