Äntligen semester, 28 år och kort för veckan

Åh – äntligen har jag semester! Som jag har längtat – det känns nästan overkligt. Som lagen säger så åkte jag på en sommarförkylning i samma timme som jag avslutade det jag verkligen behövde göra innan ledigheten. Händer alltid… Nu har det gått några dagar och jag känner mig rätt hängig – tror att det är dagisbaciller från barnbarnet som vi haft en hel del den sista tiden 🙂

Igår firade jag och maken bröllopsdag, nummer 28. Fattar inte hur det kan ha gått så många år. Jag gifte mig när jag var 21 – så jag har varit gift mer än halva mitt liv. Jag känner ofta tacksamhet över att jag hittade mitt livs kärlek så tidigt i livet. Jag har aldrig varit ensam.

Veckans kort är en liten upprepning, eller kanske repetition – förmodligen för att budskapet inte riktigt har nått in i allas skallar ännu 😉

Magikern (omvänd): Här handlar det om en oförmåga eller ovilja att vara ärlig mot dig själv när det gäller något viktigt. Jag får en känsla av att det kan handla om hälsa för några av er – mat, rökning, motion? Det kan också handla om någon i din närhet som medvetet eller omedvetet försöker få dig att avstå från något som du vill och/eller drömmer om. En person som bara ser det negativa och det som kan gå fel. Du ska inte förlora modet eller tron på dig själv – var ärlig mot dig själv och var på din vakt. Var trogen mot dig själv och dina drömmar.

Ödeshjulet (omvänt) Det var inte längesen detta kort kom upp omvänt och nu kommer det igen. Det känns som om du rör dig bakåt, ett steg fram, två tillbaka, om och om igen. Du behöver minnas att du har allt inom dig, alla lösningar och vägar – du behöver inte vänta på att det eller det ska hända. Du behöver inte vänta till måndag för att starta ditt “nya nyttiga liv” eller vad det nu än handlar om. Du har nu – nuet är det vi kan påverka. Bestäm hur du kan leva idag, just nu – förmågan att kunna le och känna tacksamhet även i motgångar kommer att få ditt ödeshjul att leda dig mot lycka.

Styrka: Kortet visar på kärlek, utan kärlek kommer du aldrig att känna den styrkan som kortet vill ge dig. Endast kärlek kan besegra rädslor, ilska, oro och hat. Se på kortet. Ett djur som behandlas illa reagerar med vrede. Ett djur som behandlas med kärlek ger kärlek tillbaka. Älska dig själv och du kommer fullt ut att kunna älska andra. Lustigt nog talar kortet också om hälsa – även om du inte känner dig på topp så är kortet ett tecken på att det går åt rätt håll. Kortet kan också vara en indikation på att trasiga relationer är på väg att helas.

Spännande att evighetstecknet kommer upp två gånger denna vecka. Eternity, evigheten – det kretslopp som vi befinner oss i, det ändlösa bandet mellan vår värld och den vi bara förnimmer.

Allt hör ihop, allt kommer tillbaka till oss så småningom. Och kanske den viktigaste påminnelsen denna vecka handlar om kärleken till oss själva. Den där svåra grejen. Vi talar om oss själva på ett sätt vi sällan gör till andra, vi trashar oss själva och vi gör ner oss själva. För att vi vill duga, för att vi vill vara good enough. Vi är det, vi duger. Och jag vet inte om det är för att jag precis ska fylla 50 som jag börjar bry mig mindre och mindre om vad andra tycker om mig, men så är det.

Om någon inte gillar mig, eller tycker att jag är märklig eller något annat – så är det dem fritt att tycka det. Blir jag lyckligare om jag ägnar mina dagar åt att vara alla andra till lags, förutom mig själv? Hur mår jag om jag lägger bort mina drömmar och låter andras tankar och drömmar styra mig? Jag tänker mycket på det, och kommer nog att återkomma till det flera gånger. För det ÄR viktigt. Jag har ägnat alltför mycket tid, för många år att anpassa mig. Jag beundrar människor som är sig själva och går sin väg, som har sin stil och gör sin grej. Varför kan jag inte vara så? Guess what – det kan jag.

Jag har garderoben full med klänningar, hippieklänningar och andra klänningar – som jag tänker att jag ska ha på mig. Har jag det? Nä. Men det är slut på det nu – som kortet Styrka säger: Stå på dig – och människor kommer att lyssna till och uppskatta dig.

Kram på er <3

7 thoughts on “Äntligen semester, 28 år och kort för veckan

 1. Igår, den 7/7 firade min man och jag vår 29- e bröllopsdag. Känner igen mig i väldigt mycket du skriver.
  Nu har jag bestämt mig, jag ska leva ett lyckligare, gladare liv och hitta tillbaka till mig själv.
  Nu har jag bestämt mig, jag ska även lämna över mitt företag till någon som vill ta över, det bestämde jag idag, inga mer måsten och begränsningar.
  Det löser sig. Har varit väldigt nere, energilös och orkeslös hela detta året, men nu känner jag hopp, idag har det släppt!
  Tack för det du delar, det har hjälpt mig.
  Lycka till!
  Kram Eva

  1. Men grattis till er också – visst är det fantastiskt att ha så många år tillsammans med någon?
   Och det gör mig oerhört glad – om mina tankar och ord kan hjälpa dig på något sätt – jag har känt som du, orkeslös, apatisk nästan – och jag peppar mig själv varje dag – ber till änglarna om styrka och energi. Och – när man tror på något bättre för sig själv – så kommer det – det är jag säker på. Lycka till Eva, och stor kram till dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *