Värmen – och kort för veckan

Hej på er!
Hoppas ni inte har smält bort i värmen – jag gillar värme men det här är lite för mycket. Det är när det blir för varmt inne som jag kan ruttna lite. Veckan har varit lugn – jag har en jobbvecka kvar innan semestern och det ska bli så himla skönt att vara helt ledig. Att bara vara mig själv, inte kolla jobbmail, inte logga in på teams, zoom eller skype för möten. Bestämma över mina dagar i några veckor.

Jag vet inte hur det blir med veckans kort – om jag är hemma så lägger jag dem, om inte – så kanske jag lägger dem en annan dag, eller så kommer det andra inlägg. Vi får se – jag tänker att jag följer min inre röst när det gäller det. Det brukar bli det bästa.

Jag har inga planer för semestern, vi får se vad vi hittar på. Det blir inga besök på fulla badplatser – det är iallafall ett som är säkert. Jag har fortfarande en förhoppning om en resa i slutet av augusti. Vi får se helt enkelt – vad som händer och hur världen ser ut. Hur ser er sommar ut? Vad tänker ni göra?
Jag har massor av böcker som jag vill läsa – så jag hoppas jag får ro i kroppen till det. Igår läste jag hela dagen, helt underbar dag. Jag låg i soffan och läste, bara med avbrott för matlagning.

Boken jag läste? Måne i skärvor, skriven av Kate Green. En klassisk 80-talsbok i Sidney Sheldon-stil. Den handlar om en kvinna som är medium, som hamnar i en trasslig historia som innefattar mord, polis, hemligheter och kärlek. Underbar bok! Vill ni läsa den så finns det flera ex på Bokbörsen, där jag hittade min. Perfekt sommarläsning 🙂

När mediet Theresa Fortunato blir kontaktad av kommissarie Oliver Jardine vid LA-polisen för att bistå dem i en mordutredning tvekar hon. Hon visste att hon inte skulle beblanda sig med polisen. Hon visste att hon inte skulle låta de dyrbara gåvor hon fått – förmågan att se saker som var fördolda för andra – missbrukas.
Men hur skulle hon kunna neka att hjälpa de förtvivlade föräldrarna till unga döttrar som försvunnit? Hjälpa polisen som stod maktlösa inför det ena dådet efter det andra?
Hur skulle hon kunna veta att hon skulle bli använd som lockbete och alltmer nerdragen i mörkret? Att hon till slut skulle stå öga mot öga inför en fiende som använde sig av hennes förflutna för att förgöra henne?

Det är mitt på dagen och det är redan 30 grader varmt, så idag blir det inget långt inlägg – ville ändå att ni skulle få korten för veckan som kommer. Den sista i juni detta märkliga år 2020.

Den hängde: Detta är en tid av läkning. Det är också en tid där du inser att du behöver ge upp något i ditt liv, som du kanske tidigare trott var en förutsättning för din lycka. Det kan handla om en relation, en förhållningssätt eller en tro på att materiella saker skapar din känsla av lycka och framgång. Du kan stå och se på allt du har runt dig – och bara känna trötthet. Kanske stress över allt du har. Rensa – städa, både inuti och runt dig. Framför allt inuti, kanske det inte syns för andra, men du är i en tid av förändring. Som ett frö, som växer, det rotar sig först, innan det tränger genom ytan och börjar växa uppåt. Du hittar nya pusselbitar som passar ihop. Var uppmärksam på dina drömmar – de kan vara tydliga vägvisare för dig just nu.

De älskande: Ja – här kom det – kortet som kopplar ihop sig med det första. Detta kort handlar ofta – inte alltid – om ett viktigt beslut gällande en relation. Det kan vara en kärleksrelation, vänskap, släkt, arbete – någon typ av relation som du funderar mycket över just nu. Nu är tiden att välja och ta beslut med hjärtat – för det är du som ska leva med det val du gör. Låt ingen tala om för dig vilken väg du ska gå. Lyssna på råd, men gör valet själv. Om du väljer med förnuftet och det du “borde” – då kommer du att märka att du gått fel. Om du letar efter kärlek så hintar detta kort om att den finns i närheten. Chans till romans alltså <3

Prästinnan (omvänd): Nu kom hon igen – prästinnan! Det här kortet är en liten uppmaning om att ta det lugnt, att invänta rätt tidpunkt, för beslut eller agerande. Hon vill att du ska stå med båda fötterna på jorden och tänka klokt. Lyssna på goda råd – men som tidigare sagt: Valet är helt och hållet ditt. Var i ditt sanna jag – så kommer du att hitta rätt.

Hoppas att du fick något ut av korten denna vecka – jag förstår precis vad de handlar om för mig. Vi behöver nog alla träna oss på att göra val för oss själva, inte vad som är bäst för alla andra, utan vad som är bäst för just mig. Det betyder inte att vi ska kliva på och strunta i alla andra – utan att vi kanske ibland behöver vara mer ärliga mot oss själva och andra när vi gör våra val, när vi väljer våra vägar.
Vi ska inte behöva hamna i återvändsgränder i våra liv. Och när vi lever i vårt sanna jag, och gör val utifrån vad vårt hjärta säger oss – då kan vi också ta det fulla ansvaret för de val vi gör och de vägar vi väljer att gå.

Det är så lätt att ta råd av andra, eller att låta någon medial person diktera vår framtid. Och så gör vi val utifrån detta – och när det inte blir som vi tänkte så har vi något och någon annan att skylla på. “Hon sa”…
När vi till fullo tar vårt ansvar för våra val – då är vi sanna mot oss själva och kan också med lätthet se vilken riktning vi ska gå. Ingen annan vet bättre om din lycka, än du. Glöm aldrig det.

Jag hoppas ni får en fin vecka, och jag ser fram mot lite svalare väder så man kan röra sig utan att dö svettdöden.
Om ni gillar mig och det jag skriver så får ni gärna gilla mig på Facebook och Instagram också. Där kommer det lite mer uppdateringar än bara söndagsinlägget.

Kram på er – vi hörs snart igen!

4 thoughts on “Värmen – och kort för veckan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *