Att se dina vägvisare – och kort för veckan

Hej alla <3 Hoppas ni har haft en fin vecka och att ni har njutit av helgen. Jag har haft barnbarn här på översovning och när vi läste Alfons så kom jag att tänka på Mållgan.

Låtsasvänner – det är ju många av oss som hade det som barn. En del syntes tydligt för oss – och möjligen har du som kan känna igen dig i detta redan sett dina vägvisare, guider och kanske änglar. När vi blir äldre så försvinner förmågan att se för de flesta – och vi får höra att det är bara fantasi, på låtsas. Spöken finns inte. Och så stänger vi av, och tror på att det bara är fantasin.

För att hitta tillbaka till förmågan att uppfatta andra saker behöver vi träna oss på det. Det behöver inte vara svårt alls. Börja med att dagdrömma. Jag vet – det låter kanske fånigt – men det är så effektivt. Om du är en person som har lätt att se saker i ditt inre så är dagdrömmar ingen direkt utmaning för dig. Du kan bara sätta igång. Som exempel kan du börja så här (men du kommer att hitta ditt eget sätt är jag säker på):

Börja med att träna på att bara koppla bort verkligheten, dröm om något som du blir lugn och glad av. En resa, gå tillbaka till ett minne och upplev det igen, se dig själv gå på en strand, känn vattnet på dina fötter. Välj något som passar dig. När du känner dig bekväm med det (låt detta ta tid) så är du redo att möta dina guider och vägvisare.

Sätt dig bekvämt, se till att du inte blir störd av telefon eller annat. Blunda med dina fysiska ögon och föreställ dig att du sitter på en biograf, helt ensam. Be dina vägvisare visa sig på bioduken. Du kan också be dem att sätta sig tillsammans med dig – och så tittar ni tillsammans på vad som händer på duken. Be dina guider visa dig den vackraste platsen som finns, där du kan möta dina vägvisare när helst du vill. Streta inte emot – ta emot vad du än får för bilder till dig. Det du ser kan vara en känd plats, eller en plats som du aldrig tidigare sett. Ha tillit till att dina vägvisare väljer den plats som är bäst för just dig.

Om du inte får någon bild – ge inte upp. Du kan hjälpa till lite genom att be din själ skapa platsen till dig. Det kan behövas några gånger innan du hittar din plats. Ha tålamod. Be att dina mest hjälpsamma vägvisare är dom som kommer till dig. Ta emot vad som än kommer. Du kanske tänker att det ska vara en ängel, en indian eller något annat. Du vet inte – det kan vara precis vad som helst så styr inte dina tankar med önskemål eller förväntningar. Du kan få symboler, texter, sånger, djur, personer – precis vad som helst.

Det här kan du göra många gånger, innan dina vägvisare börjar ge sig till känna lite tydligare. Efter ett tag så märker du vilka som ofta finns vid din sida, och de kan ge dig sitt namn.

Glöm inte – ta emot allt – oavsett om du inte förstår något av det. Du gör det tids nog <3 Lycka till!

Och så var det veckans kort, dom kommer här och det är fina kort denna soliga söndag. När jag mediterade med korten och mina kristaller så såg jag att på den lilla påsen där jag förvarar just dessa kristaller, låg en vit fjäder som inte låg där igår. Så tacksam för den <3

Döden: Man luras så lätt och tror att det här är ett dåligt kort, när det är precis tvärtom. Detta kort visar på en positiv förändring för dig. Det handlar om gamla mönster och tankar som faller av, och visar på nya möjligheter – en ny början. Som höstlöv som faller av i höststormen, man kan känna sig lite naken ett tag, när man inte har det gamla att hålla fast vid. Men sen kommer de nya löven, och livet växer på nytt. Den här nakna tiden kan kännas lång, men ha tillit till att den kommer att ta slut. Relationer är i fokus och de kontakter som inte klarar den här förvandlingen kommer att avslutas. De som klarar förvandlingen kommer att stå kvar starkare än någonsin. Det här kortet lovar ett ljus i tunneln – du behöver bara släppa taget om det gamla och våga dig ut ur mörkret.

Magikern: Även det här kortet visar på något nytt i ditt liv. Du kan ha ett val framför dig och precis som magikern på bilden så har du flera olika lösningar att välja på. De ligger framför dig på bordet. Du behöver tänka kreativt och inte bara svart eller vitt. Tänk så här: vatten eller jord – vilket ska jag välja? Tänk då att vatten och jord, de är absolut helt olika element, men tillsammans ger de näring och hjälper varandra att få saker att växa. Gör listor på dina val – försök att hitta vatten och jord – de lösningar som kan vara grokraft till den andra. Nu är inte läge för antingen eller – kortet kom upp av en anledning.

De älskande (omvänd): Detta kort förstärker det förra. Om du försöker se på saken som svart eller vitt – då kommer du att känna att dina val är svåra och att situationen är omöjlig. Det kan handla om relationer privat eller i en jobbsituation. Du måste verkligen tänka att “Vad är det jag verkligen känner eller vill?” Gör inga snabba beslut, utan var noga med att väga för och emot – och se vilka kombinationer av val som kan hjälpa situationen. Det kan vara för några av er så att ni valt en väg som ni trodde var den rätta för er – men som visade sig vara tom och öde. Det är inte försent att vända om och välja en annan stig att gå på. Lita på ditt hjärta, älska din själ som om den vore en värdefull skatt. Då kan du inte gå fel.

Jag hoppas att ni hittade något i korten denna vecka, som ni kan ta hjälp av. Och jag hoppas också att ni vill träna på att gå på bio med era guider. När ni hittat er vackra plats, och lätt kan ta er dit i själen – då kan ni gå direkt dit, och ni behöver inte biografen längre. Tappar ni bort er, så finns det alltid en föreställning just för er. Det är bara att gå in i salongen, slå er ner och njuta av filmen.

Jag hoppas ni orkat läsa ända hit, och om ni gillar mig och det jag skriver så får ni såklart mer än gärna gilla mig på Facebook och Instagram också. Där lägger jag ut lite annat då och då under veckorna och inte bara på söndagar.

Jag önskar er en fin vecka – kram på er alla, ta hand om er och glöm inte att tvätta händerna <3

8 thoughts on “Att se dina vägvisare – och kort för veckan

  1. Tack . Ja du allt återstå se om evighets gåta vågar köra normal väg. El om blir som vanligt riner ut i sanden ett tag. Dess värre blåser det upp igen hålla på så i evigheter !

    Jag har haft turen inte haft otur som många har. Så använder lek stugan i bland ! Som jag hade som barn. Ja helgen var bättre nu i alla fall. Hoppas på mycket mer regn ! ♥

  2. Det var verkligen positiva kort, den första döden fick jag i min förra kort läggning, den nakna tiden som du säger verkar aldrig få ett slut, man undrar var är ljuset? Men det håller att ha tillit faktiskt.. sista korten kunde jag inte riktigt ta till mig då för min del vet jag inte vilka val det handlar om men det kanske kommet lite senare. Ha en bra vecka ❤

  3. Dem här korten är skrämmande rätt varje vecka nu, å jag vet ju varför egentligen!
    Tack fina du <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *