Vad vill din ande? – och kort för veckan

Hej på er! Hoppas alla mår fint och att ni har haft en skön och vilsam helg. Jag har sovit så mycket – tror jag verkligen behövde det. Så skönt – jag älskar att sova 🙂

Jag har funderat och mediterat lite över det här med guider – och att lära känna sina guider och änglar. Jag funderade om det skulle vara en liten kurs, eller om jag bara skulle skriva om det och ge er övningar här i bloggen. Först tänkte jag att jag skulle göra en kurs, för en liten peng. Men sen när jag pratade med Birkan om det, och han i en live pratade om god karma – så fick jag så tydliga instruktioner. Inte från Birkan alltså, utan från mina guider – så nu kommer jag att göra några blogginlägg – och så får ni uppgifter varje söndag som ni kan öva på. För egentligen – det handlar ju om att öppna upp sig själv, något som vi alla kan göra – men det krävs lite träning och framför allt tillit och uthållighet. Allt kommer inte på en gång. Så det är lite upp till dig som läser nu – om du vill avsätta tiden för dig själv och dina guider. Jag ger er mina tankar och det jag kan – och så väljer ni om ni vill ta emot eller inte 🙂

Vi börjar från början – och det är du själv. Vem är du? Vad vill din egen ande, ditt högre jag säga till dig? Vad behöver din ande för att må bra? Vad får din själ att jubla? När är du som mest engagerad och lycklig? Fundera på det en stund, skriv gärna ner dina tankar.

Fundera också på vad som ger näring till din egen ande. Vad får dig att må bra, känna dig nöjd och tillfreds? Vilka situationer får dig bekväm och lugn? Vad gör dig glad? Vad ger dig en känsla av lycka? Tänk nu inte bara det klassiska, som min familj, mina barn osv. Gå verkligen till botten av dig själv – vad ger din själ näring? För mig är det bland annat att gå på stranden, i Grekland. Eller att känna doften av sommaren när det precis har regnat. Att sitta på balkongen med ett glas vin efter en perfekt dag. Att läsa böcker för mina barnbarn. Vackra skrivböcker och vackert porslin. Att åka på utflykt i de grekiska bergen. Att hälsa på någon, på ett annat språk, och få svar. Vackra kläder. Inga grandiosa saker, men saker som ger min själ näring. Saker som min ande tycker om.

Det du behöver göra nu är att fundera över hur ofta du ger din ande vad den behöver? Lyssnar du på din ande? Tänker du att du ska göra det sen, när du har tid? Din uppgift den här veckan är att komma i nära kontakt med din egen ande. Om du kopplat bort dig från din ande, så kommer du att få det svårt att komma i kontakt med dina guider. Så – avsätt en halvtimme om dagen, en kvart kan räcka om du får panik av att avsätta mer tid. Under den här stunden ska du göra något som din ande mår bra av. Utan dåligt samvete, eller stress. Se det som att du ger dig själv en gåva. Låt din ande komma till tals, gör något tillsammans, som får er att mötas i glädje.

Det här är början – inget du kan hoppa över. Så hitta den där stunden varje dag. Du kan också ta några minuter när du exempelvis duschar, borstar tänderna eller så – och avsluta den här meningen:

Om min ande fick planera den här dagen så skulle jag…

Och – så har vi korten för veckan 🙂 Här kommer dom:

De älskande (omvänd): Några av er står inför ett beslut, som måste fattas. Det är inte så mycket tid kvar, och det kan vara oerhört stressande. Det handlar om relationer, nära eller kanske på jobbet. Kortet påminner dig om att använda hjärtat i valet och du kan känna att du verkligen står och väger för och emot. Här kan du verkligen ha hjälp av din ande – vad säger den dig? Stressa inte fram beslutet – utan vänta in rätt tidpunkt. Om du känner att du gått in på fel väg, och känner att det du trodde skulle bli bra, inte blev det – så kan du göra ett nytt val, välja en ny väg. Lita på ditt hjärta.

Djävulen: Det här kortet visar på en känsla av att sitta fast, vara ofri och rädd. Det kan handla om rädsla att förlora någon person, ett jobb, pengar eller annat. När vi hänger oss fast i tron att det ytliga och materiella ger oss lycka, så kan vi känna oss fångna. Beslutet som du har framför dig måste fattas utan tanke på rädsla eller skuld. När du ser ärligt på dig själv och din agenda så kommer du också att se att du inte alls är fången eller fjättrad. När du ser allt klart, så ser du att kedjan runt din hals ligger lös. Du är din egen fångvaktare, så befria dig själv – och gör dig fri från det som håller dig fången – vad det nu handlar om för dig.

Kejsaren (omvänd): Det här kortet visar på en tid då du kan känna dig svag. Du kan känna att du vill vara stark, men du orkar inte riktigt. Vem bestämmer över dig just nu? Vem har makten över dig, din ande och din yttre person? Är det du själv eller någon annan? Kortet ber dig att fundera över detta. Kanske är du besviken över ett missat jobb, eller över något som du planerat som inte blev av? Vad är det viktigaste för dig? Den här tiden kan du se som en övningstid – den kan vara otroligt dryg och jobbig, men den är här för att du ska ta tag i vissa saker – och skapa de förändringar som du vet behövs. Förändringar som du vill nå, men kanske inte orkat ta tag i. Det är dags nu.

Ja, det var hårda bud idag – som en puff i rumpan på oss. Jag tror att det behövs. Om du känner att korten talar till dig denna vecka så har du en del att fundera över. Jag vet vad jag behöver göra. Slut på ursäkter.

Det här blev ett väldigt långt inlägg – tack för att du orkade läsa ända hit. Om du gillar mig och det jag skriver så får du gärna gilla mig på Facebook och Instagram också. Det gör mig glad.

Önskar er en fin vecka – kram på er!

16 thoughts on “Vad vill din ande? – och kort för veckan

 1. Så coolt hur dina kort är i samklang med saker som legat som små grå moln på himlen hos mig ibland. Älskar din blogg, och du är så bra. Ska göra läxan nu. Kram!

 2. Tack det var en fullträff igen💕både när det gäller beslut o att man känner sig svag o maktlös ibland.
  Ska testa det där med att sätta sig 30 min om dagen o ställa de där frågorna till mig själv det kanske hjälper o som du sa inte stressa fram några beslut

 3. Tack🙏🏼❤️
  Jag söker, utan att finna känns det som. Sitter fast i smärta och rädsla efter ett ”lämnande” som medfört stor förändring i det fysiska livet. Livrädd för övergivenheten jag just nu upplever och kommer inte tillrätta med vad som är vad.
  Jag ska ta med mig dina frågor och försöka följa ditt ”program”. Dina kort, de är så vackra och tilltalande. Får tillbaka lust att börja skapa själv. Är det du som målat dem eller finns de att köpa?
  Kram Lina

  1. Hej Lina <3 Korten är svåra att få tag på – har du tur kan du hitta dem på Bokbörsen (sök på Lindel Barker Revell, Tarot – vägen till ditt inre) Jag hade sån tur när jag hittade mina, boken som är till korten finns ofta att köpa, korten mer sällan. Men om det är meningen att du ska ha dem så kommer du att hitta <3 Fånga tag i den där känslan, att vilja skapa. Ge den känslan näring, det är din ande som säger något. Stor kram <3

 4. Hej vilken uppgift;) jag ska försöka göra de, ska skriva ner, det är frågor jag i vanliga fall inte frågar mig själv så det blir en träning. Behovet verkligen få till detta med meditation, har ingen disciplin alls…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *