Gjort en läsning för Birkan och kort för veckan

Hej allihop! Nu är jag tillbaka från min semester – femtio år gammal, solbränd och utvilad. Jag firade min dag i stillhet tillsammans med min man i Grekland, på det ställe där mitt hjärta alltid vill vara. Zakynthos. Jag tror jag levt ett liv där någon gång, för jag känner mig så hemma på den ön.

Häromdagen hade jag min tredje skypecoachning med Birkan Tore. Tidigare har vi bara pratat, jag har redovisat de böcker jag läst och vi har bollat tankar. I torsdags blev det allvar…

Birkan gav mig ett förnamn, såg mig rakt i ögonen och bad mig beskriva personen vars namn han sa. Hur är personen, vad brinner personen för? Vad arbetar hen med och hur ser hens kärleksliv och relationer ut?

Det var tur att jag inte visste om detta i förväg för jag hade mått illa av nervositet 😉 Att prestera på det viset inför Birkan – herremin alltså! Det gick rätt bra och jag fick många värdefulla tips och råd – hur jag ska uttrycka mig, vad jag bör undvika i möten med klienter osv. Saker som jag inte ens tänkt på – men som kan göra stor skillnad på en sittning.

Jag är SÅ tacksam över att jag fått den här möjligheten, jag lär mig så oerhört mycket och jag har så stor respekt för Birkan, som lärare, mentor och människa. Han är verkligen fantastisk.

Jag har saknat veckans kort – för jag la inga åt mig själv heller när jag var i Grekland. Så här kommer kort för veckan som vi snart går in i. Tänk på en fråga eller en situation som du är i just nu – kanske dessa kort kan vara till hjälp. Jag vet att jag förstår precis vad korten vill säga till mig idag:

Kejsaren: Åh – vilket starkt startkort! Det sätter tonen för hela veckan, och det här är ett kort som verkligen kan förverkliga dina drömmar! Just nu är det en perfekt tid att uträtta det du vill och behöver. Du kan känna dig kreativ och öppen – som en nystart liksom. Det gör att det öppnas dörrar för dig – både privat och i ditt yrkesliv om du har ett sådant. Det här kortet visar också att du i den styrka du är i just nu också har en stor förmåga att vara andra till hjälp och stöd. Men du behöver ha ordning på ditt eget först – så se till att skapa reda i dina tankar och i din vardag. Du behöver äga dina beslut och ditt liv. Då kommer allt att falla på plats.

Djävulen (omvänd): Det här är inte ett hemskt kort – tvärtom! Omvänt står detta kort för frihet! Du kan ha gått igenom en jobbig tid, men du är på väg ut ur den nu och som kortet innan visar – det är en ny tid. Nu är det dags att släppa dåliga och skadliga situationer, som kan ha att göra med girighet eller missunnsamhet från andra. Kortet visar på slutet av en tid där du kanske känt dig styrd av någon eller något. Livet känns lättare, roligare och du kan hitta en ny lust igen. Njut av det bra du har!

Ödeshjulet (omvänt) Men – det finns ju alltid ett men. Detta kort är ett varningens finger – för allt är inte så lätt som man kanske önskar. Du kan känna att du står stilla, eller till och med rör dig bakåt just nu. Att allt det där med nystart och ny kreativitet inte gäller dig – bara andra? Ja, kanske det känns så just nu, men du ska veta att på samma sätt som sommaren alltid kommer åter så kommer goda tider också tillbaka. Glöm inte att den största rikedomen finns inuti – i vetskapen om att vi är fullkomliga. Vi är det vi är och så som vi är menade att vara. Fundera över hur du kan leva idag för att kunna känna glädje och tacksamhet – även när det känns som om det är grått och mörkt. Förmågan att kunna känna glädje även i mörkare tid kommer att vända ödeshjulet till din totala fördel.

Korten säger precis det som jag tror att många av oss känner. Ena sekunden är vi fulla av kraft, energi och goda idéer – för att i nästa sekund sucka djupt, känna att det inte är någon idé, eller bara inte orka ta tag i det där som igår kändes så roligt. Känns det igen? En del kallar det hösttrötthet, jag vet inte riktigt vad jag kallar det. Men jag kan känna känslan. Nystarten, som att öppna en helt ny kalender – och så tröttheten – känslan att vilja dra täcket över sig och vakna i maj nästa år…

Jag ser inte fram mot mörker och vinter – för mig är det värre och värre för varje år. Det jag behöver göra är att sluta sucka över det och hitta strategier för att inte deppa ner mig när novembermörkret ligger kompakt över oss. Jag behöver hitta glädje och tacksamhet – på något sätt ska jag lyckas!

En annan reflektion är att jag de senaste dagarna läst så mycket elakheter och skitsnack i flera av de andliga grupperna på Facebook. Påhopp, misstänksamhet, missunnsamhet och rena taskigheter – jag mår verkligen inte bra av att läsa sånt. Jag kan må dåligt i flera dagar av att andra bråkar – andra, som ska vara andliga och spirituella. För mig egen skull behöver jag rensa lite i de grupper jag är med i, för en del har samma funktion för mig som en trafikolycka – man vill inte kolla men kan ändå inte låta bli att titta när man åker förbi. Bättre att ta bort, och att välja att inte ens se det från början. Ju mindre drama och skitsnack vi omger oss med, ju bättre mår vi. Speciellt viktigt för oss som är högkänsliga.

Har ni gjort det här testet? Jag gör det då och då, för det blir lite olika resultat varje gång. När jag gjorde testet häromdagen fick jag den högsta siffran jag någonsin fått. Jag önskar jag hade vetat mer om HSP när jag var yngre. Jag önskar att jag hade förstått att jag inte är onormal eller konstig när jag undvikit fester, bio, mingelsituationer och konserter. Sånt där som ALLA tycker är så himla kul. Jag har alltid tyckt det är jobbigt. Får ångest om jag tackat ja till en fest och försöker hitta på en ursäkt för att slippa gå när det väl gäller. Nuförtiden kan jag säga nej direkt – och vara ärlig och säga som det är: Jag är inte bekväm med sånt, jag gillar inte att vara i den typen av sammanhang.

Gör gärna testet om ni inte gjort det – och läs lite om högkänslighet. Ni får gärna skriva en kommentar om vad ni fick för resultat. Jag fick senast jag gjorde det 133.

Kram på er – ha en fin vecka!

11 thoughts on “Gjort en läsning för Birkan och kort för veckan

 1. En till HSP här👋🙋‍♀️ HSP, empat och medial är en klurig kombo. Idag hamnade testet på 131…Säger precis som du, oj vad jag önskar att jag och folk i min närhet hade vetat om hsp när man växte upp. Tack för veckans budskap🙏💜

  1. Precis – du har så rätt, jag önskar att jag hade haft den här kunskapen för länge sen. Men bättre sent än aldrig – och nu kan jag vara tydlig med att jag vägrar After Work 😉

 2. Birkan är en av mina favoriter, glad för din skull att du får ha honom som mentor. 🙂
  Att njuta av livet är en konst särskilt när man ska analysera allt. Jag har inte alltid varit HSP utan detta har utvecklats under tid som bestått av svåra prövningar. Fick 127 på testet idag.
  Att lära sig om sig själv tar tid. Det viktigaste är ändå att lära sig vad som fungerar och vad som framkallar oro och ångest då har man kommit långt.
  Varma hälsningar ♥️
  Carina

  1. Du har helt rätt – det är en konst som kanske tar hela livet att lära sig – om man nu ens lyckas leva i tacksamhet. Och tack, Birkan tillför så mycket kunskap och jag är så glad över hans mentorskap. Känner mig väldigt tacksam och lyckligt lottad över det <3

  2. Grattis Grattis på din 50 år :))))) massor av kärlek och ljus till dig. Härligt att du är tillbaka och har kort för veckan, och den sista beskriver exakt det jag känner och befinner mig just nu men försöker att ha positiva tankar ändå…
   Stor kram på dig

 3. Jag ser fram i mot vintern änkligen 😂. I övrigt är det sorg i släkten. Så det är tufft på så sätt .. Min plan gick ju inte som jag hade önskat. Surt sa räven.
  Mest för inte har tillit till släkten. 2015 var dem inte smarta. Så är förblir reserverad. . Lättare bygga bro inför ny utomstående.. När släkt folk ändå inte lär sig. Så finner jag andra vägar. Som med gillar VINTERN bäst. Nästan man får nypa sig armen att är sant helt otroligt änkligen. . 💚💜👍👌 dock som vanligt får jag starta först med inte gillar värmen. Skamligt av folk gillar trycka ner oss som av skur värmen. Folk är rädda för stå för deta ämne.👎inte bra alls det krosar in sidan därför många inte palla lEva liksom. Jag Går en sommar kläd liksom. Jag vågar stå för den jag är. Hoppas jag kan rädda några st med våga göra som jag gör nu tid..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *