Att närma sig sina guider – och kort för veckan

Hej allihop! Hoppas ni haft en bra vecka och ni som gjort “läxan” – hur har det gått?

Idag är det dags att fundera lite över hur vi närmar oss våra guider – och hur får vi kontakt med dem? En del av er har säkert redan vetskap om en eller flera av era vägvisare – en del inte alls. Ta till dig det du behöver av det jag skriver – eller hoppa över och gå direkt till veckans kort. Fri vilja är ju en bra grej 🙂

En guide är en guide – en ängel är en ängel. De är inte samma sak. En guide är i princip någon som levt på jorden, precis som vi. (Undantag finns – Metatron exempelvis, ärkeängeln) – men som princip så är det så. En guide kan också vara en entitet, en varelse som kommer väldigt långt från oss, som aldrig varit i en fysisk kropp. En guide kan vara vad som helst – en person, en släkting, en ljusvarelse, en älva, indian – vad som helst. Deras uppgift är att finnas för oss när vi behöver, och vi har flera olika guider. En del finns med oss hela livet, andra under kortare perioder. Många upplever sig ha en huvudguide, och så andra guider med specifika uppgifter.

Om man vill få kontakt med sina guider så finns det några saker som man behöver göra först (börja med förra veckans uppgift) Sedan bör du tänka på:

 1. Känn tacksamhet. Ju mer du kan uttrycka tacksamhet över – desto öppnare blir ditt hjärta för att ta emot vägledning från dina guider. Ta en stund varje dag och tänk på vad du är tacksam över. Det låter klyschigt, men SÅ effektivt. Tacka från hjärtat – rakt ut i universum för allt det fina du har i ditt liv. Små saker, och större.
 2. Ut och njut! Var ute, i naturen. Känn dofter och lyssna på fåglar. Att promenera är en utmärkt form av meditativt tillstånd, då vi är mottagliga för meddelanden från våra vägvisare.
 3. Bästa sättet att stänga dörren mellan dig och dina guider är att tänka: Jag hade inget val. Vi har alltid ett val, och när vi ber våra guider om hjälp i våra val, så kan de göra sitt jobb. När vi ger upp utan att ens be om hjälp, så tystnar de.
 4. Bli en person som förlåter, som inte dömer. Hur många gånger har vi inte tänkt illa om folk, när vi exempelvis scrollar på sociala medier? Sluta med det. Sluta se ner på andra, och på andras val. När du stöter på något och du automatiskt tänker: vilken idiot, kan du göra som jag gör (som jag lärt av Birkan, därav bön på engelska). Istället för att lägga energi på att störa mig, så tänker jag på personen och säger i mitt inre: May angels bless you with love. (eller joy, wisdom eller vad jag tror att personen behöver). Sen går jag vidare. Så – istället för att döma och störa dig – be för personen.

Så i allt du gör, i dina dagliga val – fundera på vad du skulle kunna behöva hjälp med, och be om det. Det spelar ingen roll att du inte känner dina guider, eller vet vad de heter. Om du känner att du är lite nere – be dina glädjeguider att komma och vara med dig osv.

Sen – en superviktig sak. Glöm allt som handlar om HUR det ska kännas när du får kontakt, eller känner av dina guider. Ett av de största hindren är just det – att vi har orealistiska förväntningar på hur det ska vara. Ibland är det tydligt, ibland bara en svag magkänsla, eller en tanke.

Den här veckan kan du träna på detta: När du känner att du blir tveksam eller känner att du behöver lite hjälp – säg till dig själv: Låt mig fråga mina guider. Och så lyssnar du på svaret. Värdera inte, bara notera vad du får för känsla, tanke eller aning. Tala om för dig själv vad du får för svar. Strunta i om det känns som att du hittar på. Ta en kvart om dagen och träna på detta.

Du kan också välja att skriva till dina guider. Avsätt en stund och ha en fin skrivbok där du helt enkelt skriver brev till dem. Tänk på att vara artig och tydlig i dina frågor. Undvik att fråga: SKA JAG, utan välj hellre att fråga om vad du kan behöva tänka på i just den situationen. Om du väljer att skriva, så skriv ner din fråga och vänta en stund. Skriv sedan ner vad du får för svar. Värdera inte. Skriv bara.

En viktig sak till: När du börjar närma dig dina guider, börja alltid med att be Ärkeängeln Mikael att beskydda dig, och bara släppa fram guider som vill ditt allra bästa.

Om du gillar kristaller och gärna använder dem så kan jag tipsa om att selenit är en väldigt bra sten att använda i kontakten med guider och änglar. Den har ett lugn och en stillsam energi som skapar harmoni.

Och så har vi veckans kort:

Rättvisa: Nu är en bra tid för rätta beslut och du kan också känna att det är dags att lösa gamla konflikter. Det är också tid att få struktur och ordning på saker och ting. Gör listor, pricka av. Ta bort saker i livet som inte längre är nödvändigt för dig. Kanske behöver du släppa delar av ditt liv, det kan handla om relationer, privata eller jobb. För några av er kan det också vara läge för “antingen eller” på något sätt. Det här kortet handlar helt enkelt om att få ordning på saker, att känna att var sak står på rätt plats i livet. Och att ta allt skräp till återbruket, lasta av det och lämna det där.

Ödeshjulet: När du nu börjar få lite ordning så är du redo för en ny fas i livet. I ditt nystädade inre så är du klar för förändring, du kan skörda det du sått. Det är som att du stängt en dörr, och står på tröskeln till en ny. Du behöver inte vara orolig, och du behöver inte titta bakåt. Du har allt du behöver med dig på den här resan. Hjulet rör sig alltid, även om du kan känna att det står still. I mitten, i navet är det lugnt och stilla, det berörs inte av hjulets snurrande. Du kan stå lugnt i förändringars tid, och du kan känna dig trygg – stillheten är din, mitt i rörelsen.

Måttfullhet (omvänd): En liten varning kommer också här. Den här förändringen, klivet in det nya kan vara jobbig för en del. Det är lätt att känna press och då också lätt att skynda på beslut som behöver mogna. Du behöver återgå till den där listan, ta med alla omständigheter. Var ärlig mot dig själv, och försök inte lura din magkänsla. Du har prövats, och du blir starkare och starkare. Du är redo att fortsätta. Du har allt att vinna.

Lite kryptiska kort denna vecka, men jag förstår vad de menar för mig. Hoppas de talade till dig också.

Om du gillar det jag skriver så får du gärna gilla mig på Facebook och Instagram också -det gör mig glad såklart.

Jag önskar er en fin fortsatt söndag – och lämna gärna en kommentar om hur det gått för er, ni som tränat under veckan <3 Kram!

12 thoughts on “Att närma sig sina guider – och kort för veckan

 1. Väldigt givande att läsa det du skriver, själv använder jag pendel i kontakt med min guide. Tack för intressant läsning 🙂♥️

  1. Det händer att jag gör det också, men inte ofta. Jag tror att man gör bäst i att testa flera olika metoder och sätt – så man hittar sitt eget bästa. Det är ju som att öppna sina chakran, man har sitt eget sätt och det är alltid det bästa. Man ska inte lyssna för mycket på andra – inte på mig heller 😉

 2. Tack så jättemycket för alla goda råd. Det du skriver är så lätt att följa och förstå.
  Ha en underbar dag du med.
  😊💕

 3. TACK för idag. Var hittar jag den första övningen? Kommer att öva veckans uppgift så tar jag föregående när jag hittar den. Tack för de intressanta korten också, jag verkar vara i fas med dina kort de vägleder mig så bra 💚💚❤❤

 4. Tack Sara! Tacksamhet, för att möta guider eller inte, men ändå är ett fantastiskt sätt för att komma närmare sitt inre och förhöjd livskänsla. Såååå kraftfullt, svårt att förstå innan man praktiserat det ett tag…
  Ha en fin vecka…♥️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *