Stenmässa, ärlighet och kort för veckan

Hej på er – helt plötsligt är det söndag igen och jag har längtat efter att få lägga veckans kort! Jag vet inte riktigt hur det blev så att jag liksom skapat en tradition varje söndag. När jag var på semester kändes det jättemärkligt att inte ha korten att fundera över under veckan.

Den här veckan har varit bra, jag har haft träff med de fantastiska kvinnorna i det vi kallar Andrum, en sharing/utvecklingsgrupp. I torsdags jobbade vi med psykometri och pendlar. Tiden går så fort när vi ses – det är verkligen en andlig paus i vardagen och jag är så oerhört glad och tacksam över den gruppen.

Jag har även funderat en hel del över ärlighet i den andliga världen. Jag har skrivit om det förut men nu tror jag faktiskt på riktigt att det är dags att göra en rensning av de grupper jag är med i på FB. Jag läste häromdagen en lång text, som var bra och handlade om falska medium. Jag kände igen mycket av det som stod och fick en känsla av att jag läst förut. Så jag googlade och visst var det så. Texten var någon annans. Så jag skrev en kommentar om att det var någon annans text och att det borde framgå i inlägget. Jag la också en länk till textens ursprung. Min kommentar blev raderad. Flera gånger. Tillslut försvann hela inlägget.

Och jag tänker – det är väl fantastiskt om vi hjälps åt att sprida bra och välskrivna texter? Men det hör väl ändå till normalt hyfs att ange källa, eller att iallafall skriva att “jag läste det här någonstans och tyckte det var så himla bra”… om man nu inte vet vem som är författaren från början. Massa bra finns ju på nätet – och det är inte alltid lätt att veta. Men man ska aldrig lägga ut en text som någon annan skrivit, och låta bli att tala om att den är lånad, och ta åt sig äran själv liksom. Så fult tycker jag. Jag skulle själv bli superbesviken om någon tog mina texter och la ut dem så det såg ut som om de var skrivna av personen.

Vad tänker ni om det här? Jag vet att många delar både texter och bilder hur som helst, men visst kan vi iallafall försöka vara sjyrre och ge cred till den som är författare/fotograf – i den mån det går?

Det är stenmässa i Västerås i helgen, jag gick dit en sväng i morse när de öppnade och strosade runt lite. Det finns ju allt – jag hade inget direkt jag skulle köpa, eller tänkte köpa. Jag gick dit bara för att det är roligt och det finns ju så oerhört mycket vackra stenar. Och vilka kluster som fanns där, så vackra.

När jag gick där så fastnade blicken på en berlock. När jag tog den i handen så kunde jag inte släppa den. Den var liksom magnetisk. Mannen som sålde sa att han haft den i flera år, många har tagit upp den och beundrat den – men ingen har köpt den. Förrän idag. Den väntade på mig. Så glad över den!

Här har vi veckans kort också, jag vet precis varför dessa kom upp och jag tror att flera av er också gör det. Det är så märkligt med dessa kort – hur jag än blandar och väljer dem, så är de ALLTID aktuella och talar om för mig vad som händer och vad jag behöver tänka på. Så här kommer de – denna vecka är det ord och inga visor:

Vagnen (omvänd): Nu kan saker hamna i oordning, planer eller kanske en resa kan ställas in. Kanske du känner dig lite nere och ditt självförtroende dalar? Du tappar gnistan lite, och har svårt att tänka positivt? Du kan känna att någon försöker bestämma över dig och dina beslut, eller så är det du som på något sätt fått uppgiften att reda upp och styra upp saker som händer. Kortet vill att du ska stanna upp och se på situationen noga. Var uppmärksam, lyssna inte på din negativa inre röst, den skapar bara förvirring och hindrar vagnen från att komma vidare. Du behöver vara fokuserad och lugn i den här situationen.

Stjärnan (omvänd) Även detta kort visar på att något går förlorat, en förhoppning eller tron på något. Du kan känna tvivel, och det kan ha att göra med att du inte mår riktigt bra. Du kanske behöver ta hand om dig själv bättre? Känner du känslan att “det spelar ändå ingen roll, hur mycket jag än anstränger mig?” Uppgivenheten kan vara starkt närvarande. Stjärnan som tidigare visat dig vägen kan kännas dold bakom mörka moln. Du behöver hitta tilliten igen – vetskapen om att stjärnan finns där, fast du inte kanske ser den just nu. Ha tålamod, ljuset på himlen kommer tillbaka, det finns inte en dag när det inte funnits en strimma ljus på himlen.

Yttersta domen: När du gått igenom känslorna som beskrivs i de tidigare korten så är du nu redo att ta tag i situationen på ett nytt sätt. Du kan hitta ny kraft och styrka – vilket gör att du orkar ta tag i det här. Du behöver frigöra dig från oro och negativa tankar – och när du gör det kommer du att se saker på ett nytt sätt. Du kan behöva släppa taget om saker, situationer eller kanske en person för att kunna gå vidare och nu kan du göra det utan att känna ångest eller ånger. Om du är i en valsituation så kan du nu ta beslut på ett moget sätt. Det här kortet kan också visa på ett nytt jobb, ny kärlek eller bostad. Allt är möjligt nu!

Ja ni, det var tydliga ord denna vecka. Jag vet vad det handlar om för min del, och jag vet vad jag behöver göra. För mig handlar det om att släppa på oro och prestation i vissa situationer. Att hitta glädje och nyfikenhet igen, och inte ta mig själv på så stort allvar.

Det ska jag meditera över och det ska jag ladda över i mitt nya smycke. Jag önskar er en riktigt fin start på veckan.

Kram på er!

Om ni gillar mig och vad jag skriver så får ni gärna gilla mig även på Facebook <3

4 thoughts on “Stenmässa, ärlighet och kort för veckan

 1. Fin berlock. Kanske har den varit din i tidigare liv.. vem vet.

  Ja de korten talade till mig också och jag vet varför, de beskriver fortfarande hur jag känner mig och den sista också, och innerst inne vet jag vad jag behöver göra och det är att hitta kraften och tillit åter igen så att jag kan komma ur denna situation och göra ett val …

  Stor kram

  1. Det är ju ofta så – vi vet precis vad vi behöver göra – ändå är det så svårt…
   Men, jag tror också att det ibland behövs en paus, då vi avvaktar och väntar. När det är dags så är det dags liksom, vi vet ju inte vad som väntar oss framåt.
   kram!

 2. Sååå fin din berlock. Förstår att den bleb din. Dina budskap var klockrena för mig….Tack kära Sara❤️🙏🙏

  1. Tack, Birgitta – ja – du skulle ha varit med – när jag hittade den där berlocken <3 Och korten denna vecka var väldigt tydliga för mig också. vi måste ses snart och luncha eller något <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *