En midsommarhelg – och kort för veckan

Hej på er alla! Hoppas ni har haft en fin midsommarhelg och firat precis som ni önskade. Vi har haft besök av barnbarnet, så hemma hos oss blev det magi på det sätt som blir när man umgås med en tvååring. Såpbubblor, brandbilar och bolibompa <3

Idag skulle jag vilja prata med er om framtiden. Jag ser så många som vill ha hjälp med frågor om framtiden. Får jag jobbet, lägenheten eller får jag pengar? Kommer han att ringa? Kommer vi att bli ihop? Vad tänker han eller hon om mig? Är det verkligen någon som tror att det är meningen att vi ska veta allt om vår framtid? Om det var meningen – då skulle vi veta. Och om vi visste – varför skulle vi ens anstränga oss för något? Vilka drömmar skulle vi ha då, om vi visste allt redan?

Framtiden finns inte. Det finns bara nuet. Människor har en fri vilja – och den påverkar vår framtid hela tiden, i de gärningar vi gör, de tankar vi tänker. Framtiden finns inte – och den är absolut inte fastställd för oss. Vi kan ändra den – medvetet eller helt utan vetskap.

Man ska vara väldigt försiktig med att be om att få veta sin framtid. Får man en positiv spådom – det är ju toppen – men om det är tvärtom? Hur hanterar man det? Var försiktig med att lägga din framtid i någon annans händer genom att “spå” dig. Det som kan hända är att du tappar kraften och makten över ditt eget liv.

Om vi tar ett exempel: Du går till en spådam och får veta att du ska träffa din själsfrände under sommaren. Du blir överlycklig, för du har väntat på kärleken så länge. Sommaren går, och inget händer. Du sitter och väntar – ingen kärlek dyker upp. Du tänker att den där spådamen var ju verkligen superdålig – inget hon sa stämde!
Det som egentligen hände var att när du fick spådomen, slutade du att arbeta själv för din allra bästa framtid. Du visste vad som skulle hända och du satte dig helt enkelt ner – och väntade på att inkassera din framtid.

Vi behöver förstå att framtiden ändras – i samma stund som du fick spådomen – ändrades framtiden, för att det som spådamen såg, det hände aldrig i och med att du bara förväntade dig att saker skulle hända av sig självt. Förstår ni?

Det som är din framtid i dag, kan vara något annat i morgon. Vi behöver lyssna på oss själva mer än spådamer, och inte sätta vår tilltro till någon som pendlar ett ja eller ett nej, eller som säger att: såklart blir ni ihop igen, ja – du får jobbet.
Jag spår ingens framtid – ingen som bokar hos mig blir spådd. Däremot kan jag hjälpa mina klienter att se möjliga vägar och jag kan också känna hur de känns, se hur de ser ut. Alla människor kan bli hjälpta av rådgivning och vägledning – men enligt mig blir ingen egentligen hjälpt av att få “spådomar” och “sanningar” om sin framtid.

Kom ihåg – framtiden existerar inte ännu. Det förflutna har vi, och nuet. Inget annat.
Vill du läsa mer om detta så kan jag verkligen rekommendera boken “Akasha-biblioteket – en väg till insikt, visdom och lärande”, skriven av Solkarina.

Veckans kort då – vad vill dom säga oss idag? Här är dom:

Världen: Härligt kort att börja med idag! Också det sista kortet i stora arkanan. Du är redo nu, du har funderat mycket på din fråga/problem och nu är det dags – att gå in i framtiden utan att släpa med för mycket av det förflutna. När detta kort kom upp så förstår jag varför jag kände att jag behövde prata med er om framtiden först. För det här kortet handlar så mycket om att stå på tröskeln till framtiden – samtidigt som du då står vid slutet av en gammal väg som du gått färdigt på. Och som jag vet att jag sagt förut – välj nu noga vad du vill ta med dig i ryggsäcken. Lägg ur tunga stenar som inte tillför något gott längre. Lämna gamla tvivel och negativa förväntningar. Packa lätt, packa tilltro, hopp och glädje – så blir din färd framåt lätt och rolig att gå. Du har förtjänat det positiva som händer nu, det är dina ansträngningar som tagit dig dit där du nu står. Gå ut i livet, utan att se tillbaka på det som du kämpat för att lämna.

Måttfullhet (omvänd): Här kommer en liten uppmaning till dig, kopplat till det första kortet. Du måste känna dig redo när du kliver ut på den nya vägen. Det kan vara så att du tvekar, för att du känner stress över att behöva ta beslutet. Då behöver du backa lite, fundera och hitta balansen i dig. Stressa inte fram något – det kommer du kanske att ångra senare. Du kan behöva ompröva och begrunda flera gånger innan du känner dig helt färdig för att ta steget. Låt det ta sin tid. Skynda inte. Din tid är din, och när du är redo – så kommer du att gå stark ut på din nya väg.

Prästinnan (omvänd): Det här kortet kommer nästan aldrig upp av någon anledning – så det behöver vi noga notera. Här handlar det också om tvekan, du kanske har svårt att hitta lugnet, så att stressen ökar för dig istället för att minska. Du behöver bevara ditt lugn, och du behöver förstå dig själv och dina tankar och känslor. Även detta kort varnar dig för att ta för snabba beslut – och för att agera på dessa. Du kan ångra dig senare. Prästinnan ber dig att behålla ditt lugn och stå med båda fötterna på jorden. Lyssna på goda råd, ta till dig goda råd från andra. Men – glöm aldrig vem du är och vad ditt hjärta säger dig. Stanna i ditt sanna jag.

Så – du står på tröskeln till något nytt – men du behöver verkligen fundera över vad du vill och vilken väg du vill gå. Lämna gammalt bakom dig, och ta bara med dig det som hjälper dig och gör dig gott. Hitta lugnet på ett sätt som funkar för dig – meditation, trädgårdsarbete, pyssel, promenader – vad som helst som du känner är rätt. Lyssna på ditt hjärta – du vet vilken framtid du önskar – och glöm aldrig detta: Din fria vilja, och din möjlighet att förändra din framtid är en av de viktigaste saker vi människor har. Låt ingen ta det ifrån dig. Ge inte bort din fria vilja, i din önskan om en snabb lösning (spådomar om framtiden) Kom ihåg – den finns inte ännu.

Jag önskar er en fin och solig söndag – och om du gillar det jag skriver så får du gärna gilla mig på Facebook och Instagram också – det gör mig glad.

Jag har två veckor kvar att jobba innan semestern, veckan som kommer har en angel class med Birkan Tore inplanerad – ser SÅ fram mot den. Han har verkligen visat mig hur olika Ärkeänglarnas energier är – och att jag med träning kan känna skillnaden på dem. Så spännande är det <3

Kram till er <3

14 thoughts on “En midsommarhelg – och kort för veckan

  1. Så sant det du skriver , om att bli spådd!!!! Klart inget händer om du sätter dig ner och bara väntar!!!!!! Det gäller ju att leva här och nu!!!!

    1. Precis – samtidigt så kan jag förstå den där nyfikenheten och viljan att veta. Men i längden så mår vi nog alla bäst när vi inte vet så mycket. Fast – jag vill ju gärna veta NÄÄÄÄR jag ska vinna drömvinsten på Lotto – hahahaha 😉

  2. Tycker mycket om det du skriver ,det är intressant att läsa dina veckans kort och ger en en hel del att tänka på ?

  3. Tack, det känns som en klok vägledning till mig och många, säkert! Det väcker alltid funderingar att inte tro mer på andra än på sig själv! ?

    1. Precis – det är så mycket mer bekvämt att fråga någon annan och tro på det. Då slipper man se till vad man själv behöver göra och förändra för att nå dit man vill <3 Så jag håller med dig – jag behövde höra det jag med 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *