Tack förlåt – och kort för veckan

Hej på er! Hoppas ni mår fint. Idag blir det ett kort inlägg, jag har semester och tandvärk – så jag passar på att göra läggningen och tolka medan mina Ipren och Alvedon verkar som bäst. Hoppas så klart på ett mirakel – att det ska försvinna innan helgen är slut, men förmodligen så ber jag om något omöjligt. Antar att jag har att välja på att dra ut eller rotfylla – och jag drar nog den tanden eftersom den sitter längst bak och inte är superviktig. Vi får se – ni får gärna skicka en bön om mirakel om ni har tid <3

Vill också tipsa om Björn Natthiko Lindeblads sommarprat om ni inte lyssnat än. Så smärtsamt, sorgligt och vackert. Bland det finaste jag någonsin hört. Och genom detta hittade jag också en så himla fin låt som jag verkligen tycker så mycket om. Som ett ledmotiv för det här konstiga året.

Laleh – Tack Förlåt

Så – veckans kort har fokus på att lämna, resa, gå vidare. Här kommer dom:

Vagnen: Kortet handlar om rörelse, förändring och nu är tiden inne för att kanske ta det där beslutet. När du känner att det är dags, då tar du dig snabbt och smidigt förbi de hinder som finns på din väg. Du vet att inget kommer till dig gratis – du måste kämpa mot ditt mål och nu kan du fatta tömmarna och styra åt ditt eget håll. Du lämnar något, som bilden visar – att vagnen lämnar den gamla staden, på väg mot något nytt. Staden kan symbolisera gamla fördomar, tankar och förhållningssätt, men också en person, en relation, bostad eller arbete. Du har passerat den värsta delen av din resa, nu gäller det att hålla i och hålla ut, som Anders brukar säga.

Narren: Detta kort fortsätter på temat – Narren vill påminna dig om att du behöver frigöra dig från gamla tvivel och rädslor när du nu styr in på nya vägar. Du kommer inte framåt om du släpar med dig gammalt skräp. Det kan kännas som om den här förändringen kom fort – men om du tänker noga efter så vet du i ditt inre att den gjort sig påmind under en tid redan. Du kanske bara har valt att inte se och lyssna på din inre röst. Det är dags nu, att försiktigt gå ut i livet igen. Det här är ett kort som tyder på att du kan hamna i plötsliga och oväntade situationer. Planer kan ändras fort och du behöver ha lite is i magen och vara beredd på både äventyr och nya vägar. Tillit är en bra grej att ha ihop med det här kortet.

Eremiten (omvänd): Här kommer en liten varning till dig. Kortet säger att du behöver vara lite försiktig nu, och inte bara rusa på. Du behöver lyssna på din inre röst, och kanske också på goda råd som du får.
Du behöver också lyssna på din kropp när den säger att det är dags att vila. Kanske handlar detta om dig – eller någon i din närhet. Du kan känna hjälplöshet och agera utifrån rädsla och ilska.
Men – lyssna noga nu: Lyssna på dig själv, lyssna på ditt inre och var uppmärksam på vad dina drömmar berättar för dig. Oavsett hur svår tid du haft nyligen och kanske fortfarande har – så ska du veta att förändring finns för dig, bakom hörnet. Ge inte upp på upploppet, som många känner att de vill göra. Du orkar ända fram. Gör det du behöver göra för att åstadkomma förändringen – som jag redan skrivit: inget kommer gratis. Du kommer inte att bli hjälpt av goda råd och spådomar som du så gärna vill ha. Förändringen kommer när du ser vad du själv behöver göra- och gör dem. Hur små de än kan tyckas vara, så är det de små förändringarna som tar dig framåt – mot ditt mål.

Som så många gånger förr – förändringen är vår att skapa själva. Vi vill så gärna veta hur det ska bli, vi vill så gärna veta vad som finns där bakom hörnet, i slutet av vägen. Om vi visste exakt – på vilket sätt skulle det förändra vår kraft och vilja till förändring?

När jag var liten älskade jag Kitty-böckerna. Jag läste dem alla, många gånger. När jag hade en ny bok i min hand läste jag alltid sista sidan först. För att vara helt säker på att det slutade bra. Det gjorde spänningen i boken lite lättare att uthärda. Livet funkar inte så. Det enda vi vet är att vi en dag är färdiga här. Det är slutet för oss alla. Det är sista sidan. Vad som händer i vår egen bok bestämmer vi till stor del själva. Glöm aldrig det. Viljan att veta precis vad som ska hända oss kan skada mer än göra gott. För OM vi visste – både bra och dåliga saker – vad skulle vi kämpa för då? Såg en fråga på Facebook i någon andlig grupp. Personen undrade om det skulle gå bra på anställningsintervjun på måndag och om hen skulle få jobbet. Hen vill såklart ha pepp och positiva svar. Men om någon svarade att intervjun kommer att gå åt helvete – vad händer då i den personen som frågade? Be careful what you ask – för egentligen, det största mysteriet vi någonsin kommer att få uppleva är vårt eget liv. Det är större än Kitty och Spindelmysteriet eller vilket annat mysterium som helst som hon lyckades lösa.

Oj, det här blev ju väldigt djupt. Vad jag ville säga egentligen – det är ingen mening att läsa sista sidan i vår bok, vi vet vad som står där. Och nu satsar vi på att fylla våra sidor med fina saker. Och lyssna på Laleh, och lyssna på mig om ni känner att det är rätt. Annars, lyssna på någon annan. Men – lyssna främst och oftast på din inre röst – be dina änglar om hjälp när du känner dig vilse. De vill inget hellre än att lysa upp din väg.

Om ni gillar det jag skriver så får ni gärna följa mig på Facebook och Instagram också – det blir jag glad för. Och – tack för att du ville läsa – ha en fin vecka och njut av din egen väg. Kram!

14 thoughts on “Tack förlåt – och kort för veckan

 1. Tack för tolkningen och hoppas tandläkaren rycker eländet snart så du slipper ont /kram

  1. Åh – tack, jag har en tid först på fredag, men får ringa om det blir för jäkligt. Hoppas naivt på mirakel 😉 I andra hand att jag får dra ut den i början av veckan 🙂

 2. Tack för tipset och veckans kort🤗
  Hoppas att de löser sej på bästa sättet med tanden☺️
  Själv behöll jag min på gott och ont😊

 3. Hej fina, tack för dina ord 🙏❤ haft problem med “samma” tand, valde rotfyllning(som misslyckades)& åkte ändå på att dra ut eländet.
  Lycka till, kram ❤ man klarar sig utan den ❤

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *