En egen dörr – och kort för veckan

Så mycket gott händer i mitt liv just nu. I går satte jag upp skylten på dörren till den lokal som jag och en vän ska hyra! En egen lokal, där vi kan ha våra saker, ta emot klienter och göra mysig. Fattar knappt att det är sant. Jag har haft mitt lilla företag i tre år – och hyrt in mig på olika ställen, kånkat saker fram och tillbaka, anpassat mig – nu har jag något eget och jag känner att det var värt allt tålamod, all tillit och alla böner till änglar och guider.

Det ska bli så roligt att göra i ordning rummet, mysa till det och skapa en oas för lugn, andlighet och trygghet för de klienter vi kommer att ha där.

Igår hade jag bokningar – och idag har jag en ledig dag. Jag inser att jag behöver ha en ledig dag i veckan – det går inte att jobba varje dag. Har inga planer för dagen förutom att blogga och laga mat. Så skönt att hänga inne, att bara ta det lugnt och låta gråvädret få sköta sig själv därute.

Jag har roliga veckor framför mig, ska ha möte med Birkan på torsdag, och veckan därpå ska jag vara i Stockholm i två dagar och lära mig ännu mer hypnos! Det ser jag SÅ mycket fram mot, ska berätta allt om det sen såklart.

Jag blev lite snopen när jag la veckans kort – de kändes inte alls som att de matchade mitt humör och gladpirriga energi. Men jag har lärt mig att aldrig tvivla på dessa kort – de har alltid sanning i sig och jag antar att jag under veckan kommer att förstå vad de vill säga mig. Alla kort är omvända denna gång – det händer då och då, men inte alltför ofta.

De älskande: Nu kan du känna oro och obehag över ett beslut du måste fatta. Det kan också handla om ett beslut taget i det förflutna som kommer upp till ytan. Var vaksam på dina relationer den här veckan – du kan känna osäkerhet eller uppleva någon form av svek.
Du kan känna att du vacklar i din beslutsamhet – och att dina tankar pendlar mellan huvud och hjärta. Det är viktigt nu, att du frågar dig själv: Vad är det jag verkligen känner och vad är det jag verkligen vill?
Ha inte bråttom när det gäller beslut – vänta in rätt ögonblick och låt ingen stressa dig. Lita på ditt hjärta – och du kommer att hitta tillbaka till din egen trygga balans.

Ödeshjulet: Du kan känna en stress över att saker och ting står stilla – det du känner att du behöver göra/besluta kan skapa oro och stök i ditt inre. Det känns som om du måste göra allt NU direkt, för att inte missa chansen. Du kan också ha en känsla av att allt går för fort, som att du inte hinner kliva av tåget som du satt dig på. Du kan alltid kliva av, ställa dig på perrongen och välja ett nytt tåg. Det är inte för sent att ändra riktning. Det är du som bestämmer var din resa ska ha för riktning. Ingen annan.

Solen: Solen verkar lysa på alla andra – utom dig just nu. Likt novembermörkrets dystra uppenbarelse känner du dig trött, tom och utan energi. Var medveten om att det här är en tid som kommer att passera. Likt årstiderna så kommer ljuset alltid tillbaka. När detta kort kommer omvänt så är det en tydlig indikation på att du behöver kämpa lite extra mot nedstämdhet och tomhet.
Ge inte upp, för då kan din själ kvävas och du blir blind för de möjligheter som uppstår och läggs framför dig. Omfamna ditt inre barn – det här kortet är ett löfte om en ny dag, en gryning och glädje. Inget mörker är helt kompakt – det finns alltid ljus att hitta.

Ja – det var inget party direkt i korten denna vecka. Men nu ska vi inte deppa ner oss över det – utan se möjligheterna istället. Tacka för förvarning utifall vi råkar på hinder på vår väg under veckan. Beslut som måste fattas, trötthet, en känsla av stillastående och att inte kunna påverka situationen – vi hamnar alla i sådana perioder – och vi behöver då tänka att dessa inte är eviga. De tar slut, vi kommer ut i ljuset efter att ha gått i tunneln. Precis som att det inte är mörkaste november för evigt. Det är bara just nu som det är mörkt och regnigt – det blir ljusare.

Jag har tränat mycket på tacksamhet – och jag märker att det allt oftare dyker upp tacksamma känslor inuti mig. Helt utan ansträngning. De bara kommer, likt en mjuk våg på en sandstrand. Tack – för att jag har ett hem. Tack – för att jag är älskad och får älska andra. Tack – för att jag lever i fred. Saker som vi ofta tar för givna. Saker som vi sällan noterar – för det är mycket lättare att fokusera på elände och på saker vi ändå inte kan påverka så mycket. Varje dag tar jag en stund och läser de fem reikiprinciperna. De blir starkare för varje gång jag säger dem, och jag vaknar på morgonen och tänker: Just for today…

För det är ju så, en dag i sänder. Vi lever en dag i taget. Det enda vi vet säkert att vi har – det är nu.

Önskar er en fin söndag <3

Om ni gillar det jag skriver får ni gärna gilla mig på FB och på Insta också. Tack för att du orkade läsa ända hit 🙂

8 thoughts on “En egen dörr – och kort för veckan

  1. Fantastiskt budskap klart man orkar läsa det var inget ansträngande i detta
    jag önskar även er en fin Söndag

    och en nya spännande vecka som är på väg

  2. Jag känner mig såsom det beskrivs på korten, men jag försöker att kämpa emot nedstämdhet, och måste tro att bättre tider kommer och att solen kommet att lysa igen även om det tycks vara så långt borta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *