En ny guide – och kort för veckan

Ännu en märklig vecka har gått. Det börjar skapas någon form av normaltillstånd i det märkliga – och jag märker att jag drar mig undan världen mer och mer. Jag behöver verkligen ta mig ut, inte bara sitta hemma och jobba och möta människor på Teams och Zoom…

Jag är i grunden en person som gillar att vara ensam, jag har behov av ensamhet. Jag trivs med mig själv som enda sällskap. Men jag märker att jag verkligen behöver annat också. Eremiten i mig får liksom inte ta över…

För många är ensamheten och isoleringen farligare än själva smittan, jag är ändå tacksam för att jag klarar ensamheten så bra.

Under veckan har jag fått en ny guide – som jag förmodligen haft ett tag, men inte tagit mig tiden att se eller lära känna. Hon presenterades för mig av Birkan, under en session häromkvällen. Han berättade för mig att hon är min egen healingguide, och SOM jag välkomnar henne! Hon har gett mig sitt namn i en meditation och jag ser fram mot att lära känna henne mer, och ta hjälp av henne.

En vän till mig frågade om just det här med guider – hur får man kontakt, hur lär man känna dem? Och jag pratade lite med Birkan om det också, och han gav mig en massa bra tankar som jag ska föra vidare till min vän. Men jag tänker också att jag kanske skulle sätta mig ner och göra någon form av vägledning till andra också?

Vad är en guide, vilka är mina? Vem är min ängel? Hur får jag kontakt? Jag ska fundera vidare på det, kanske blir det bara lite i bloggen, kanske gör jag en liten “kurs” – vi får se. Jag tycker det är så viktigt, för vi har ju alla änglar och guider – som bara står och väntar på att få vara oss till nytta och hjälp. Vad tycker ni? Tar gärna era tankar och funderingar kring detta 🙂

Och så var det veckans kort, denna vecka var det vid första anblicken inga roliga sådana som vändes framför mig på bordet… Men vi ger oss in i tolkningen – så får vi se vad som händer:

Kejsarinnan (omvänd): Här behöver du din förmåga att känna tillit! Du måste behålla tron på att allt är möjligt, även när du känner att du inte kommer framåt. Det kan kännas som att din planerade väg är blockerad. Något blev inte som du tänkte, och nu står du och ser dig omkring, undrande – var ska du gå nu? För en del av er kan saker förändras i relationer eller kring boendet – och det kan skapa en känsla av otrygghet. För andra så kan det nu kännas som att allt bara står still, inget händer och du kan känna dig rastlös. Men var säker på att det under ytan händer massor, som ett frö gror under jorden och sedan förvandlas till en vacker blomma – så kommer saker att hända för dig när det är dags.

Döden: Detta är en väldigt positivt kort, fast man inte kan tro det vid första anblicken. Döden står för en positiv förändring, gammalt skräp i ditt liv försvinner och du kan börja om. Död/undergång är en naturlig del av kretsloppet – och nu kan du verkligen skaka av dig allt det döda och gamla – och stiga som en nyfödd fågel Fenix. Du kan känna dig rädd och osäker inför detta, för det är ju så att vi tenderar att hålla fast i det gamla och invanda, även om vi vet att det inte tillför oss något gott längre. Vi måste rensa ut för att få plats med nytt. Det kan även här handla om bostad, relationer, arbete – eller kanske bara gamla föreställningar, åsikter och fördomar. Detta kan vara en skakig tid – och alla relationer som klarar sig genom denna tid kommer att förbli starka för evigt. Det här kortet lovar oss ett ljus i tunneln, och – vad vi behövde få höra det!

Djävulen (omvänd): Det här kortet omvänt berättar om frihet. När du tagit dig igenom den här jobbiga perioden som du kanske är i eller ha varit i, så kommer du att gå stark och rak i ryggen ut i det nya. Du har lärt dig en massa saker, och du har gjort din läxa. Du förstår att lycka och frihet inte finns i det yttre eller i det materiella – och du kan känna den där känslan av inre frihet. Du bryr dig inte längre om saker som var viktiga för dig förut. Saker du störde dig på, som irriterade dig berör dig inte längre på samma sätt. Den känslan av frihet gör dig lätt och glad – även om du bara känner den ibland, som små glimtar av något nytt – omfamna den. Välkomna den. Tacka för den. Ju mer du uppmärksammar din inre förvandling och känsla av lugn och frid – desto starkare kommer den att kännas. Och din aura mjuknar, och ger andra en känsla av hopp.

Fina kort idag, jag kan ta till mig en hel del av detta. Och såklart hoppas jag att du också fick något som du kan ta till dig. Tack för att du ville läsa – och om du gillar mig och det jag skriver så får du som vanligt också gärna gilla mig på Facebook och Instagram.

Jag önskar dig en fin vecka – kram på dig!

12 thoughts on “En ny guide – och kort för veckan

 1. Ska ta med mig dessa kort in i denna nya vecka.
  Skulle väldigt gärna vilja få tips hur jag får kontakt med min guide och änglar. ?

 2. Detta resonerade verkligen i det som pågår för mej nu. En fin kontakt som gav hopp om något mer gick i kras och här står jag och fattar inte vad som hände? Abrupt “utkastad” fr personens fb och Messenger, utan ett ok avslut…Och jag har ingen aning om vad jag bör eller inte bör göra. Tack så mkt för budskapen?❤

  Låter spännande med dina planer om “kurs” eller mer info om att få bättre kontakt med sina guider?

 3. Vilka bra och fina kort att ta med i veckan och veta att det händer saker eller att det är precis så här det varit och vad som nu kommer. Ska nog kunna gå rak ur detta som pågått, hoppas jag.
  Tror att jag också hittat en guide som jag glömt ett tag. Något gjorde sig påmint…:-)

  Ha en fin vecka!

 4. Oj vad jag behöver lära känna mina guider (om jag har flera). Gårdagen var otroligt jobbig för mig.
  Ser fram emot en kurs för att lära mer. Korten berättar en hel del för mig genom dig. Tack ?

 5. Tack för de fina korten, så klart och tydligt de bekräftar det jag upplever och gör nu! 🙂
  En “lär känna din guide-guide” låter prima! 🙂
  Alltid kärlek <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *