Mörker, magisk morgon och kort för veckan

Nu är hösten verkligen här på riktigt. Träden är gula, orange och röda och löven börjar falla. Det är så mörkt på morgonen. Det är det jag har svårast för – det här kompakta mörkret som vi omges av halva året. På något sätt upplever jag att det blir svårare för varje år. Kanske har med åldern att göra – känner ni så också?

Häromdagen fick jag se en så vacker morgon från mitt köksfönster. Det var verkligen helt magiskt vackert. Jag hade väldigt svårt att slita mig för att åka till jobbet. Ibland är naturen och vår omgivning så obeskrivligt vackert, så det kniper i hjärtat. Nästan så att man känner en känsla av overklighet. Vi är så vana att omge oss med vackra saker, vackra bilder, vacker musik, vackra prylar, kläder och smycken – så vi har nästan blivit immuna mot det som är vackert.

När naturen visar sin vackraste sida kan vi välja att skynda vidare, eller stanna upp en liten stund. Bara stanna, stänga av tiden, pausa – och bara för en liten liten stund vara i det vackra. Stanna och bli en del av det eviga, det tidlösa. Vi behöver bli bättre på det.

Veckans kort handlar en del om det. Om du har något som du funderar över, en fråga eller ett dilemma så kan veckans kort kanske vara en vägledning för dig. För mig är de precis mitt i prick. Som vanligt.

Jag blir lika fascinerad varje gång jag lägger tre kort – och de kopplar alltid ihop sig med varandra, förstärker varandra och blir en tydlig vägledning om vad som är på gång och vad jag behöver tänka på.

Här är dom:

Översteprästen: Kortet vill göra dig medveten om att du behöver ta itu med ditt problem/din fråga på ett metodiskt sätt. Du kan behöva skapa ordning och rutiner och just nu är det inte läge att freestyla med lösningen. Gör det som du behöver göra, som du vet ger resultat. Du behöver lugn och ro och rutiner för att kunna hitta svaret och lösningen. Oro runt dig skapar bara större förvirring. Du kan komma på dig själv att fundera över dina värderingar just nu, och kanske fråga dig själv vad du är beredd att betala för pris för att nå dit du vill. Vad är viktigast för dig? Du behöver lyssna på din inre lugna röst, försök att tysta ner den tjattrande negativa rösten som du har inom dig. Du har ett jobb att göra, något du behöver slutföra och avsluta. Först då kan du se dina lösningar. En sak i taget.

Djävulen: Du kan vara i en låst period nu, vilket kan förklara oron som finns i första kortet. Du kan känna dig hindrad – av rädsla för att förlora något, en person, pengar eller något annat. Den rädslan kan stoppa dig från att komma vidare. Du behöver fundera över detta – och göra dig fri från tanken att materiella saker kommer att ge dig lycka. Lyckan finns inte i prylar, i kristaller, fina kläder, smycken – nej, den finns inuti oss själva. Kortet kan visa på att du kan känna dig manipulerad, eller själv vara den som manipulerar andra. Detta skapar ännu fler bojor.
Du måste göra dig fri – för att kunna fatta beslut som inte grundar sig i rädsla, begär eller skuldkänslor.
Vi har alla sidor av oss själva som vi inte gärna vill titta på – Djävulen vill att vi konfronterar dessa sidor – och när vi gjort det kan vi uppleva frihet. Kortet säger också åt oss att vi måste sluta att ta oss själva på så stort allvar.

Måttfullhet (omvänt): Även detta kort omvänt berättar om en obalanserad och jobbig period. Det kan handla om stress, om press och om en allmän uppgivenhet inför världen, ondska och elände.
Kortet visar att vi behöver vara i balans innan vi kan fatta ett klokt beslut eller välja väg. Det visar även som ovan att värderingar och livsåskådning kan komma att ifrågasättas.
Ge inte upp, den här tiden är bra för oss – för att ge oss möjlighet att verkligen bestämma oss för var vi står, vad vi står för och vilka vi innerst inne är. Vi kommer att gå starkare ur den här tiden!

Jaha, det var det. Ännu en tid med prövning – man kan ju bli trött för mindre. Jag kan tycka att det kunde vara dags för lite glada kort, lite mer positiva tongångar – men förstår ju självklart att livet inte bara är glitterströssel och unicorns.

I natt är det fullmåne och jag har verkligen märkt av månen denna gång. Jag har sovit så dåligt i en vecka nu, så jag hoppas verkligen på lite bättre sömn nu när månen kanske går ner lite i energi. Glöm inte att lägga era kristaller i ett fönster i natt, så de får laddas i månljuset. Det spelar ingen roll om det är molnigt – det funkar ändå.

Hoppas ni har en fin söndag, jag ska göra andeband som fina kunder beställt, älskar när jag får beställningar så jag kan superladda dem i månskenet innan jag postar dem. Andebandet jag ska göra idag kommer att bli så himla kraftfullt. Läs om dem här om ni blir nyfikna – jag är så glad att jag fått möjlighet att göra dem. I torsdags pratade jag om dem med Birkan och fick en massa bra tips på hur jag kan skapa ännu mer kraftfulla smycken. Så tacksam för honom. Så den som beställer armband från nu får lite Birkan med på köpet 😉

Jag ska också tvätta, färga håret, krama min man och baka småkakor till barnbarnets tvåårskalas i helgen. Kolasnittar och drömmar tror jag det blir.

Kram på er och ha en skön söndag!

Om ni gillar det jag skriver får ni gärna gilla mig på FB också.

2 thoughts on “Mörker, magisk morgon och kort för veckan

  1. Hej hjärtligt tack för korten med tolkningarna. Så helt rätt för mig, jag kämpar med att inte köpa på mig en massa. Det är så mycket jag vill frigöra mig från speciellt min offerkofta som verkar ha vuxit fast. Armbandet blev jag väldigt intresserad av men jag får återkomma när ekonomin tillåter. ❤❤❤

    1. Jag jobbar på det jag med, försöker att tänka mig för när jag köper nytt, sortera ut och ge bort – jag har märkt att jag blir så himla stressad av att ha för mycket saker. Och ändå så faller man ibland och köper något helt onödigt, som ger glädje en liten stund. Vi gör så gott vi kan – och bara att vi är medvetna om det är bra. Kram på dig <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *