Utbyte av energier – och kort för veckan.

Hej på er! Nu blev ni allt förvånade – för det är ju lördag och inte söndag idag… Jag är en vaneperson, men kommer inte att hinna skriva inlägg och lägga kort i morgon så jag går emot mina principer – och ger er veckans inlägg i dag istället. Hoppas det inte rör till det för mycket för er 😉

Jag hoppas att ni haft hjälp av de senaste inläggen om hur man får kontakt med sina guider. Har ni varit på bio? Hur gick det? Fick ni något till er? Jag är så himla nyfiken – så berätta gärna om ni vill. Min förhoppning är att alla ska kunna utvecklas och få kontakt med sina hjälpare – utan att det ska vara så svårt och krångligt. Vi har ju alla guider och skyddsänglar som bara står och väntar på att få hjälpa och bistå oss i vårt liv.
Jag håller på att skriva en änglameditation som jag hoppas kunna dela till er vid tillfälle. Det är en meditation som är inspirerad av en av Birkans kanaliserade meditationer. Jag har fått tillåtelse att använda delar av den – men han ville att jag skulle göra den till min egen – så det håller jag på med nu. Superspännande att se vad det blir av den när änglarna sagt sitt om saken 🙂

Ni som läser här – ni är förmodligen också medlemmar i olika andliga grupper på facebook? Då har ni också förmodligen sett och läst alla de oändliga inläggen/diskussionerna om betalning/betala skatt/swish”gåva”, osv. Att den med gåvan ska ge gratis av sitt goda hjärta och att det är fult av medium att ta betalt. Många tar småpengar för en fråga och betalar inte moms och skatt, och de som gör det har ingen chans prismässigt att konkurrera med dom som tar svarta pengar och låter bli att redovisa sina inkomster. Ni har säkert läst en del – eller om ni är kloka scrollar ni förbi. Men – det är ändå en viktig diskussion. Jag är företagare och tar betalt för det mesta. Jag ger gratis också – som exempelvis veckans kort och den tid jag lägger på att försöka göra inlägg till er som kan vara till hjälp och nöje. Många som vill ha hjälp förväntar sig att få det gratis på fb, och många tycker att det är självklart att man ska betala för sig. Det är när jag känner att det SKA ges gratis, som det blir problematiskt för mig.

För mig är det viktigt att ge, och det gör jag på många olika sätt. Jag känner ofta på mig om det är en klient som verkligen behöver men inte har råd. Jag har många gånger hittat på i stunden att jag har halvapriset just nu. Eller låtit bli att ta betalt alls. Andra gånger känner jag direkt att det här är en person som verkligen kan betala och också vill göra det. Förväntar sig att göra det. Hoppas ni förstår? Jag kan också ge vänner en healing, en regression eller något annat. Och dom ger mig – en olja, eller något annat. Man ger varandra. Det är precis samma sak egentligen – som att ge varandra pengar. Men skillnaden när man ger, är att man inte förväntar sig något tillbaka. Man ger för att man vill ge. Det är då man ökar på sin karma. Och det är då magi sker. När man ger för att man verkligen vill – då får man tillbaka från universum. Kanske inte från personen man gav till – utan någon helt annan. Det spelar ingen roll.

Jag läste en bok när jag utbildade mig i reiki. I den står det så himla bra beskrivet hur jag menar. Texten beskriver hur Dr Usui (reikins grundare) upptäcker vikten av utbyte. Den fick mig verkligen att förstå hur det måste vara. Jag citerar texten här:

När Usui kom till tiggarkvarteren satte han genast igång att ge healing till både unga och gamla. Resultaten var häpnadsväckande och många blev helt friska. Efter ungefär sju års arbete började Usui lägga märke till bekanta ansikten. En ung man som verkade påfallande välbekant, tilldrog sig hans uppmärksamhet. “Känner jag inte dig” frågade Usui. “Jo, självklart”, svarade mannen.”Jag är en av de första du gav healing till, jag fick ett nytt namn, jag hittade ett jobb, jag t.o.m gifte mig. Jag stod bara inte ut med ansvaret. Det är så mycket enklare att vara tiggare”.
Usui fann snart många liknande fall. Han grät i förtvivlan. Vad hade han gjort för fel? Det gick slutligen upp för honom att han hade misslyckats med att lära dem att ta ansvar, och mest av allt, tacksamhet. Han förstod nu att healing var precis lika viktigt för själen som för kroppen. Han förstod att han genom att ge Reiki gratis ytterligare hade förstärkt tiggarmönstret i dem. Vikten av ett energiutbyte blev påtagligt för honom. Människorna behövde ge något tillbaka när de fick något, annars skulle deras liv vara utan värde.

(Ur boken: Kraft genom Reiki, Paula Horan)

Det finns alltid dom som ger gratis till andra – och det finns mottagare för deras arbete. Jag tror att jag får de klienter som är menade att komma till mig. Och det finns så det räcker till alla. För mig handlar det (förutom att göra rätt för mig skattemässigt) om att det ska kännas rätt. Jag förväntar mig att betala vad det kostar när jag går och klipper mig. Jag skulle inte ha jättestort förtroende för en tandläkare som inte har ett fast pris utan tar emot symboliska summor eller swishgåva. Ett medium som gått långa och kostsamma utbildningar och som har en lokal kanske – behöver ta betalt och det ska absolut inte ses som fult eller girigt. Snarare är det fult att dumpa priserna genom att ta svarta pengar i form av “gåvor”, så att de som ärligt försöker försörja sig får svårare att göra det. Och det är inte heller god karma att kräva att få vägledning och hjälp gratis.

Hur tänker ni? Är billigt eller gratis det man ser till först? Jag vill gärna höra vad ni tänker. Jag tänker på två olika sätt, för det första ärligheten och att vara laglig och göra rätt för sig. Och sen tänker jag på att det jag ger, ger jag från hjärtat och för att jag vill. Där får jag betalt i god karma, och jag får igen från annat håll i slutändan. Det är nog för mig, jag har hellre två klienter och gör rätt för mig, än 20 på facebook som swishar en svart valfri summa. Så ser jag på saken <3
Så – alla som bokar något hos mig eller köper ett smycke eller vad som – bidrar till vår välfärd, genom att jag betalar skatt och moms.

Och så har vi korten för veckan. Jag vet inte hur ni känner men jag känner en försiktig och ovan känsla av hopp. Hopp om en bättre tid. Vi får se vad korten säger – jag lägger upp dem här:

Måttfullhet: Det här kortet visar på att du gått igenom en svår tid, och nu är det dags att skörda. Du har trots den svåra tiden ändå fortsatt gå och och du kan känna en ny känsla i ditt inre. En känsla av hopp, en föraning om en ny tid. Om du ser på kortet så häller ängeln en vätska mellan två bägare. Precis så kan det kännas, du behöver noga väga för och emot, och överväga hur du vill att ditt liv ska se ut framöver. Den tid av tårar och jobbiga känslor som du nyligen gått igenom är över – och du behöver ge dig lite tid för återhämtning. Under den vilan måste du hitta en bra balans inom dig själv. Du vet vad du har att göra – och det är nu du behöver sätta igång.

Ödeshjulet (omvänt): Kortet visar på den tid som nyligen varit. Det kan kännas som om du har tagit ett steg framåt, och två steg bakåt. Som att du står och stampar på samma ställe, kör runt runt i rondellen… Du kan ha svårt att skifta ditt sinne, från hopplöshet och brist på kontroll – till den nya hoppfulla känslan. Det är bekvämt att stanna i det gamla, även om du vet att det inte gör dig gott, så är det ändå hemtamt och invant. Man vet vad man har liksom, men kanske inte vad man får? Kom ihåg – en förändring måste kännas i kropp och sinne – annars är det ingen förändring.

Rättvisa (omvänd): Ojoj – det är verkligen fokus på oviljan och orken här. Det här kortet vill också visa på att du kan känna att det är jobbigt, att du känner att allt är orättvist och att du hela tiden dragit nitlotten. Så länge som du stretar emot förändringen, så kommer du att bli uppslängd på stranden. Tillbaka till GÅ. Börja om från början. Gå tillbaka till det första kortet, känn i ditt inre vad ängeln häller mellan sina bägare. Bestäm vilken väg du ska gå in på. Ska du stanna i det gamla, invanda – eller ska du kika bakom kröken – och kanske upptäcka något helt nytt och fantastiskt?

Ja – det var dagens hårda bud kan man säga… Jag vet precis vad det handlar om för mig och jag hoppas att du också hittar någon vägledning i veckans kort.

Om du orkat läsa ända hit så vill jag tacka dig för det. Om du gillar mig och det jag skriver så blir jag ännu gladare om du gillar mig på Facebook och Instagram också.

I morgon, som är min vanliga dag för veckans kort, ska jag hälsa på min dotter och hennes familj i deras nya hem, och på eftermiddagen ska jag och en vän åka till Anundshög och umgås och meditera. Det blir en fantastisk söndag! Önskar er alla en superfin helg. Här hos mig finns både sol, hopp och jordgubbar. Kram på er alla och tack för att ni läser <3

10 thoughts on “Utbyte av energier – och kort för veckan.

  1. Jag hittar mycket vägledning i veckans kort – tack!

    Jag tänker mer att jag betalar för tiden ett medium lägger ner på att hjälpa mig. Och det känns självklart att betala för det.

  2. Tror det är första gången jag läser hela texten och idag även veckans kort. Svårt att hålla tillbaka tårarna och de känslor budskapen ger för de är så mitt i prick. 🙏🏻

  3. Tack så väldigt mycket för korten! Jag vet precis vad de betyder för mig just nu och de är så rakt på sak! Tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *